Noile obiective Sony pentru aparatele foto full-frame cu montură E si 2 convertoare full-frame

Sony anunță în România disponibilitatea a patru obiective noi α full-frame cu montură E, compatibile cu toate camerele foto Sony mirrorless.

obiective sony montura E
obiective Sony

· Obiectiv grandangular Zeiss® Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA (SEL35F14Z)

· Obiectiv 90mm F2.8 Macro G OSS (SEL90M28G)

· Teleobiectiv 10x FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS (SEL24240)

· Obiectiv grandangular FE 28mm F2 (SEL28F20)

· Convertoare fisheye SEL057FEC și ultra-wide SEL075UWC pentru obiectivul full-frame SEL28F20

De la portrete, peisaje incredibile, imagini macro, fotografii în mișcare și până la compoziții foto de călătorie, gama de obiective cu montură E îți oferă opțiuni creative extraordinare. Cele patru obiective sunt completate de două convertoare full frame, care îți dau posibiliatea de a surprinde imagini ultra-wide sau fisheye inedite.

Obiectivul full-frame grandangular Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA (SEL35F14Z)

Sony Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA SEL35F14Z
Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA (SEL35F14Z)

De la scene de noapte și portrete, până la instantanee, obiectivul SEL35F14Z cu tehnologie ZEISS® atinge performanțe optice înalte. Cu o distanță minimă de focalizare de numai 0,3m, acesta este primul obiectiv cu montură E cu o deschidere a diafragmei de F1.4, ideală pentru efecte bokeh delicate, obținute și datorită diafragmei alcătuite din 9 lamele rotunjite.

Contrastul impresionant – chiar și la deschiderea maximă a diafragmei – este asigurat de tehnologia avansată cu lentile asferice, ce include și un element de diamentru mare AA (asferic avansat), totul pentru un obiectiv mai compact și mai ușor. Invelișul optic T*, specific tehnologiei Carl Zeiss, reduce efectul de strălucire, precum și reflexiile, asigurând o reproducere naturală a culorilor.

Atât pentru filmare, cât și pentru fotografie, sistemul Direct Drive SSM (DDSSM) îți va asigura o focalizare silențioasă de precizie, chiar și în obținerea unei profunzimi reduse de câmp. Inelul dedicat ajustării diafragmei poate fi configurat pentru a oferi mișcări delicate și continue pentru filmări sau pentru modul de fotografie prin sistemul click stop. SEL35F14Z este rezistent la praf și umezeală, astfel încât îl poți folosi cu incredere în exterior.

Obiectivul telephoto macro FE 90mm F2.8 Macro G OSS (SEL90M28G)

Sony SEL90M28G
Sony FE 90mm F2.8 Macro G OSS

Special creat pentru fotografii macro și portrete, SEL90M28G este ideal pentru efecte bokeh delicate, prin controlul atent al nivelului aberației de sfericitate. Obiectivul este capabil să reproducă subiectul la scara 1:1 chiar și fără un trepied, datorită stabilizatorului integrat Optical SteadyShot (OSS).

Punctul de focalizare extrem de precis, crucial în fotografia macro, este asigurat prin mecanismul silențios Direct Drive SSM (DDSSM), care funcționează prin deplasarea a două grupuri optice mobile independente.

Un mare avantaj pentru momentele când te afli la doar câțiva centimetri de subiect este furnizat de mecanismul intern de focalizare, care menține distanța focală fixă. În plus, ai la dispoziție și un buton de blocare a focalizării, iar trecerea de la focalizarea manuală la cea automată se poate realiza prin rotirea inelului dedicat. Obiectivul SEL90M28G este rezistent la praf și umezeală și îl poți folosi, de exemplu, pentru fotografii bogate în detalii cu insecte chiar și atunci când plouă.

Obiectivul full-frame zoom FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS (SEL24240)

zoom Sony-FE-24-240mm-OSS-SEL24240
Sony FE 24-240mm-OSS (SEL24240)

Un singur obiectiv pentru orice situație de fotografiere: de la peisaje, până la portrete și scene în mișcare. Plaja focală extinsă de 24-240mm (zoom 10x) transformă acest teleobiectiv full-frame în cel mai bun partener de călătorie, astfel încât nu va trebui să schimbi obiectivul pentru a trece de la imagini macro la tele.

Corpul ușor de manevrat integrează cinci elemente asferice și un element de sticlă ED, care asigura o performanța optică de excepție. Vei fi mulțumit și de mecanismul ce permite reglajul fin, cursiv pe toată plaja de focalizare.

Stabilizatorul Optical SteadyShot (OSS) încorporat asigură claritatea fotografiei chiar și atunci când nu folosești un trepied, în condiții de iluminare slabă. De asemenea, obiectivul SEL24240 este rezistent la praf și umezeală.

Obiectivul fix full-frame grandangular FE 28mm F2 (SEL28F20)

sony FE 28mm F2
Sony FE 28mm F2

Acest obiectiv fix full-frame grandangular de 28mm are o diafragmă cu valoare maximă de F2.0, ideală pentru utilizare în condiții de iluminare redusă, fără trepied. Ușor, compact și cu un corp rezistent la praf și umezeală, SEL28F20 se potrivește perfect cu aparatele foto full-frame Sony α7. Diafragma cu 9 lamele rotunjite, cele 3 elemente de obiectiv asferice – unul Sony AA și două elemente de sticlă ED, își va oferi imagini cu un contrast impresionant și zone fin defocalizate. Mai mult, efectul de strălucire și reflexiile sunt reduse datorită învelișului optic T*, specific tehnologiei Carl Zeiss.

Mecanismul intern de focalizare utilizează un sistem de acționare liniară ce asigură o autofocalizare extrem de silențioasă, care menține distanța focală fixă.

Pentru perspective și mai largi, convertoarele opționale ultra-wide SEL075UWC și fisheye SEL057FEC lărgesc unghiurile de vizualizare până la un echivalent de 21mm, respectiv 16mm fisheye cu acoperire totală de 180°.

Diafragma maximă a convertoarelor atunci când sunt montate pe SEL28F20 este de F2.8, respectiv F3.5. Pentru prima dată în istoria convertoarelor pentru obiective α, sunt generate inclusiv date EXIF care includ specificațiile legate de convertor, alături de cele legate de obiectiv.

Obiectivele SEL28F20, SEL075UWC și SEL057FEC sunt disponibile separat pentru achiziționare. De asemenea, obiectivul Sony SEL28F20 poate fi cumpărat împreună cu SEL075UWC sau SEL057FEC, sub forma unui pachet promoțional.

Noile obiective și convertoare vor fi disponibile în România începând din luna martie.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.