Promenada Operei 2012 – imagini si time lapse

Opera Nationala Bucuresti a prezentat sambata, 1 septembrie 2012,seara, cea de-a VI-a editie a Promenadei Operei, concert extraordinar in aer liber. Evenimentul s-a desfasurat pe esplanada ONB, iar intrarea a fost libera.

Promenada a fost prezentata de doi artisti ai teatrului: tenorul Vlad Mirita, care a reprezentat, in anul 2008, Romania la Eurovision impreuna cu Nicoleta Matei (Nico), si prim-balerina Monica Petrica.

prezentatori promenada operei
Monica Petrica si Vlad Mirita

vestimentatia celor doi a fost asigurata de Maria Lucia Hohan si Alexandru Ciucu

Editia din acest an a adus in fata publicului pe unii dintre cei mai talentati si mai apreciati artisti lirici ai momentului, angajati sau colaboratori ai ONB, precum Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogosan, Silvia Sorina Munteanu, Emanuela Pascu, Ionut Pascu, Andrada Ioana Rosu, Crina Zancu, dar si tinere sperante ale genului liric romanesc, printre care tenorul Ionut Hotea.

tenor
Ionut Hotea

O prezenta deosebita la editia din acest an a fost corul Operei Nationale Bucuresti – pregatit de maestrul Stelian Olariu -, care va interpreta fragmente binecunoscute, precum Marsul triumfal din opera “Aida”, Corul sclavilor din opera “Nabucco” si Corul soldatilor din “Faust”.

Ca si anul trecut publicul a fost prezent intr-un numar foarte mare:

public concert opera
Public Promenada
concert in aer liber
public

Am incercat sa realizes si un time lapse cu sosirea spectatorilor:

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Editia din acest an a Promenadei Operei s-a desfasurat sub semnul proiectului european studiOpera, realizat de Opera Nationala Bucuresti prin Studioul Experimental de Opera si Balet “Ludovic Spiess”, in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala si SVASTA ICG Romania si desfasurat pe durata a trei ani de zile (noiembrie 2009 – noiembrie 2012).

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeste in oameni!”. Dintre artistii care va vor canta si incanta la Promenada, baritonii Ionut Pascu si Iordache Basalic si soprana Adriana Dumitriu s-au perfectionat in proiectul studiOpera.

vivacredit.ro

fotostefan

One thought on “Promenada Operei 2012 – imagini si time lapse”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.