Romanian Papergril

Ce este papergirl?

Papergirl este un proiect de artă în cadrul căruia, în stilul băietilor care distribuie ziare în SUA, lucrări de artă sunt rulate si distribuite de pe bicicletă pe stradă, în mod aleator, trecătorilor.

papergirl

Proiectul a fost initiat în Berlin de Aisha Ronninger în anul 2006. De atunci, proiectul s-a extins în Albany- NY, Cape Town, San Francisco si Northampton. Anul acesta, Bucurestiul intră în joc. Ideea proiectului este aceea de a aduce arta către public într-un alt fel decât normal; să surprindem oamenii si să îi aducem în contact cu arta în viata de zi cu zi. Papergirl este distribuit asemeni unui ziar dar nu este editat si printat ca un ziar. „Ziarul” pe care îl distribuim constă în lucrări de artă rulate împreună. Banii nu sunt o problemă pentru că nu vor fi implicati în proiect. Adică, toate lucrările trimise vor fi incluse în role si dăruite oamenilor pe stradă în ziua distributiei. Pentru aceasta, artistii vor trimite lucrările în forma lor finală si nu le vor mai primii înapoi.

Cum poti participa?

Dacă desenezi, pictezi, faci colaje, fotografii sau altă formă de artă vizuală ce foloseste că suport hârtia sau orice altceva ce îti permite să îl rulezi, trimite-ne lucarea ta până la 1 iulie fie prin postă, fie adu-o personal la adresa de distributie.

Înscrie-te în proiect pe papergirl.ro@gmail.com

Pentru mai multe informatii, vezi site-ul oficial: romanianpapergirl.com

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.