Sony FE 16-25mm F2.8 G – noul obiectiv superangular cu zoom

Sony anunță cea mai recentă adiție în seria de obiective full-frame cu montură E pentru gama α™ (Alpha™). Noul FE 16-25mm F2.8 G este un obiectiv superangular cu zoom, luminos, care menține o deschidere maximă a diafragmei F2.8 pe întreaga plajă focală – de la 16 mm la 25 mm -, combinând calitatea supremă a imaginii cu o portabilitate excelentă datorită designului său compact și ușor.

Sony FE 16-25mm F2.8 G poza obiectiv superangular zoom aparat foto mirrorless full frame
Sony FE 16-25mm F2.8 G – mirrorless full-frame

Acest nou obiectiv oferă performanțe de înaltă rezoluție, efect bokeh frumos și autofocalizare AF de mare viteză, de înaltă precizie, silențioasă și cu urmărire rapidă. Având o greutate foarte redusă, de doar de 409 grame, obiectivul este extrem de portabil, astfel încât vă puteți bucura cu ușurință de fotografierea vieții de zi cu zi, care demonstrează importanța perspectivei ce poate fi obținută numai cu un obiectiv superangular.

Noul obiectiv beneficiază de același diametru al filtrului, de operabilitate și de aproximativ aceleași dimensiuni și greutate precum modelul FE 24-50mm F2.8 G anunțat în februarie 2024, fiind ușor de folosit la fotografierea sau filmarea din mână sau atunci când camera este montată pe un gimbal. Obiectivul FE 16-25mm F2.8 G extinde posibilitățile de exprimare fotografică și video pentru creatorii de conținut într-o varietate de scenarii, cum ar fi astrofotografia, peisajele, arhitectura, portretele, instantaneele generale și selfie-urile.

f64.ro

Cele mai importante funcționalități ale noului obiectiv Sony FE 16-25mm F2.8 G:

➤Structură compactă și ușoară, cu cel mai recent design optic și mecanic.
➤Un diametru al filtrului de φ67 mm, diametru maxim 74,8 mm, lungimea 91,4 mm, greutate de aproximativ 409 grame.
➤Prin poziționarea eficientă a trei elemente din sticlă ED (cu dispersie foarte scăzută) și a celor patru lentile asferice, inclusiv o lentilă asferică ED, aberații precum cele cromatice sunt reduse, iar obiectivul oferă o performanță de înaltă rezoluție din centrul până în marginile cadrului.
➤Diafragma circulară cu 11 lamele și optimizarea aberațiilor sferice oferă un efect bokeh frumos, caracteristic obiectivelor Sony din seria G.
➤Capacitate ridicată de fotografiere la gros-plan, la o distanță minimă de 0,18 m și un factor de mărire maxim de 0.20x [i].
➤Obiectivul integrează două motoare liniare care îi permit să ofere focalizare de mare viteză, de mare precizie, cu urmărire precisă și silențioasă chiar și pentru subiecții care se mișcă rapid. De asemenea, obiectivul permite fotografierea de mare viteză în rafală cu urmărire AF/AE de până la aproximativ 120 de cadre pe secundă (FPS) la utilizarea cu body-ul mirrorless full-frame α9 III[ii]. Procesul de urmărire este foarte fluid, chiar și la înregistrarea de clipuri video 4K120p/FHD240p[iii] cu o rată mare de cadre care necesită o focalizare precisă.
➤Pentru acest obiectiv a fost adoptat și motorul de răspuns linear MF în timpul focalizării manuale, care permite o exprimare creativă fluidă și de înaltă calitate.
➤Reducerea efectului de focus breathing permite o exprimare video de înaltă calitate.
➤Compatibilitatea cu Active Mode[iv], modul de stabilizare a imaginii pe camerele din seria α, oferă efecte foarte bune de stabilizare a imaginii.
➤Operabilitate crescută, inclusiv datorită butonului de focus hold, inelului pentru diafragmă, comutatorului ON/OFF și modului de schimbare a focalizării.
➤Realizat pentru a fi rezistent la praf și umezeală[v], cu o acoperire de fluorină care previne ca murdăria să se lipească de suprafața lentilei frontale.

Citeste si: Sony 100-400 F4.5-5.6 GM OSS review

Preț și disponibilitate obiectiv FE 16-25mm F2.8 G

Noul obiectiv FE 16-25mm F2.8 G va fi disponibil începând cu luna Mai, la un preț aproximativ de 6900 lei și va fi vândut de dealerii autorizați Sony din România.

Obiectivele Sony sunt disponibile la F64 (vezi ofertele) sau la Photosetup (vezi ofertele) sau la eMag (verifica ofertele)

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

I Factorul maxim de mărire este 0.2x(AF)/ 0.23x (MF), cu o distanță minimă de focalizare de 0,18 metri (AF)/ 0,17 metri (MF) la extremitatea de 16mm a intervalului de zoom și de 0,24 metri (AF) și 0,22 metri (MF) la extremitatea de 25mm a intervalului.
II Condiții de testare Sony. Rata maximă de cadre pe secundă la fotografierea în rafală poate fi mai mică în anumite condiții de fotografiere. Viteza de fotografiere în rafală poate varia în funcție de obiectivul utilizat în modurile de focalizare AF-C. Vizitați pagina web de asistență Sony pentru informații privind compatibilitatea obiectivelor.
III Depinde de camera utilizată.
IV Doar pentru modele compatibile
V Nu este garantată rezistența 100% la praf și meditate.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.