Cum a fost la Fotocronica: file de poveste despre fotografia românească

Am ajuns si la Fotocronica file de poveste despre fotografia românească de dinainte de 1989.

creier
autor: Nic Hanu

Ideea lui Andrei Birsan cu aceasta Fotocronica este buna, dar din pacate modul de punere in aplicare lasa mult de dorit. Din nou au fost probleme cu sonorizarea; microfonie din plin!

Asociatia Bucurestiul meu drag
Andrei Birsan

Spre deosebire de alte edtii, aceasta s-a desfasurat la Biblioteca Nationala, ce dispune de spatii generoase pentru expozitii foto sau de alta natura.

Lasand la o parte frigul din spatiul respectiv, ma asteptam sa vad mai multe fotografii expuse, dar poate cu alta ocazie! In rest s-a discutat despre trecutul fotografiei romanesti.
Au expus si au vorbit, mai mult sau mai putin urmatorii: Diana Mihailopol, Gheorghe Maican, Daniel Badescu, Dan Ioan Dinescu, Andrei Pandele, Nic Hanu, Andrei Birsan, Francisc Vaida, Dinu Lazar, Emanuel Parvu:

fotocronica biblioteca nationala
Diana Mihailopol_Gheorghe Maican_Daniel Badescu_Dan Ioan Dinescu_Andrei Pandele_Nic Hanu_Andrei Birsan_Francisc Vaida_Dinu Lazar_Emanuel Parvu

Fotograful Emanuel Pârvu ne-a aratat chiar si negativele acestei fotografii, asta ca sa vedeti ca se poate si fara Photoshop!

negative
Emanuel Parvu

Pe de alta parte totusi Photoshop-ul poate fi util , asa cum a spus si fotograful Daniel Badescu:

fotografii expuse
cetatea enisala – centru

Tot la aceasta editie a Fotocronicii am aflat, de la fotograful Nic Hanu, ca exista si o istorie a fotografiei româneşti scrisa inainte de 1989 de Constantin Savulescu, dar nepublicata datorita cenzurii existente atunci.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.