Epson Moverio – noua generatie de ochelari inteligenti

Compania globală de tehnologie Epson a anunțat cea mai recentă generație de ochelari inteligenți Moverio pentru realitatea augmentată (AR).

Epson Moverio bt 40 ochelari smart inteligenti realitate augmentata
Epson Moverio BT-40

La zece ani de la prezentarea primelor modele, Epson lansează acum a patra generație de ochelari inteligenți binoculari Si-OLED pentru realitate augmentată. Noua gamă Moverio, care include ochelarii inteligenți BT-40 și BT-40S, le oferă utilizatorilor o serie de caracteristici îmbunătățite, inclusiv un câmp vizual mai larg (FOV), o rezoluție a afișajului HD semnificativ mai mare, un contrast ridicat, conexiune îmbunătățită și un design mai ușor de purtat, ajustabil și mai confortabil.

ochelari epson realitate augmentata
Epson Moverio

Caracteristicile cheie ale noilor ochelari inteligenți Epson:

•O rezoluție mai mare a imaginii – Full HD 1080p (1920 x 1080)
•Un câmp vizual mai larg, de 34 de grade (FOV) – echivalent cu vizualizarea unui ecran de 120 de inci (3,048 metri) de la o distanță de 5 metri
•Raport de contrast 500.000:1
•Un design mai confortabil cu o distribuire optimizată a greutății și pernițe opționale pentru puntea nazală
•O formă mai aproape de cea a ochelarilor obișnuiți și nuanțe închise opționale
•Conexiune USB de tip C pentru conectarea la dispozitive externe
•Ecran Si-OLED transparent, binocular

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

„Pentru Epson, este un moment important, cu care suntem mândri, întrucât ne aflăm în procesul de lansare pe piață a celei de a patra generații de ochelari inteligenți Moverio pentru realitatea augmentată,” a delcarat Valerie Riffaud-Cangelosi, Director al Departamentului de Dezvoltare din cadrul Epson Europe. „Lucrăm deja de zece ani în domeniul AR, îmbunătățindu-ne continuu oferta în urma feedback-ului clienților și al dezvoltatorilor. În ultimii doi ani, tehnologia a evoluat foarte mult și am asistat la o creștere semnificativă a scenariilor de utilizare practică pentru Moverio. În plus, pandemia a accelerat apariția a numeroase aplicații, îmbunătățind comunicarea la distanță pentru a oferi mai multă eficiență operațională, costuri reduse și o amprentă de carbon mai mică. Cele mai noi produse – BT-40S și BT-40 – vor permite să apară și mai multe aplicații, pe măsură ce utilizatorii profită de caracteristici îmbunătățite, precum un câmp de vizualizare mai mare, conexiuni, rezoluție și contrast sporite.”

photosetup.ro

A patra generație a tehnologiei ochelarilor inteligenți Epson se lansează cu modelele BT-40 și BT-40S, fiecare fiind adaptat pentru piețe diferite.

Moverio BT-40 – model disponibil începând cu decembrie 2020

Epson Moverio bt-40 ochelari realitate augmentata
Epson Moverio BT-40

Moverio BT-40 dispune de conexiune USB tip C, ceea ce înseamnă că poate fi conectat la o gamă variată de dispozitive compatibile, cum ar fi smartphoneuri, tablete și laptopuri și poate fi utilizat ca dispozitiv de vizualizare secundar sau extins, similar unui monitor sau proiector extern pentru uz personal.

Citește și: Testeaza-ti deficitul de viziune de culoare cu X-Rite Color Challenge

Moverio BT-40 prezintă avantajul afișării unei imagini mari, de înaltă rezoluție, vizibilă doar pentru purtător, ideală pentru utilizatorii care nu lucrează într-un birou, ci în spații publice, unde intimitatea și confortul sunt importante. În plus, Moverio BT-40 poate funcționa ca o stație de lucru virtuală, perfectă pentru directorii diferitelor companii care se adaptează noilor stiluri de muncă și celor care lucrează de acasă. În plus, ochelarii oferă o experiență captivantă de divertisment personal.

ochelari inteligenti realitate augmentata
realitate augmentata (AR)

Utilizatorii se pot bucura de conținut în mod confortabil datorită noului design care asigură potrivirea ochelarilor pe diferitele dimensiuni ale fizionomiei utilizatorilor și se potrivesc peste ochelarii cu dioptrii. Pernițele pentru puntea nazală sunt concepute pentru a ajuta utilizatorul să găsească măsura optimă și pot fi ajustate pentru a se potrivi oricărei persoane.

Moverio BT-40S – model disponibil începând cu februarie 2021

Epson Moverio BT-40S ochelari inteligenti 3D
The audience in the theater watching a play. The audience in the hall: adults and children.

Noul model Moverio BT-40S include opțiunea unui Controler Inteligent cu Android pentru integrarea softwareului. Controlerul Inteligent Moverio este compatibil cu Google Play și a fost dezvoltat pentru o gamă largă de aplicații. Totodată, dispune de un ecran tactil integrat, interfețe de utilizator personalizate, memorie de până la 2TB și a primit ratingul IPx2 pentru durabilitate. Controlerul are conexiuni Wi-Fi, Bluetooth, GPS, busolă, accelerometru, giroscop, cameră foto, lanternă, microfon și mufă audio și acumulator reîncărcabil ce oferă redare video de până la 5 ore.

Moverio BT-40S va ajuta în mod special creatorii de software independenți să dezvolte și să actualizeze aplicații noi sau deja existente pentru o varietate de scenarii de utilizare:

•Vizitarea muzeelor, a parcurilor tematice, a siturilor de patrimoniu și altor atracții pentru vizitatori – ochelarii inteligenți transparenți oferă experiențe imersive, fără funcții sau aplicații AR suplimentare
•Experiența spectatorilor de teatru și cinema – Moverio BT-40S oferă soluții de subtitrare îmbunătățite
•Expereința pacienților în cabinetele stomatologice și intervențiilor chirurgicale făcute în cadrul acestora vor fi îmbunătățite prin soluții de scanare dentară și variante de divertisment disponibile pentru pacienți

Abonează-te la blog. Aș vrea să îți pot trimite notificări de câte ori public un articol. Îți mulțumesc pentru abonare!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.