Fotografii din Bucurestiul interbelic – marca Ebner expuse la Palatul Sutu

Proiectul expozițional „Fotografii din Bucureștiul interbelic marca Ebner”, propus de Muzeul Municipiului București (Palatul Suțu), a prezentat publicului pasionat de dezvoltarea orașului și de fotografie interesante lucrări semnate A. Gh. Ebner și Alfons Ebner.

poze vernisaj expozitie fotografii ebner palatul sutu
vernisajul expozitiei “Fotografii din Bucurestiul interbelic marca Ebner”

La vernisajul expoziției, desfășurat la Palatul Suțu în ziua de marți 29 noiembrie 2016, au fost prezenţi:

Dr. Adrian-Silvan Ionescu – director al Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu”

Emanuel Bădescu – Biblioteca Academiei Române.

Expoziția este coordonată de Dr. Lelioara Zamani-Gavnani – Șef Birou Istorie Bucureșteană.

poze vernisaj fotografii bucurestiul interbelic ebner
la palatul Sutu – fotografii Ebner

Prin intermediul acestor lucrări este dezvăluit un fragment din istoria capitalei României; imaginile cu străzi și locuri din București, unele dintre acestea dispărute astăzi, dovedesc schimbările prin care trece un oraș de-a lungul timpului.

Au fost expuse fotografii originale, multe fiind prezentate vizitatorilor pentru prima dată, astfel fiind valorificat patrimoniul arhivei fotografice a Muzeului Municipiului București.

Familia Ebner se pare că își avea originile în Austria, în landul Tirol, de unde au plecat spre Est, ajungând și în țara noastră. Fotografiile sunt realizate, în mare parte, în perioada interbelică, dar sunt și câteva concepute nu cu mult înainte de izbucnirea primul război mondial.

poza ateneul roman bucuresti interbelic ebner
Ateneul

Proiectul expozițional invită publicul să parcurgă un traseu pornind din Piața Victoriei (capul Podului Mogoșoaiei), trecând pe cea mai cunoscută și îndrăgită stradă din București: Calea Victoriei (numită până în anul 1878 Podul Mogoșoaiei) și continuând prin Dealul Patriarhiei, Splaiul Dâmboviței, zona Izvor, străzile Brezoianu și Academiei, Piața Universității, Bulevardul Carol I, călătorie încheiată la Foișorul de Foc.

poza universitate fotograf ebner
Universitate
poza raul dambovita bucurestiul interbelic
Dambovita
poza dealul patriarhiei bucuresti interbelic ebner
dealul Patriarhiei

Sunteţi invitaţi în acest periplu ce urmărește o reconstituire a unui București uitat, trăind doar în fotografiile unor împătimiți iubitori ai capitalei din alte vremuri până în ziua de duminică, 28 mai 2017. Programul de vizitare este de marți până duminică, orele 10.00-18.00 (ultima intrare la 17.30); închis în zilele de 30 noiembrie, 1 și 2 decembrie 2016.
Mai multe detalii despre expozițiile și activitățile organizate pe site-ul Muzeul Municipiului București

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.