Glamping: O alternativa luxoasa la camping

Dacă ești pasionat de natură și aventură, dar nu ești fan al corturilor și a mâncării la pachet, atunci glamping-ul ar putea fi alegerea perfectă pentru tine. Hai să explorăm ce este glamping, avantajele și dezavantajele sale, și să vedem cum poți să te bucuri de o experiență de camping luxoasă în mijlocul naturii.

Glamping alternativa luxoasa camping
Glamping: O alternativa luxoasa la camping

Ce este Glamping?

Glamping este o combinație între camping și glamorous. Este o formă de camping de lux, care oferă mai mult decât cortul tradițional și sacul de dormit. Unitățile de cazare pot varia de la corturi safari stilizate, cabane în copaci, iglu-uri, până la rulote retro, toate echipate cu pat confortabil, electricitate și adesea conexiune la internet.

Aici sunt câteva aspecte cheie:

➤Amenități și confort: La un resort de glamping, vei găsi facilități precum piscine, jacuzzi-uri, restaurante și baruri. Nu trebuie să-ți faci griji că vei dormi pe o saltea subțire sau că nu vei avea acces la o toaletă decentă.
➤Experiență socială: La un resort de glamping, poți întâlni și socializa cu alți călători în zonele comune în aer liber.
➤Personal disponibil: Personalul este mereu la îndemână pentru a-ți satisface nevoile.

Avantaje ale cazării Glamping:

➤Confortul: Glamping-ul îți oferă un pat adevărat, mobilier și alte facilități care îți fac șederea mult mai plăcută decât într-un cort obișnuit.
➤Experiența luxoasă: Poți să te bucuri de natură fără să renunți la confortul de acasă.
➤Socializare: La un resort de glamping, poți întâlni și socializa cu alți călători în zonele comune în aer liber.

perfect-tour.ro

Dezavantaje ale cazării Glamping:

➤Costul: Glamping-ul poate fi mai scump decât camping-ul tradițional.
➤Lipsa intimității: Corturile de glamping pot oferi mai puțină intimitate și spațiu decât o casă de vacanță.
➤Limitarea experienței în natură: Dacă ești un pasionat al camping-ului sălbatic, glamping-ul poate să-ți limiteze interacțiunea cu natura.

Alege experiența glamping cu baie – recomandări:

Ciriga Sicily Glamping

Ciriga Sicily Glamping oferta turistica promotie italia sicilia
Ciriga Sicily Glamping

De la 325 Euro / 7 nopti / persoana in Romantic Tent / mic dejun – este situat la 2 km de plaja Ciriga, între dealuri cu nisip și copaci bătrâni.

poza glamping sicilia italia oferta turistica
Ciriga Sicily Glamping

Acesta este locul unde se poate admira un apus de soare deosebit, alături de briza proaspătă a mării.

Sandat Glamping Tents 4* Bali

poza glamping bali oferta turistica
Sandat Glamping Tents

De la 865 Euro / 7 nopti / persoana in Tent with Private Pool / mic dejun – Oferind corturi de lux cu piscină privată și grădină, Sandat Glamping Tents oferă o evadare unică, dar luxoasă, în Ubud, cu design eco-arhitectural înconjurat de verdeață luxuriantă.

Arena One 99 Glamping 4* Istria

poza cort glamping ciubar sauna
Arena One 99 Glamping

De la 611 Euro / 7 nopti / persoana in cort / room only – la doar câţiva paşi de Marea Adriatică şi de plajă, Arena One 99 Glamping este situat în Medulin şi oferă corturi dotate cu aer condiţionat, un restaurant şi facilităţi spa. Conexiunea WiFi este gratuită în toate zonele.

cazare glamping istria europa
Arena One 99 Glamping

Centrul istoric al oraşului Pula este la 10 km, iar Parcul Naţional Brijuni se află la 24 km. Aeroportul oraşului Pula este situat la 12 km.

Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa, Dubai 5,5* Dubai – De la 2215 Euro / 4 nopti / persoana in Bedouin Suite / pensiune completa – se află la doar 45 de minute de mers cu mașina de orașul animat Dubai.

dubai glamping lux piscina
Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa, Dubai

La sosirea la poarta principală există un drum de nisip care traversează deșertul pe distanța de aproximativ 8 km, după care ajungeți la clădirea principală a complexului.

czare desert dubai oferta turistica cort luxos baie
Al Maha, a Luxury Collection Desert Resort & Spa, Dubai

Acest complex exclusiv din deșert are faună sălbatică în libertate, vedere superbă la deșert și 42 de suite private. Oaspeții beneficiază de WiFi gratuit în toată proprietatea.

Ce alte activități pot face în timpul glamping-ului?

În timpul glamping-ului, poți să te bucuri de o varietate de activități în mijlocul naturii. Iată câteva sugestii:

➤Drumeții și explorare: Descoperă împrejurimile și explorează trasee de drumeții. Poți să mergi pe poteci naturale, să admiri peisajele și să te bucuri de aerul curat.
➤Observarea stelelor: Dacă ești într-un loc fără poluare luminoasă, privește cerul înstelat. Poți să folosești o aplicație pentru identificarea constelațiilor.
➤Foc de tabără și gătit în aer liber: Aprinde un foc de tabără și pregătește mâncare în aer liber. Poți să faci grătar sau să gătești pe un arzător portabil.
➤Relaxare și citit: Adu-ți o carte preferată și relaxează-te într-un hamac sau pe o pătură.
➤Fotografie: Capturează frumusețea naturii în fotografii. Glamping-ul oferă adesea peisaje pitorești.
➤Activități pe apă: Dacă ești aproape de un lac sau râu, poți să faci canoeing, kayak sau să înoți.
➤Yoga și meditație: Profită de liniștea naturii pentru a-ți relaxa mintea și corpul.
➤Observarea păsărilor și a faunei sălbatice: Ia cu tine o pereche de binocluri și observă păsările și alte animale sălbatice.
➤Indiferent de activitățile pe care le alegi, asigură-te că te bucuri de conexiunea cu natura și de confortul oferit de glamping!

Citeste si: Croaziere la preturi accesibile

Glamping-ul este o modalitate minunată de a te bucura de natură fără să renunți la confort. Dacă vrei să experimentezi o alternativă luxoasă la camping, glamping-ul ar putea fi alegerea perfectă pentru tine. Verifică ofertele turistice de glamping și pregătește-te să te bucuri de o escapadă în mijlocul naturii!

Fie că ești un călător în căutarea unei experiențe noi sau un iubitor de natură care dorește mai mult confort, glampingul poate oferi ambele.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.