Fotografii de nunta!

Nici unul din eforturile voastre de a avea ZIUA PERFECTA nu ar fi rasplatit si pastrat in timp daca nu ar fi acolo, langa voi el, fotograful profesionist (a nu se confunda fotografia de nunta cu orice incercare a varului sau matusii de a surprinde cumva evenimentul).

rochie mireasa
Bianca Dragusan

La ce bun alergatura dupa rochia visurilor, dupa cele mai proaspete flori, dupa limuzina si porumbei sau dupa cel mai bun antren la receptie daca nu avem un fotograf profesionist (binenteles cu experienta, imaginatie si cu referinte bune) care sa puna in lumina si valoare toate aceste detalii care fac intregul sa fie perfect?

rochii de mireasa
rochii

La ce bun toate cheltuielile pentru achizitionarea rochiei, pantofilor, costumului de ginere, achizitionarea unui local decent si toate aranjamentele florale si catering-ul, daca toate acestea vor fi fotografiate sau filmate de un fotograf sau cameraman cel mult ridicindu-se la un nivel mediocru si care se gindeste la cit ii va intra in buzunar, inainte sa incerce sa afle care sunt cerintele viitorilor insuratei si si ce fel de nunta vor dori sa aiba.
Si de ce ne-ar pasa atit de mult de faptul ca exista tot felul de asa zisi fotografi de nunti, care isi ofera serviciile pentru sume de nimic, oferind in schimb exact acelasi lucru…nimic sau cel mult niste poze patetice? Pentru mine personal, e rau pentru ca imi face si mie implicit un deserviciu, defaimeaza toti ceilalti fotografi care intr-adevar pun trup si suflet in ceea ce fac.
Nimic din toate acestea n-ar mai avea valoare, nici pentru cei care v-au fost alaturi si nici macar pentru voi, daca nu ati avea posibilitatea sa le rememorati in diferite momente de-a lungul intregii voastre vieti.
Tehnica de ultima ora a “aruncat” pe piata o multime de aparate foto digitale.Cereti fotografului sa va arate camera pe care o foloseste. Daca este o camera mica, ca de jucarie, lasati-o balta. O camera digitala profesionala sau semi-profesionala trebuie sa aiba vizare prin obiectiv, ca si un aparat clasic. Rezolutia ar trebui sa fie de la 6Mpixeli in sus.
Evitati omul orchestra, adica fotograful-cameraman, sau cameramanul-fotograf. Nu va face bine nici una, nici alta.

Discutati cu fotograful toate aspectele.Trebuie sa stiti cat va costa tot pachetul, daca sunt si poze pe hartie incluse. Stabiliti ce momente vor fi fotografiate.Cereti sa primiti negativele, daca este vorba de camera foto pe film, cereti sa primiti imaginile pe CD daca este vorba de aparat foto digital.In cazul in care, ati ales un fotograf care lucreaza pe film, intrebati daca va poate scana si pune pe CD imaginile.

*Daca tot dati bani pe fotograf, asigurati-va ca aveti si timpul necesar pentru aceste poze!
*Incercati pe cat posibil sa programati fotografiile intr-un decor si moment al zilei in care sa beneficiati de lumina naturala.
*Nu angajati aceeasi persoana pentru fotografii si filmare!
*Asigurati-va ca persoana cu care discutati este chiar fotograful care va participa la nunta!
*Asigurati-va ca fotograful este o persoana placuta, pe gustul dvs., care va intelege pretentiile si nu este incapatanata!Ca fotografiile sa iasa asa cum probabil vedeti prin reviste si editoriale, trebuie sa existe un anumit nivel de cooperare, o simbioza intre fotograf si subiectii sai.

Succes!!!!!

Un nou update: Frames sfaturi pentru miri!

Update: GaleriaFotoStefan 

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.