Aceasta poza cu balena a castigat 120.000 dolari la concursul HIPA Water

Această poza cu balena și puiul ei, realizată de fotografă australină Jasmine Carey, a fost declarată câștigătoare concursului Water organizat de HIPA și a fost premiată cu $120.000 dolari US.

poza cu balena cocosata si puiul ei fotografa australiana
Essence of Life” by Jasmine Carey (Australia). Grand Prize Winner HIPA Water

Uimitoarea fotografie subacvatică a Jasminei Carey, realizată în regiunea Tonga, Pacificul de Sud, ne arată o balenă cocoșată care se odihnește cu puiul ei.

Într-un interviu acordat boredpanda.com, fotografa Jasmine Carrey explică cum a realizat poza cu balena și puiul ei.

Început de prințul coroanei din Dubai Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum în 2011, HIPA s-a transformat într-un concurs competitiv care atrage fotografi din întreaga lume.
Cu premii în bani în valoare de 450.000 de dolari, este și unul dintre cele mai profitabile concursuri foto din lume.

Pentru această a noua ediție, tema a fost Apa, iar fotografii și-au prezentat cele mai bune lucrări în mai multe categorii.

powerlaptop.ro

“Încheiem astăzi cel de-al nouălea sezon al HIPA,„ Apa “, cel mai vechi prieten al omului de pe planetă”, a declarat secretarul general Ali bin Thalith. „Toți locuitorii Pământului cunosc apa, dar unii se tem. Relația unui pescar cu apa nu este ca cea a cuiva care nu știe să înoate. Este complet diferită de relația cercetătorului științific, care este preocupat de înfricoșătoare topire accelerarată a aisbergurilor. Urmărim astăzi cum creatorii lumii văd apa prin obiectivele lor; Apa, problema principală care ne privește pe toți și ne atinge viețile și supraviețuirea planetei noastre.”

A fost o prezență deosebit de puternică din regiunea Golfului și din Asia, fotografii subacvatice din aceste zone au fost premiate la multe dintre categorii.

Citește și: 5 aplicatii gratuite pentru planificarea calatoriilor

Alte poze cu balene au fost realizate și de fotograful Christian Vizl. Imaginile lui, dar și celelalte premiate pto fi văzute pe site-ul HIPA

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.