Black Friday Romania 2012: epic fail

La editia de anul trecut a Black Friday nu am participat, dar citind declaratiile magazinelor implicate in editia de anul acesta, conform carora s-au pregatit ca paginile web sa fie accesibile, am zis sa fiu si eu atent la promotiile lor.
Asadar am inceput seara entuziast cu gandul ca daca o sa am rabdare si un pic de pricepere voi reusi nu doar sa vanez dar chiar sa si prind ceva promotii de nerefuzat, mai ales ca aveam deja cateva achizitii in plan.
Dar, din pacate, m-am lamurit destul de repede cu privire la site-urile care ar fi trebuit sa fie online la 00:00 prin simplul fapt ca au fost cazute inca dinainte si asa au ramas o buna bucata de timp.

sigmanet black friday
sigmanet

Eu am incercat sa intru pe site-urile: Sigmanet, F64, evoMag, PCGarage, Azerty,emag,Koyos. Prestatiile acestora legate de prezenta online au fost in mare parte jenante. Majoritatea site-urilor au cazut intr-o veselie facand practic imposibil procesul de cumparare. Si uite asa noaptea am pierdut 2 ore pentru a apuca macar sa vad promotiile, nu mai vorbesc sa mai si cumpar ceva.

Oferta celor de la Sigmanet mi s-a parut de departe cea mai putin inspirata, dar si haioasa in acelasi timp. Stiti care sunt greselile lor din print screen-urile de mai jos? 🙂 Lasati un comentariu daca le-ati vazut!

eroare black friday
greseala sigmanet

Mie mi se par jenante reducerile 5 procente.

greseala de black friday
vinerea neagra sigmanet

eventual dati click de doua ori pe poze pentru a le vedea marite

F64 si EvoMag s-au remarcat cu unele reduceri destul de atractive, dar aveai nevoie de foarte multa rabdarea pentru a realiza o comanda.
Dupa cele 2 ore pierdute noaptea toata speranta mea s-a indreptat catre marele jucator al partidei Black Friday si anume emag.ro. Citisem undeva ca vor “deschide” magazinul online la ora 7, iar eu am inceput sa-l vizitez de la ora 6.50 mai ales ca primisem si un newsletter cu ofertele lor ce pareau interesante.
Dar pina la ora 8 magazinul online a fost blocat:

emag black friday
emag

Am reusit sa cumpar un mouse wireless cu reducere 67% si sper ca luni sa-l primesc.Dupa ce am cumparat soricelul a trebuit sa plec si am revenit dupa aproximativ 2 ore si deja stocurile erau epuizate la majoritatea produselor, inclusiv la bormasina si truse de chei!

Eu marturisesc ca acest Black Friday m-a dezamagit puternic datorita felului in care comerciantii online au ales sa isi trateze clientii dornici sa cumpere. Mi se pare incredibil ca in anul 2012 sa stai sa alergi tu dupa un magazin ca sa il faci cu bani, mai ales ca majoritatea au declarat ca s-au pregatiti intens ca paginile lor sa fie accesibile, ca nu vom asista la caderi de servere/site-uri!
Din proprie experienta nefericita pot sa garantez ca au fost zeci de minute intregi in care nici macar un site din cele amintite mai sus nu au fost online.
Fara nici o urma de indoiala editia de anul acesta a Vinerii Negre a fost un mare fiasco sau daca tot s-a folosit expresia Black Friday sa mai folosim inca una: epic fail !

fotostefan

2 thoughts on “Black Friday Romania 2012: epic fail”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.