Cum sa susti aparatul foto-video folosind obiecte de zi cu zi – Alternativa pentru trepied

Probabil știți deja că un trepied pentru aparatul foto, video sau smartphone poate fi foarte util în anumite situații, dar ce faci dacă nu aveți la îndemână trepiedul pentru a face acest lucru? Nu vă faceți griji – există alternative în obiectele de zi cu zi.

Alternativa pentru trepied  obiecte casnice cum sa ti aparatul foto video
Cum sa susti aparatul foto-video folosind obiecte de zi cu zi – Alternativa pentru trepied

Photo by Raul Varzar on Unsplash

Dacă sunteți pasinați de videografie, un trepied este o piesă esențială a echipamentului de filmare. Un trepied nu numai că vă face videoclipurile să pară stabile, ci este, de asemenea, proiectat pentru a vă menține camera în siguranță și staționară.
De asemenea pentru fotografie, atât cu un aparat dedicat, cât și cu telefonul mobil, trepiedul poate fi foarte util.

poza fotograf sprijin nisip fundal copil capra
sprijin pentru imagini clare

Photo by Shubh karman Singh on Unsplash

Dar dacă ți-ai uitat trepiedul sau pur și simplu nu deții încă unul? Iată câteva alternative de trepied DIY pe care le puteți folosi pentru suport sigur și stabil al aparatului foto, video sau smartphone.

Atenție!

Echipamentul folosit de dvs. nu este ieftin, așa că atunci când căutați alternative la un trepied real, să vă asigurați că obiectele de zi cu zi folosite nu pun în pericol aparatura sau pe persoanele din apropiere. Utilizați aceste sugestii la propria discreție.

Cum să susții aparatul foto-video cu obiecte de uz zilnic: Alternativa convenabilă la trepied

Descoperă metode inovatoare pentru a susține aparatul tău foto-video, fără a fi nevoie de un trepied tradițional. Indiferent dacă ești un fotograf pasionat sau un creator de conținut video entuziast, este important să știi că există alternative accesibile și la îndemână pentru a-ți sprijini echipamentul în timpul sesiunilor foto sau filmărilor.

#1 Mese

Pe internet găsim definiția pentru trepied: „un suport cu trei picioare pentru susținerea unei camere sau a altor aparate; un taburet, o masă sau un ceaun sprijinit pe trei picioare.” Deci, prin definiție, o masă ar fi un trepied alternativ excelent.
Bonus pentru videografi: cu o suprafață netedă ca o masă, tot ce aveți nevoie este un prosop și puteți utiliza acea combinație ca un slider video DIY.

#2 Teanc de cărți

poza aparat foto carti alternativa trepied
alternativa la trepied

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Nu știu dacă vă aduceți aminte, dar în primele zile ale YouTube câțiva vloggeri preferau să folosească un teanc de cărți pe o mesă și să-și așeze camera deasupra. Și a funcționat.
Totuși trebuie să țineți cont de faptul că un teanc de cărți nu este cea mai stabilă structură. O lovitură și turnul de cărți cu camera ta poat ajunge pe jos. Așa că fă-o cu prudență și poate așează o pernă sau două în partea de jos a teancului tău de cărți.

#3 Pereți, stâlpi

cum sa fotografiezi fara trepied sprijin perete
alternativa la trepied – sprijina-te de perete

Photo by freestocks on Unsplash

Pentru a reduce tremuratul când faceți fotografii, cel mai bun mod de a reduce acest lucru este să vă sprijiniți pe o suprafață. Când faci poze în medii urbane, peretele unei clădiri este cea mai bună alegere. Uneori chiar și un stâlp poate fi un ”trepied” util. Tot ce trebuie să faceți este să vă sprijiniți de suprafață și să aduceți camera cât mai aproape de corp.

#4 Bănci

Puteți folosi aproape orice suprafață solidă ca loc pentru a vă sprijini camera sau telefonul mobil, iar băncile sunt una dintre cele mai bune. Sunt versatile și ușor accesibile. Vă puteți așeza pe ele pentru a vă stabiliza sau vă puteți sprijini camera pe ele pentru a evita orice mișcare inutilă.

Citește și: Minitrepiedul accesoriul pentru imagini mai bune sau lucrat de acasa

#5 Cutii și garderoba

Dacă faci fotografii acasă și nu ai suficiente cărți, ia în considerare utilizarea cutiilor sau parți din garderoba ta. Pentru cutii, nu contează dacă sunt din carton sau ceva mai solid – atâta timp cât sunt stabile.

#6 Copaci

Cum sa susti aparatul foto-video folosind obiecte de zi cu zi
fotografia in natura

Imaginează-ți că te afli în mijlocul naturii, capturând peisaje impresionante. În loc să te bazezi exclusiv pe un trepied greoi, poți utiliza un obiect simplu ca suport. De exemplu, un trunchi de copac stabil poate deveni un suport solid pentru camera ta. De asemenea, o geantă poate funcționa ca suport alternativ stabil.

#7 Stabilizarea internă a camerei dvs

Cele mai multe camere moderne inclusiv cele de la smartphone au o gamă largă de funcții pentru a vă ajuta să faceți fotografii mai bune, una dintre ele fiind stabilizarea imaginii. În plus unele obiective vor oferi și funcții de stabilizare.

#8 Scări

Acum, aceasta poate fi cea mai precară opțiune pentru un trepied, așa că, din nou, sugerez multă prudență și atenție. Multe scări sunt proiectate pentru a rămâne libere și verticale într-o varietate de medii. În plus, sunt proiectate pentru a fi sprijinite, spre deosebire de majoritatea meselor de bucătărie.

ishoot.ro

Există numeroase opțiuni creative pentru a susține aparatul tău foto-video în locații diverse. Cu puțină imaginație și folosind obiecte de zi cu zi, poți obține rezultate excelente fără a cheltui pe un trepied scump.
Explorează alternativele și descoperă metodele care se potrivesc cel mai bine nevoilor și stilului tău de fotografiere sau filmare. Nu uita să te asiguri că aparatura va sta fixată, fără probleme.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.