Fotografii aeriene premiate la Drone Photo Awards 2021

Drone Photo Awards 2021 – parte a festivalului de arte vizuale Siena Awards – a anunțat câștigătorii concursului internațional de fotografie aeriană și videografie. Câștigătorul general al competiției din acest an a fost acordat lui Terje Kolaas, un fotograf norvegian. Fotografia sa prezentată mai jos, intitulată ”Pink-footed Geese Meeting the Winter”(„Gâștele cu picior roz, întâlnind iarna”), a primit premiul cel mare și a fost selectată dintre zeci de mii de imagini trimise de fotografi din 102 țări.

fotografie aeriana stol gaste migratoare drona
Terje Kolaas

Fotografia câștigătoare descrie un stol de mii de gâște cu picioare roz – o rasă migratoare de gâște cu terenuri de reproducere în Spitsbergen, Islanda și Groenlanda – care zboară peste pământ acoperit de zăpadă.

Urban

poza drona oras rus manastire poluare centrala
Sergei Poletaev

Primul loc la categoria „Urban” a fost câștigat de fotograful rus Serghei Poletaev pentru fotografia sa, intitulată “Metaphorical Statement About City and Winter,” („Declarație metaforică despre oraș și iarnă”), care înfățișează o vechi mănăstire lângă Moscova cu o mare centrală electrică în fundal.

Sport

fotografie aeriana drona val surfer curcubeu
Phil De Glanville

Categoria „Sport” a fost câștigată de fotograful australian Phil De Glanville, care a capturat un curcubeu deasupra surferului Ollie Henry, care se lupta cu un val înspăimântător. Imaginea, intitulată “Gold at the End of the Rainbow,” („Aurul la capătul curcubeului”), a fost filmată în largul coastei regiunii sud-vestice din Australia.

People

poza cu drona pescar fotografie aeriana pescuit
Trung Pham Huy

Fotografia aeriană “Fishing in Mangrove Forest” („Pescuitul în pădurea de mangrove”), realizată de fotograful vietnamez Trung Pham Huy, a câștigat la categoria „Oameni”. Imaginea de iarnă înfățișează un pescar care își începe ziua de lucru în pădurea de mangrove din laguna Tam Giang, Vietnam.

Citește și: DJI Mini SE drona pentru incepatori, usoara, compacta si la pret accesibil

Nature

poza drona vulcan eruptie fotografie aeriana
Martin Sanchez’

La categoria Natură, premiul I îi revine fotografului american Martin Sanchez cu „Extragalactic”. Imaginea a fost filmată în Islanda și surprinde momentele extraordinare ale erupției unui vulcan de sus, oferind o vedere exclusivă a interiorului craterului.

Abstract

fotografie aeriana poluare cupru transilvania Gheorghe Popa
Gheorghe Popa

Imaginea colorată “Poisoned River” („Râul otrăvit”), realizată de fotograful român Gheorghe Popa, a câștigat primul loc la categoria „Abstract”. Această fotografie este un mod creativ și personal în care fotograful descrie dezastrul natural produs de deșeurile chimice generate de extracția cuprului și a aurului în munții Apuseni din Transilvania.

Wedding

poza nunta fotografie aeriana drona mireasa mire
Matteo Original

Fotograful italian Matteo Original a câștigat la categoria „Nuntă” cu fotografia sa “Towards the Infinite Together with You” („Către infinit împreună cu tine”). Acesta arată un cuplu căsătorit mână în mână în timpul unei seri de vară târzie la apusul soarelui în Marina di Pisa, o stațiune litorală din Toscana.

Wildlife

poza broasca testoasa plaja fotografie aeriana
Qasim Al Farsi

Fotograful Qasim Al Farsi din Oman a câștigat categoria „Wildlife” pentru fotografia sa aeriană „Back to Adventure”, care descrie o broască țestoasă verde gata să se întoarcă în apă după ce și-a depus ouăle pe coasta Omanului. Fotografia a fost făcută între Ras Al Jinz, cel mai estic punct al Peninsulei Arabe și rezervația țestoaselor Rashad.

Ultima categorie fotografie aeriană – „Seria” – a fost câștigată de fotograful pakistanez-american Adrees Latif cu o secvență de imagini, intitulată Blanketed in Fire Retardant” . Această serie poate fi vizualizată pe această pagină

Categoria „Video: General” a acordat primul loc fotografului grec Nestoras Kechiagas, care creează conținut sub numele „INVA + SLA“. Scurtmetrajul său “Ice Ballet” („Balet de gheață”) surprinde soarele de la miezul nopții în Ilulissat, un oraș de coastă din vestul Groenlandei.

Lista completă a imaginilor aeriene câștigătoare, poate fi vizualizată pe site-ul Drone Awards

vivacredit.ro

Toate fotografiile aeriene câștigătoare în cadrul Drone Photo Awards 2021 vor fi prezentate, de asemenea, la expoziția „Above Us Only Sky” din Siena, Italia în noiembrie. Acest eveniment este organizat alături de Festivalul Siena Awards, cu o recepție de deschidere organizată pentru artiști și mass-media invitați, editori de fotografii și alte persoane din industrie. În plus față de lucrările expuse în format tipărit și online, fiecare câștigător individual al categoriei fotografii aeriene va primi o statuetă de cristal „Premiul Pangea”, în timp ce Fotograful aerian global al Anului va primi și echipamente de fotografie în valoare de 500 EURO.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

4 thoughts on “Fotografii aeriene premiate la Drone Photo Awards 2021”

  1. Wow! Sunt splendide toate. Dar prima, cea cu păsările… n-am cuvinte. Cred că drona aceea s-a simțit și ea pasăre pentru câteva secunde. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.