Salonul European de Banda Desenata – a 5-a editie in Bucuresti

Ajuns la a cincea ediţie, Salonul European de Bandă Desenată (SEBD) se desfăşoară până pe 22 mai 2017, la Bucureşti, tema ediţiei din acest an fiind Respect.

poze Salonul European de Banda Desenata bucuresti
Salonul European de Banda Desenata – Bucuresti 2017

Ediția 2017 a SEBD este reunită sub o temă extrem de actuală, RESPECT, aleasă în acord cu evenimentele care au marcat deopotrivă scena politică europeană și pe cea socială din ultima perioadă: conflictele, dezbaterile legate de criza refugiaților sau nesiguranța generată de focarele de terorism.

poze Salonul European de Banda Desenata SEBD 2017 Bucuresti
te voi tolerat pentru totdeauna – text carte postala

Lucrările artiștilor din cele 15 țări incluse în cadrul acestui proiect (Austria, Republica Cehă, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Spania, Suedia și Olanda), sunt expuse zilnic între orele 12-21 la Rezidența Scena9 (str. I.L. Caragiale, nr. 32), reflectă această tematică și noua arhitectură a tensiunilor politice și sociale europene.

poza sector 5 banda desenata bucuresti
banda desenata sector 5

drmax.ro/

poza banda desenata sorina vasilescu sector 3 5 bucuresti
sector 3 banda desenata – Sorina Vasilescu
fotografii Salonul European de Banda Desenata SEBD 2017 Bucuresti
SEBD 2017

Temele sociale se regăsesc ilustrate și în lucrările artiștilor români, reunite într-o expoziție – o retrospectivă a benzii desenate românești cu tematică socială, la care participă nume importante ale BD-ului autohton: Octav Ungureanu, Maria Surducan, Adriana Oprița-Gheor-ghe, Dan Ungureanu, Sorina Vasilescu, Alexandru Ciubotariu, Mihai Ionuț Grăjdeanu, Maria Stoian, Sara Olausson, Nicolae Nobilescu, Grace Pârvu, Xenia Pamfil, Ileana Surducan, Vlad Forsea.

foto rezidenta scena9 Salonul European de Banda Desenata SEBD 2017 Bucuresti
banda desenata la Rezidenta Scena9

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotografii rezidenta scena9 Salonul European de Banda Desenata SEBD 2017 Bucuresti
ia o poveste

Programul evenimentelor de la Salonul European de Bandă Desenată poate fi consultat pe site-ul http://sebd2017.blogspot.ro/ .

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Salonul European de Bandă Desenată este un proiect al Clusterului EUNIC România (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale): Institutul Cultural Român, Centrul Ceh, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez, Goethe-Institut București, Fundația Culturală Greacă, Institutul Italian de Cultură, British Council, Institutul Polonez din București, Institutul Cervantes, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Ambasada Suediei la București) realizat în acest an cu participarea Ambasadei Republicii Cipru în România, Ambasadei Republicii Estonia la București, Ambasadei Finlandei la București, și cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România. Organizarea ediției din acest an a SEBD este coordonată instituțional de Forumul Cultural Austriac.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.