Italian Sustainability Photo Award a anuntat castigatorii editiei din 2022

Au fost publicate numele câștigătorilor celei de-a treia ediții a Italian Sustainability Photo Award. Astfel la categoria Single Photo a fost premiată fotografia Il barbagianni realizată de Valeria Scrilatti.

fotografie bufnita aripa bandajata fotografa italiana Valeria Scrilatti Italian Sustainability Photo Award
© Valeria Scrilatti – Il barbagianni

Il barbagianni (Bufnița de hambar) înfățișează bufnița de hambar iconică, îngrijită la Centrul LIPU de recuperare a faunei sălbatice din Roma. Această pasăre de pradă este o specie pe cale de dispariție/protejată, un simbol al fragilității ecosistemului. 

Elisabetta Zavoli a primit premiul Photo Story pentru seria Antichi mestieri e nuove generazioni (Vechile vocații și noile generații) spune povestea fascinantă a lui Tomas Parenti, cel mai tânăr căpitan de vas de pescuit din flota din Rimini, care și-a modificat plasa de traul pentru a-i da două utilizări: unul superior pentru capturarea peștelui și unul inferior pentru colectarea deșeurilor de pe fundul mării.

poza mare pesti vas pescuit plasa plastic
© Elisabetta Zavoli – Antichi mestieri e nuove generazioni

Tomaso Clavarino a câștigat premiul Grant pentru fotografia Have you ever heard the sound of falling rocks? Tomaso a întreprins o călătorie de șase luni prin Alpi, unde temperaturile au crescut cu 2°C în ultimii ani, pentru a analiza și documenta un fenomen de mare importanță (și care este aproape imposibil de fotografiat), dar despre care nu se vorbește prea des: degradarea permafrostului.

poza alb negru fotograf muntii alpi iarna italian
© Tomaso Clavarino – Have you ever heard the sound of falling rocks?

În plus, rolul de ambasador Lowepro a fost acordat fotografului Paola Lai, pentru lucrarea sa intitulată Mar Mediterraneo: L’odissea delle tartarughe marine (Marea Mediterană: Odiseea broaștelor țestoase marine), un proiect care i-a urmărit pe biologii marini care lucrează în Sardinia la CReS – Centro di Recupero del Sinis (Centrul de Recuperare al Sinis). 

poza broasca testoasa medic veterinar premiu Italian Sustainability Photo Award
© Paola Lai – Mar Mediterraneo: L’odissea delle tartarughe marine

În plus, Nikon a acordat premiul special Nikon – Capture Tomorrow poveștii fotografice a Elisabettei Zavoli, Crime School: un proiect axat pe reabilitarea socială în închisori, despre care juriul a considerat că încorporează perfect conceptul “Capture Tomorrow”.

poza barbat taie lemne topor fotograf italian Elisabetta Zavoli
© Elisabetta Zavoli – Crime School

Toate imaginile care au atras atenția juriului internaționl pot fi văzute pe site-ul oficial al concursului Italian Sustainability Photo Award.

Citește și: Luminite de Craciun la Roma

Italian Sustainability Photo Award este un premiu de fotografie creat pentru a povesti lumii despre sustenabilitatea din Italia și este inspirat de valorile exprimate prin acronimul ESG (Environmental, Social and Governance), utilizat în mod obișnuit în sectorul economic/financiar și sinonim cu angajamentul, inovarea și conștientizarea.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.