Foto-Video: Ziua Politiei, sarbatorita in parcul Titan din Bucuresti

Poliţia Română, pe 25 martie 2016, a împlinit 194 de ani de la înfiinţare, iar sâmbătă, 26 martie, a fost celebrată în parcul Alexandru Ioan Cuza (Titan sau IOR) din Capitală, unde, pentru prima dată în istoria Poliţiei Române, a fost premiat câinele poliţist al anului, iar forţele speciale au făcut demonstraţii atât pe uscat cât şi pe apă, fiind de asemenea expuse mai multe tipuri de arme sau roboţi care verifică pachete suspecte.

poze ziua politiei parcul titan bucuresti
Ziua Politiei

poze ziua politiei romane parcul Alexandru Ioan Cuza
Ziua Politiei – parcul Alexandru Ioan Cuza

De ziua lor, oamenii legii, ne-au arătat cele mai noi dotări, dar fără să uite să expună şi maşinile comuniste de miliţie.

foto jeep politia criminalistica
Jeep
poza duba scafandri mercedes
Mercedes
poza tadpole trike politia
tadpole – trike

photosetup.ro

poza dacia 1310 militia romana
Dacia 1310
poza volga masina militie
Volga

Admiratori de toate vârstele au putut vedea uniforme ale poliţiei din cele mai vechi timpuri, acestea fiind expuse pe o alee.

poza uniforme politia romana
uniforme

Câinii Poliţiei Române, specializaţi în prinderea infractorilor şi salvarea victimelor, au arătat ce pot. Iar cinci dintre ei au fost premiaţi.

poza caine politist dresat
la comanda
poza caine politist parcul titan
comanda
poza caine lup dresat parc titan
sus
poza caine lup politia romana
noroc
poza caine rottweiler politia romana
sezi

poza premiere caini politisti bucuresti titan
premiere caini politisti

Un fragament video de la demonstraţiile câinilor “poliţişti”:

Trupele speciale SIAS au prezentat un exerciţiu tactic cu un desant; iniţial ni s-a spus că un elicopter va survolat lacul din parcul Alexandru Ioan Cuza, dar defapt au fost două elicoptere (un Eurocopter EC-135 şi un MI -17). Din unul a coborât echipaje pe o ambarcaţiune a Serviciului de Poliţie “Delta Dunării”, iar din celălalt alţi doi membri SIAS au coborât pe una din insululele lacului Titan; nu ştiu dacă celelalte persoane prezente pe insulă au fost la fel de surprinse ca şi mine de desantul celor doi membrii SIAS! În plus chiar dacă elicopterul EC-135 era destul de sus, totuşi curentul de aer provocat de elicele lui era foarte puternic: mi-a zburat şapca din cap cât colo, cât pe ce să se ducă în lac!

poza exercitiu lac titan bucuresti
exercitiu tactic – lacul Titan
poza demonstratie sias lacul titan
demonstratie
poza politist sias parc titan bucuresti
SIAS

Secvente video din demonstraţie de forţă a trupelor SIAS:

poza elicopter  MI -17 parc tian bucuresti
MI -17
poza steagul romaniei elicopter mi-17
steagul Romaniei

Citește și: AeroNautic Show 2016 – evolutia avionului biplan Skeen Skybolt

poza eurocopter ec-15 politia romana parc titan
Eurocopter EC-135

Ziua Poliţiei Române se serbează în data de 25 martie, odată cu sărbătorirea Bunei Vestiri, începând cu anul 2002. Momentul în care Fecioarei Maria i s-a arătat Arhanghelul este zugrăvit pe drapelul instituţiei.

poza robot dezarmosare bomba
robot dezarmosare

Începând cu Legea de organizare a poliţiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmată de Legea lui Vasile Lascăr (1 aprilie 1903) şi de Legea pentru organizarea poliţiei generale a statului (8 iulie 1929), competenţele organelor de poliţie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate.

poza arme politie parc titan
arme politie
poza arme pistoale politia
armament politia

Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se înfiinţează Miliţia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reînfiinţează Poliţia Română ale cărei competenţe vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 şi prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. În prezent, organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române sunt legiferate de Legea nr. 218 din 23.04.2002.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.