JIP noul propietar al diviziei foto Olympus

Olympus a finalizat vânzarea diviziei sale de aparatură foto către Japan Industrial Partners (JIP) începând cu 1 ianuarie 2021. OM Digital Solutions, o corporație în cadrul JIP, va prelua activitatea de imagistică de la Olympus.

Olympus OM-D E-M5 Mark II bliţul FL-LM3 JIP noul propietar al diviziei foto Olympus
Olympus OM-D E-M5 Mark II cu bliţul FL-LM3

Într-un comunicat de presă, Olympus afirmă că s-a încheiat transferul final al companiei de imagistică către JIP, în baza acordului semnat de ambele părți la 30 septembrie 2020.

Din ce s-a publicat până în prezent se știe că JIP a încorporat noua afacere de aparate foto sub denumirea OM Digital Solutions și își va continua operațiunile de afaceri de la biroul său din Japonia, iar fostul executiv Olympus Shigemi Sugimoto a fost numit CEO al OM Digital Solutions.

Citește și: Sony ZV-1 in test

Cercetarea și dezvoltarea, împreună cu vânzările, vor fi mutate la compania OM Digital Solutions, care se află în Takakuramachi, Hachioji-shi, Tokyo. Producția de echipamente va avea loc la fabricile din provincia Dong Nai, Vietnam.

photosetup.ro

OM Digital Solutions a lansat noul său site web cu produse Olympus

De asemenea OM Digital Solutions a licențiat utilizarea mărcii Olympus. Deci, pe lângă brandurile EM și Zuiko, aparatele foto vor continua să fie lansate sub marca Olympus „pentru viitorul previzibil”.

Dacă nu greșesc JIP este aceeași companie care a cumpărat și business-ul de PC-uri VAIO de la Sony în urmă cu mai mulți ani.

Chiar dacă firma Olympus este cunoscută din domeniul foto, aceasta activează însă în multe alte domenii. De fapt, afacerile sale în domeniul foto au scăzut foarte mult în ultima vreme.
Accentul companiei a căzut în ultimii câțiva ani pe producția de echipament medical. Se pare că producția de endoscoape pentru spitale este o afacere mult mai profitabilă.

Aparatele și obiectivele Olympus se găsesc de vânzare la magazinul F64 și să sperăm că vor urma ceva promoții sau reduceri de preț.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.