Anunt MNAC Anexa

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC București) are plăcerea să anunţe că i s-a încredinţat de către Ministerul Culturii administraţia unui nou sediu, cu adresa în Calea Moșilor nr. 62-70.

cuvinte pe pelicula
afis

Proiectată și construită în anii ‘30 ca depozit industrial, clădirea s-a aflat parţial în administraţia MNAC încă din 2011, sub numele de Anexa MNAC, printre activităţile desfășurate acolo numărându-se numeroase proiecte dedicate artei tinere și fotografiei (Spaţiul Platforma, Salonul de Proiecte, Josef Koudelka, Zoltan Bela, Maxim Liulcă, Donumenta, etc.)

Berliner Zimmer poze bucuresti
Berliner Zimmer -Anexa MNAC

La vernisajul expozitie foto: “Berliner Zimmer”

Din primăvara acestui an, MNAC este singurul ocupant și beneficiar al întregului imobil (curte, șapte etaje și subsol), situat în zona adiacentă Centrului Vechi. Calea Moșilor nr. 62-70 este amplasat pe una dintre axele ce structurează reţeaua urbană a Bucureștiului, contribuind astfel la identitatea sa modernă. Cu acest nou sediu, MNAC are șansa de a participa la eforturile de re-definire a capitalei ca hub cultural cu dimensiuni sociale.

Vezi si: Apel de proiecte website si logo MNAC

Din 15 iulie 2015, sediul din Calea Moșilor a fost închis în vederea demarării unor operațiuni de evaluare și consolidare a structurii, și de reabilitare a curții și interioarelor, pentru a putea găzdui activităţi în toate spaţiile. Data estimată a reintrării în circuitul cultural, sub numele de MNAC 21, este martie 2016. În pregătirea acestei re-lansări, MNAC 21 va lansa un apel de proiecte adresat organizațiilor non-guvernamentale și sectorului industriilor creative, invitând propuneri de parteneriat în domeniul culturii vizuale și al artelor performative.

fotostefan

One thought on “Anunt MNAC Anexa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.