Ateneul Român iluminat in albastru de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Ateneul Român a fost iluminat în albastru, în noaptea de 2 spre 3 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, în semn de solidaritate cu persoanele care se confruntă cu această maladie.

ateneul roman iluminat albastru
Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

În a doua zi a lunii aprilie, an de an, este marcată Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Afecţiunea este o tulburare complexă, care are efecte asupra comunicării, comportamentului şi relaţiilor cu cei din jur.

Mai multe clădiri emblematice din întreaga lume – între care şi unele din România – au fost iluminate în albastru, pentru a marca această zi de conştientizare.

ataneul roman iluminat albastru
Ateneul Roman – Bucuresti

Data de 2 aprilie a fost stabilită în 2007 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

În semn de solidaritate cu persoanele cu autism, în țară au fost iluminate în albastru clădirile: Casinoul din Cluj-Napoca, Teatrul Regina Maria din Oradea, Primăria Iași, Universitatea ‘Al.I.Cuza’ Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ‘I.Ionescu de la Brad’ Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Gr.T.Popa’ Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași, Clădirea Antal Internațional Network Iași, Rondul din Piața ‘Mihai Eminescu’ Iași, Clădirea Conex din Iași, Casa Sfatului din Brașov, Primăria Brașov, Cetatea Brașov, Opera Brașov, Centrul Cultural Redută, clădirile din Piața Millenium din Baia-Mare, Primăria Baia Mare, Bisericuța Catolică din Baia Sprie, Catedrala Evanghelică, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Primăria Municipiului Botoșani și Turnului lui Ștefan cel Mare din Piatra-Neamț.

2 aprilie Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului
Ateneul Roman

Vezi si: Gradina cu sperantecampanie de lupta impotriva bolii Parkinson

Toate aceste clădiri iluminate în albastru în jurul datei de 2 Aprilie se alătură campaniei internaționale, devenită deja celebră — ‘Light It Up Blue’, în cadrul căreia în jur de 10.000 de clădiri din întreaga lume sunt iluminate, în fiecare an, în albastru, purtând mesajul persoanelor cu autism.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.