Olympus renunta la divizia de aparate foto

Olympus a anunțat că se retrage complet din domeniu domeniul fotografiei. Compania va vinde activele din domeniul fotografiei către fondul de investiții Japan Industrial Partners (JPI).

Olympus FL-700WR aparat foto mirrorless olympus e-m1x rezistent apa praf
blit si aparat foto Olympus – rezistenta la intemperii

Încă din noiembrie 2019 erau zvonuri că Olympus va renunța să mai fabrice aparate foto. Au urmat câteva zile de negări vehemente din partea firmei japoneze, dar se pare că în final nu au încotro.
Pe de o parte piața foto este competitivă, smartphone-urile dau bătăi de cap multor firme din domeniul foto, iar pe de altă parte, probabil, vânzările de aparate foto Olympus au fost influențate negativ de pandemia de coronavirus COVID-19.

Dacă nu greșesc JPI este aceeași companie care a cumpărat și business-ul de PC-uri VAIO de la Sony în urmă cu mai mulți ani.
Iată că după 84 de ani Olympus urmează ca să separe divizie foto din compania sa și să transfere toate acțiunile către JIP.

Noul proprietar – JPI – va continua să lanseze aparate foto sub brandul Olympus

poza aparate foto mirrorless olympus om-d
Olympus OM-D

Chiar dacă firma Olympus este cunoscută din domeniul foto, aceasta activează însă în multe alte domenii. De fapt, afacerile sale în domeniul foto au scăzut foarte mult în ultima vreme.
Accentul companiei a căzut în ultimii câțiva ani pe producția de echipament medical. Se pare că producția de endoscoape pentru spitale este o afacere mult mai profitabilă.

activitati-cadou.ro

Motivul din spatele vânzării, explicat în anunțul oficial, este și legat de piața de camere la nivel mondial:

„Compania a implementat măsuri pentru a face față condițiilor severe de pe piața de camere foto, care este într-o scădere rapidă, cauzată de evoluția smartphone-urilor.”

Citește și: Olympus E-M5 Mark II: time-lapse photography

JIP va continua să dezvolte produse Olympus sub brandurile deja existente, precum OM-D și Zuiko.
Râmâne de văzut dacă noul proprietar al brandului Olympus de aparate foto va schimba ceva pe partea tehnică.

Compania japoneză se bazează foarte mult pe formatul Micro Four Thirds. Acest format a fost susținut în ultimii ani cel mai tare de Panasonic, care a lansat mai multe camere foto mirrorless cu capabilități video foarte bune pe acest format, dar chiar și ei au început să ofere mirrorless-uri cu senzori full-frame, ca de exemplu Lumix S1 și S1R

cadouri tu.ro

Echipamentele Olympus se găsesc de vânzare la magazinul F64 și să sperăm că vor urma ceva promoții sau reduceri de preț.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

One thought on “Olympus renunta la divizia de aparate foto”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.