Fundalul Windows 10 este fotografia unor lasere care trec printr-o fereastra

Dacă ai folosit vreodată Windows 10, cu siguranță ai remarcat imaginea de fundal implicită. Dar știai că aceasta nu este o simplă randare 3D? Este, de fapt, o fotografie a unei instalații fizice, iar povestea din spatele ei este uluitoare. Află cum a fost creată și ce tehnici au fost folosite pentru a obține acest efect impresionant.

fundal windows 10 poza lasere fereastra light painting
Fundalul Windows 10 este fotografia unor lasere care trec printr-o fereastra

Crearea fundalului Windows 10

Designerul Bradley Munkowitz, cunoscut și sub numele de GMUNK, a fost cel care a realizat această imagine pentru fundalul sistemului de operare Windows 10. El a folosit un proiector laser, o fereastră și mașini de fum pentru a crea efectul de lumină. Procesul a implicat mii de expuneri, fiecare cu filtre de culori diferite. Rezultatul final este o combinație perfectă între artă și tehnologie.

Tehnica fotografică

Pentru a obține imaginea de fundal, GMUNK a folosit o tehnică numită “light painting”. Acest proces implică mișcarea lentă a unui fascicul de lumină în timpul expunerii. În cazul nostru, fasciculul de lumină a fost generat de proiectorul laser. Acesta a fost direcționat spre o fereastră acoperită cu mașini de fum, creând astfel efectul de lumină difuză.

Impactul imaginii

Aflând că această imagine a fost creată cu efecte practice, ne putem bucura de ea și mai mult. Este o dovadă a creativității umane și a modului în care tehnologia poate fi folosită pentru a obține rezultate uimitoare.

cel.ro

Fie că ești pasionat de fotografie sau doar curios să afli mai multe, această imagine merită să fie admirată.

Citeste si: 4 sfaturi de top pentru a obtine fotografii HDR de calitate

Fotografia de fundal Windows 10 nu este doar o imagine frumoasă, ci și o poveste captivantă. Ea ne amintește că arta și tehnologia pot merge mână în mână pentru a crea ceva cu adevărat special.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.