Fotograful Konstantinos Tsakalidis castiga marele premiu oferit de Anadolu Agency Istanbul

Fotografia fotoreportului Bloomberg Konstantinos Tsakalidis despre incendiile de pădure, intitulată „Femeia din Evia”, a fost selectată pentru premiul Fotografia anului 2022 dintre cele 16.000 de fotografii trimise din diferite părți ale lumii.

poza premiata Anadolu Agency Istanbul Photo Awards
Anadolu Agency Istanbul Photo Awards – Konstantinos Tsakalidis

La categoria Single News, fotojurnalistul Getty Images Drew Angerer a primit premiul al doilea pentru munca sa, în care a surprins violentul asediu din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA.

fotoreporter Drew Angerer capitoliul america asaltat protest pistoale
© Drew Angerer

Fotojurnalistul AFP Paul Ratje a câștigat premiul pentru locul trei, cu fotografia sa care reflectă dificultățile cu care se confruntă refugiații care încearcă să intre într-o tabără din Texas.

fotografie oameni cal tabara refugiati texas sua america
© Paul Ratje

Fotoreporterul Marcus Yam, Los Angeles Times, USA, a câștigat premil I la categoria Story News cu imaginile din seria The Fall of Afghanistan.

fotoreporter Marcus Yam fotografie afganistan avion oameni
© Marcus Yam

La categoria Single Nature & Environment, premiul I a revenit fotoreporterului Mehmet Aslan, pentru imaginea Drought at Our Doorstep.

poza seceta vaca om desert nisip
© Mehmet Aslan

Fotojurnaliştii profesionişti s-au înscris la concurs cu fotografii care demonstrează evenimentele globale de anul trecut, de la preluare puterii de către talibani în Afganistan până la inundaţiile din Indonezia, de la turneul de tenis Australian Open până la proteste faţă de restricţiile de coronavirus din Marea Britanie.

Citește și: Despre Regulile si Etica fotojurnalismului in era digitala

Doi finaliști au fost premiați la propunerea membrilor juriului la categoria Portret de poveste, în total, 19 fotografi au primit premii la șapte categorii.

cel.ro

Toate fotografiile premiate pot fi văzute pe site-ul https://www.istanbulphotoawards.com/winner/index/# sau în videoclipul de mai jos:

Membrii juriului au selectat câștigătorii printr-o platformă concepută exclusiv pentru concurs de către echipa Anadolu Agency Information Technologies din cauza pandemiei de COVID-19.

Istanbul Photo Awards va continua să sprijine sectorul fotografiei

Vorbind despre concursul din acest an, Serdar Karagoz, directorul general al agenției, a spus că puterea fotografiilor extinde conținutul de știri dincolo de limbă, spațiu și timp.

El a lăudat fotojurnaliştii pentru că şi-au continuat munca cu dăruire, în ciuda perturbării vieţii normale din cauza pandemiei.

Menționând că importanța calității fotografiilor depuse crește în fiecare an, iar membrii juriului vorbesc cu apreciativ la adresa organizației, Serdar Karagoz a continuat: „Aș dori să mulțumesc tuturor fotografilor care ne-au făcut martori ai anxietății incendiilor din California, emoția Jocurilor Olimpice și momentele sfâșietoare din taberele de refugiați. În plus, mulțumesc fiecărui membru al juriului pentru contribuțiile lor neprețuite la concurs.”

El a subliniat că Agenția Anadolu va continua să susțină fotografia în următorii ani cu Istanbul Photo Awards, care s-a transformat într-o platformă pe care toți fotografi profesioniști din lume o așteaptă cu interes.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

3 thoughts on “Fotograful Konstantinos Tsakalidis castiga marele premiu oferit de Anadolu Agency Istanbul”

  1. @ Jo – am impresia ca mass-media a ajuns la concluzia ca audienta sa face cu stiri si imagini de acest fel. In consencinta, pe la majoritatea concursurilor de fotojurnalism, sunt premiate fotografii de acest fel, desi pe glob se mai intampla si lucruri bune, frumoase.

  2. Chiar că! Întrebarea este dacă umanitatea va ajunge vreodată să raporteze numai lucruri bune și frumoase. Eh! 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.