Expozitia tehnologiei la Bucharest Technology Week 2016

Până duminică, 29 mai 2016, în piaţa George Enescu (aproape de Ateneul Român sau mai exact vezi pe această hartă) poate fi vizitată expoziţia tehnologică (Technology Exhibition), parte a evenimentului Bucharest Technology Week.

roboti ucharest Technology Week 2016
robotei

Bucharest Technology Week s-a dorit a fii o “sărbătoare de tehnologie” şi “o celebrare a acelor persoane extraordinare” care au făcut din Bucureşti “un hub de tehnologie renumit în Europa”. Practic au fost două categotii de evenimente: conferinţe tematice şi expoziţia tehnologică, de la care vă prezint câteva fotografii.

ceas lemn noah Bucharest Technology Week 2016
ceasuri din lemn – Noah

La Technology Exhibition, cum au numit-o organizatorii, au fost prezente maşini electrice, drone, roboţei, imprimante 3D şi diverse gadget-uri. Cu alte cuvinte nimic extraordinar; eu unul mă aşteptam să văd şi ceva tehnologii mai noi, ceva cu adevărat impresionant. Nici măcăr sistemul de realitate virtuală Samsung Gear VR Oculus nu poţi spune că este ceva foarte nou.

poza Samsung Gear VR Bucharest Technology Week 2016
Samsung Gear VR

În schimb atracţia expoziţiei au fost acele dispozitive pe una-două roţi (monocicluri, scutere, biciclete şi skateboard-uri).

poza roti electrice Bucharest Technology Week 2016
doua roti electrice

Totuşi cred că este bine că se organizează aceste evenimente dedicate tehnologiilor, progresul fiind o parte importantă pentru o societate, chiar şi una bulversată de diverse scandaluri de corupţie, cum este cea românească.

Maşini electrice:

Tesla model S – acum că am văzut cum arată în realitate mult promovată, discutată Tesla nu mi se pare că are un design prea atrăgător.

poza masina electrica tesla s
Tesla S

BMW i8 arată mai interesant parcă:

poza bmw i8 Bucharest Technology Week 2016
BMW i8

Chiar şi Renault Twizy este o idee interesantă ca vehicul de oraş şi mi se pare că anul trecut am văzut unul mergând pe o şosea din Bucureşti, dar nu găsesc acum poza respectivă.

pozaTwizy electric
Twizy
poza Renault Twizy masina electrica
Twizy

Volkswagen chiar dăcă au greşit cu maşinile diesel, totuşi ei privesc în viitor şi oferă maşini electrice.

poza vw e-golf electric
VW E-Golf
poza audi a3 e-tron
Audi E-Tron

GIGI al III-lea este un robot umanoid, de 1.6 m înălţime, capabil să se mişte şi să exploreze împrejurimile, te poate urmării cu privirea şi de asemenea poate purta o conversaţie.

poza robot gigi Bucharest Technology Week 2016
Gigi al 3-lea

Tipron robotul proiector video, realizat de Cerevo:

poza robot tipron
Tipron

Polaroid Camera Foto Instant Snap Digital, la prima vedere pare o “ciudăţenie” de aparat foto: este digital, dar poate printa aproape instant (durează câtev zeci de secunde) pozele pe o hîrtie mititică ( 2×3″ aprox. 5 x 7,5 cm).

poza polaroid snap Bucharest Technology Week 2016
Polaroid Snap

Este foarte haios aceast Polaroid Snap, iar bucuria celor care vor primii pozele alea mititele este greu de egalat de alte aparate foto digitale! Dacă mai sunt pe stoc, merită oferite ca şi cadou, mai ales că nu sunt scumpe, în jur de 600 lei la emag sau la f64 şi nu uitaţi să vă interesaţi care este situaţia cu consumabilul (adica hârtia foto folosită).

Video cu roboţeii dansatori:

poza robot tanc Bucharest Technology Week
robotul tanc
poza drone Bucharest Technology Week
drone

Imprimantele 3D încep să fie din ce în ce mai populare:

poza imprimante 3D
imprimante 3D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.