Foto:Dacia Duster Army printre vehiculele militare care au defilat la parada de 1 Decembrie

La parada militara organizata de 1 Decembrie 2013, Dacia a prezentat un Duster destinat armatei române, iar la parada militara de anul trecut am vazut ca modelul respectiv a evoluat (sau cel putin asa mi se pare mie). E vorba de Duster Army si Duster Pick-Up Army:

dacia duster army
Dacia Duster armata

Modelul Duster prezentat la parada militara din decembrie 2013 desi era dotat cu o turela pe care era montata o mitraliera automata, nu avea vopsea de camuflaj si avea numar de proba:

dacia duster army probe
Duster ARMY

Cele doua Dustere vopsite in culori de camuflaj, prezente la celbrarea Zilei Nationale in decembrie 2014, au fost gandite de inginerii Grupului Renault din România in colaborare cu parteneri români pentru a raspunde nevoilor armatei române.

Duster Army este un vehicul 4×4 echipat cu un motor Diesel de 110 CP. Masina camuflata dispune de protectii exterioare suplimentare si sisteme de conexiune mecanica si electrica cu alte vehicule militare (prize electrice de 12V si 24V si dispozitive de remorcare si tractare, inclusiv troliu electric). Sistemul de iluminare „black out” si vopseaua aplicata ii asigura camuflajul in operatiunile militare.

Dacia Duster Army respecta standardele militare NATO pentru această categorie de vehicule, avand capacitatea de a fi aeropurtat.

Duster Army si Duster Pick-Up  Army
Duster Army si Duster Pick-Up Army

Dacia Pick-Up Army este un vehicul 4×4 cu 2 locuri, echipat cu un motor Diesel de 110 CP, transformat dintr-un Duster de serie, in colaborare cu carosierul Romturingia. Vehiculul dispune de protectii exterioare suplimentare si este dotat cu echipament militar de supraveghere.

cauciucuridirect.ro

Modelul Duster, produs de uzinele Dacia, se afla si in dotarea Ministerului de Interne (MAI). Politia de frontiera utilizeaza Duster-ul, inclusiv la tractarea ambarcatiunilor din dotare:

daci duster politia de frontiera
Dacia Duster

techstar.ro

dacia duster politia de frontiera
politia de frontiera

Chiar si posta speciala a Serviciului Român de Informatii (SRI) are in dotare modelul Duster:

posta speciala sri
posta speciala

Si ca sa inchei acest post, va mai povestesc ca am vazut Dacia Duster chiar si pe strazile localitatii germane Schorndorf, adica acolo unde s-a nascut Gottlieb Daimler, unul din fondatorii binecunoscutei firme Mercedes Benz.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.