Rezultatele concursului foto Day of Light 2019

Alexey Trofimov, autorul imaginii “Baikal Treasures”, a fost desemnat câștigătorul ediției 2019 a concursului de fotografie SPIE Annual International Day of Light (IDL).

SPIE Day of Light Photo Contest 2019 lacul baikal iarna zapada
© Alexey Trofimov from Siberia, Russia – ‘Baikal Treasures.’

Alexey Trofimov, originar din Siberia, a primit 2.500$ (USD dollar).

Locul doi și US $1,000 a revenit lui Kyle Russell Allen Graves, din Lubbock, Texas (USA), pentru fotografia ”Backlit Tornadic Supercell”

SPIE Day of Light Photo Contest 2019 tornata america usa
© Kyle Russell Allen Graves from Lubbock, Texas (USA) – ‘Backlit Tornadic Supercell’

“Această fotografie a fost rezultatul faptului că am fost foarte răbdător. După ce am condus 200 de mile într-o zonă în care furtunile au format o linie din Kansas până la panhandle din Texas / New Mexico, am știut dacă nu găsesc mai multe furtuni izolate ziua mea ar fi fost probabil terminată … Așa că, după ce am condus încă 128 de mile în timp ce am încercat să depășesc această linie masivă de furtuni care îmi ieșeau în drum (aproximativ 70 de mile de acasă, de unde am început inițial), am văzut cel mai incredibil spectacol de lumină. A fost pur și simplu magic. Structura Supercell vizibil ca aceasta, prezentă într-o tornadă este o dată în viață. Adăugați modul în care soarele apunea în spatele ei și a luminat această fiară și aveți un moment impresionant pe care îl voi ține cu drag pentru viaţă.”

Citește și: Sigma 12-24mm f4.5-5.6 DG HSM II pentru Nikon – scurt test

Locul III a revenit lui Julio Castro Pardo din La Coruña, Spania pentru poza ”A Dream Come True”. Julio a primit 500$.

poza cer munte utah america stele
© Julio Castro Pardo from La Coruña, Spain – ‘A Dream Come True.’

“Această fotografie a fost făcută pe un munte îndepărtat din statul Utah, în Statele Unite, la început lui 2017, când am vizitat acest loc pentru prima dată. Întrucât era un loc atât de îndepărtat și nu purtam echipament de camping, am promis să mă întorc să facem o fotografie care să reflecte frumusețea locului în condițiile meteo. În luna Mai am avut acea ocazie de a ne întoarce în acel loc și de a face o fotografie care arată cel mai bun mod posibil cerul incredibil pe care îl are locul și formațiunile de rocă unice care pot fi doar găsit în acest loc din lume “.

photosetup.ro

Premiul Tehnologie (Technology) și $750 a fost acordat lui Sergio Ruiz din Barcelona, Spania pentru imaginea ”ALBA Synchrotron”.

winner SPIE Day of Light Photo Contest 2019
© Sergio Ruiz from Barcelona, Spain – ‘ALBA Synchrotron.’

”În 2007 am devenit fotograf freelance și am început să lucrez cu clienți pentru editoriale, instituționale și industrie … Lucram pentru o revistă și aveam o misiune pentru a face câteva fotografii pe un subiect științific, apoi am fost pus în contact cu Ana Belen de la ALBA Synchrotron și am realizat această imagine fantastică. Câteva luni mai târziu am început o relație profesională care continuă și astăzi. Mă consider un om de știință frustrat, dar norocos să mă dedic să fotografiez aceste mașini minunate și acești oameni de știință incredibili.”

Concursul anual SPIE International Day of Light Photo ( IDL – Ziua Internațională a Lumii) este organizat pentru a sensibiliza IDL și rolul vital pe care îl joacă tehnologiile bazate pe lumină în viața de zi cu zi. În acest an, fotografi din Rusia, Statele Unite și Spania au fost desemnați câștigători ai concursului, din peste 1.000 de înscrieri reprezentând tema ”Lumea Luminii”.

Celelalte fotografii care au tras atenția juriului concursului Society of Photographic Instrumentation Engineers (SPIE) Annual International Day of Light pot fi văzute pe site-ul spie.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.