Gumball 3000 in piata Constitutiei din Bucuresti: imagini foto video

Sâmbătă, 7 mai 2016, după mai multe zile timp în care au străbătut o distanţă de câteva mii e kilometri din Dublin (Irlanda) până la Bucureşti, raliul Gumball 3000 a ajuns în piaţa Constituţiei din capitala României.

poza gumball 3000 bucuresti piata constitutiei casa poporului
Gumball 3000 Piata Constitutiei

Participanţii la cea de-a 18 ediţie a raliului au pornit din Irlanda, au traversat Marea Britanie, Franţa, Luxemburg, Germania, Cehia, Italia şi Ungaria şi au intrat în România prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad.

photos foto gumball 3000 romania bucharest

Raliul Gumball a stârnit un interes foarte mare printre pasionaţii de maşini care nu prea au des ocazia să vadă pe şosele României maşini precum Lamborghini Aventador, Ferrari F12 TDF, McLaren P1, Rolls Royce, Porsche (diferite modele) sau Mercedes-Benz G500 4×4. Din păcate, din cele 120 de maşini înscrise în raliul Gumball 3000, nu toate au ajuns la Bucureşti; unele au abandonat pe traseu din cauza defecţiunilor, unii şoferi au primit amenzi de la Poliţia Română, iar marele absent din Piaţa Constituţiei a fost acel Lamborghini Batmobile (puteţi afla detalii aici).

poze raliul gumball 3000 romania bucuresti

poza ferrari raliul gumball 3000 bucuresti
Ferrari

Videoclipul cu masinile participante la Gumball 3000, inclusiv parada de la final:

În principiu, în “ţarcul” amenajat în faţa Casei Poporului, s-au aflat maşini în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro. De altfel, Gumball 3000 este un eveniment special pentru cei mai bogaţi oameni din lume. Taxa de participare este de 40.000 de lire sterline, taxa ce include participarea unui automobil cu doi pasageri. Aceştia vin cu maşina personală (dar cum se vede şi în fotografii, maşinile sunt “tapetate” cu reclame), locuiesc doar la cele mai exclusiviste hoteluri din ţările aflate pe traseul raliului.

poze gumball 3000 bucuresti romania
Gumball 3000 Bucuresti

fotografii masini lux gumball 3000 bucuresti

soundhouse.ro/

poze porsche gumball 3000 bucuresti

Acest Porsche Spider a fost cea mai scumpă maşină care a participa la raliul Gumball. Are o valoare estimată la peste un milion de lire sterline!

poza Porsche Spider Gumball 3000 Bucuresti
Porsche Spider

În jurul orei 16 a avut loc parada maşinilor care au ajuns în piaţa Constituţiei din Bucureşti, dar organizarea acesteia a lăsat de dorit. Iniţial, cei de la Poliţia Rutieră trebuia să oprească traficul încă de la începutul paradei, dar acest fapt s-a produs mai târziu.

foto parada masini gumball 3000 bucuresti
parada Gumball 3000

poze parada masini gumball 3000 bucuresti
parada

Proiectul Gumball 3000 a fost lansat în 1999 de către antreprenorul britanic Maximillion Cooper, din dorinţa de a combina sporturile de acţiune, automobilele şi muzica, pentru a crea un brand pentru un stil de viaţă popular.

Citeste si: Sony A6600 review – mirrorless-ul versatil potrivit pentru fotografii si videografii exigenti

Fundaţia Gumball 3000, în parteneriat cu Christie’s (Kerring Group), a găzduit licitaţii de caritate pe parcursul evenimentelor, pentru strângerea de fonduri şi sprijinirea proiectelor tinerilor, care să îmbunătăţească educaţia şi infrastructura în comunităţile sărace din întreaga lume.

imagini masini gumball 3000 bucuresti romania

techstar.ro

poza mercedes gumball 3000 bucuresti
Mercede

Fundaţia Gumball 3000 a fost înfiinţată în 2013 pentru a ajuta tinerii fără posibilităţi prin educaţie, infrastructură şi proiecte de agrement.
Alte fotografii cu maşinile Gumball 3000 expuse în piaţa Constituţiei pot fi văzute la Galeria Foto

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

3 thoughts on “Gumball 3000 in piata Constitutiei din Bucuresti: imagini foto video”

  1. Si unde ati vazut voi McLaren P1? Poate MP4-12C si 650S. Iar Batmobilul am aflat (tarziu, ce-i drept) ca a fost parcat la hotel, deci a venit in tara.

  2. McLaren P1 era trecut intr-un comunicat de presa asa ca am zis sa-l amintesc si eu in ideea ca poate nu l-am vazut eu in spatiul acela din fata Casei Poporului.
    Iar de Batmobil, daca intr-adevar, a ajuns pina in Bucuresti si nu l-au adus pina in Piata Constitutiei, pai atunci care e faza? Daca a avut probleme tehnice, puteau sa-l aduca in piata cu o remorca, sau si mai simplu organizatorii puteau sa ne anunte, daca vrem sa-l vedem sa mergem noi la hotelul cu pricina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.