Canon 5Ds si Canon 5Ds R: 50 megapixeli si functie Time-lapse Movie

Dupa ce ieri Olympus a anuntat mirrorless-ul OM-D E-M5 Mark II a carui rezolutie poate ajunge pina la 40 megapixeli (in modul High Res) astazi este rindul celor de la Canon sa se “laude” cu doua noi aparate foto, de data aceasta DSLR-uri full-frame, care au o rezolutie de 50 megapixeli: 5Ds si 5Ds R.

full frame Canon 5Ds si Canon 5Ds R
Canon 5Ds si Canon 5Ds R

Avind in vedere ca Nikon D810 are 36 megapixeli, iar Sony ne “imbie” cu mirrorless-uri de 36 megapixeli, am impresia ca asistam la o “batalie” a megapixelilor si pe moment Canon castiga! Desi nu stiu cit de util este prezenta unui numar atit de mare de megapixeli pe un senzor (chiar si full-frame) sa “vedem” cam ce ofera cele doua dslr-uri Canon 5Ds si Canon 5Ds R.

Specificatii tehnice Canon 5DS si 5DS R:

 • Senzor: 50,6 MP, CMOS, full frame, filtrul low-pass al senzorului Canon 5DS R este atenuat
  Mod crop: 1,3 si 1,6x
  Procesor: dual Digic 6
  ISO: 100 – 6400 (extins 50 – 12800)
  Vizor: optic, pentaprisma, acoperire 100%, marire 0,71x
  Puncte focus: 61, dintre care 41 in cruce
  Punct focus central la F2.8, dual cross
  Timp de expunere: 30 – 1/8000 sec.
  Fotografiere continua: 5 cps
  Video: Full HD, 30 cps
  Ecran: articulat: 3.2 inch, 1.04M puncte
  AF: hibrid, CMOS AF III
  Senzor RGB: 150 000 px
  Masurare: 252 zone
  Timelapse: da
  Wi-Fi: da
  NFC: da
  Card de memorie: CF (UDMA7), SD, SDHC, SDXC (UHS-I)
  Acumulator LP-E6 Li-Ion, autonomie CIPA 700 cadre
  Greutate: 930 grame
  Dimensiuni: 152 x 116 x 76 mm

Canon 5Ds si 5Ds R folosesc senzori de 50Mpx in body-uri asemanatoare cu cel al lui Canon 5D Mark III, principala diferenta dintre cele doua aparate noi lansate fiind lipsa filtrului AA in cazul versiuni 5Ds R.

senzor full frame Canon EOS 5DS
Canon EOS 5DS
full frame Canon EOS 5DS R
Canon EOS 5DS R

Canon 5Ds si 5Ds R au body-uri din aliaj de magneziu, sunt etanseizate impotriva intemperiilor, au ecran LCD fix de 3 inch, iar imaginile sunt salvate pe doua tipuri de carduri: CF si SD.

Canon EOS 5DS
Canon EOS 5DS

techstar.ro

Canon EOS 5DS R
Canon EOS 5DS R

Includ tehnologia Canon de control a vibratiei oglinzii pentru imagini clare. Cu EOS Intelligent Tracking and Recognition (iTR) AF subiectul poate fi urmarit in timp ce se misca in cadru. Punctele de focus pot fi grupate sau se poate selecta unul singur.
Canon 5DS este capabil sa surprinda imagini in rafala cu pana la 5 cadre pe secunda, cu AF activ asigurat de senzorul cu 61 de puncte de focus, din care 41 tip “cruce”.

Canon EOS 5DS
Canon 5DS

Si o veste mai putin placuta pnetru cei interesati sa filmeze cu un dslr: cele doua modele 5Ds / R nu au functii video avansate cum se gaseste la modelul 5D Mark III. Practic desi Canon 5Ds si 5Ds R sunt capabile sa inregistreze secvente video Full HD 30p, ele nu includ un conector pentru microfon extern sau iesire video prin HDMI. Sunetul va fi inregistrat exclusiv mono, cu microfonul integrat!

Canon 5Ds si Canon 5Ds R au si o functie, care mie mi se pare interesanta (chiar incerc si eu sa o folosesc, in masura timpului disponibil): time-lapse direct din aparatul foto. Pe youtube deja poate fi vazut un time-lapse realizat cu Canon 5Ds/5Ds R; vi-l prezint si eu mai jos:

Fotografii realizate cu noile aparate foto full frame Canon 5Ds si Canon 5Ds R pot fi vazute pe site-ul oficial: web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos5dsr/

Preturile preconizate pentru aceste DSLR-uri full-frame sunt: Canon 5DS – 3500 Euro iar Canon 5DS R – 3800 Euro si probabil vor ajunge in Romania in luna Iunie.

Daca chiar sunteti interesati de cumpararea unuia dintre cele doua modele, ar trebui sa va ganditi daca actualul pc/laptop din dotare are suficienta putere de prelucrare pentru fisierele RAW provenite de la unul din cele doua aparate foto. Nu este exclus sa fiti nevoiti sa faceti si un upgrade la pc/laptop si hard disk-uri.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “Canon 5Ds si Canon 5Ds R: 50 megapixeli si functie Time-lapse Movie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.