Simfonia lalelelor Pitesti 2022 – cea mai mare expozitie florala din Romania FOTO-VIDEO

Simfonia lalelelor, eveniment aflat la cea de-a 45-a ediție, a fost organizat pentru prima oară în mijlocul naturii într-un parc, și nu în centrul orașului Pitești unde era în mod normal.

simfonia lalelelor pitesti poze fotografie flori
Simfonia Lalelelor 2022 Pitesti

Cea mai mare expoziţie florală din România s-a desfăşurat, în perioada 15-17 aprilie 2022, în premieră în Parcul Lunca Argeşului, din Piteşti.

poze Simfonia Lalelelor 2022 Pitesti
lalele – parcul Lunca Argesului, Pitesti

poza lalele galbene rosii flori foto parc lunca argesului pitesti

Tematica expoziţiei din acest an a fost „Bloom of Hope / Înflorirea speranţei”, iar vedeta ediţiei a fost laleaua ce poartă numele oraşului, Tulipa Piteşti.

poza tulipa pitesti fotografie lalele arges
tulipa Pitesti

Soiul „Tulipa Piteşti” a fost realizat special de cultivatorul olandez Frank Timmerman, prezent la expoziţie. Oraşul unde se organizează cea mai mare expoziţie florală din ţara noastră este primul din afara Olandei ce dă numele unei lalele.

flori parcul lunca argesului pitesti fotografii
flori
laleau prietenie poza flori galbene foto
Bloom of Hope – Inflorirea sperantei

floria.ro

foto lalele galbene rosii Bloom of Hope Inflorirea sperantei
aranjament
poza lalele pitesti parc lunca argesului fotografii
Tulipa

În cadrul expoziţiei au avut standuri peste 100 de peisagişti şi comercianţi de flori din toată ţara. Peste 30 de şcoli şi licee din Piteşti au amenajat grădini cu flori, iar pentru copii au fost amenajate spaţii speciale, inclusiv un Dino Park cu 40 de exponate. Dino Parc rămâne în parcul Lunca Argeșului până pe 31 mai 2022.

poza aranjament floral scoala gradinita pitesti arges
gradinita
poza aranjament gradinita pitesti
sperante

În total, în Parcul Lunca Argeşului din Piteşti au fost peste 60.000 de lalele, dintre care peste 30.000 din soiul Tulipa Piteşti, unic în lume, de culoare roz.

fotografii Simfonia lalelelor Pitesti 2022 poza
Simfonia lalelelor Pitesti 2022
poza tipuri lalele soiuri
soiuri lalele

poza tulipa spring fotografie lalele rosii
tulipa spring
poza fotografiere telefonul mobil Simfonia lalelelor Pitesti 2022
flori diverse

? Istoria Simfoniei Lalelelor

În noiembrie 1972, au fost aduși, spre a fi plantaţi în centrul Piteștiului, 3.000 de bulbi de lalele şi 100 de zambile. În primăvara anului 1973 aceştia au înflorit spre surprinderea şi bucuria locuitorilor. Acesta a fost debutul floricultorilor şi peisagiştilor piteşteni privind cultura florilor bulboase în zonele verzi. Achiziţionarea de bulbi şi bulbili a continuat şi-n următorii ani, 1975-1976, ajungându-se la un număr de 58.000 lalele, 1.000 narcise, 1.000 muscari, 100 crocus şi 250 zambile.

poza lalele boboci flori rosii pitesti arges romania
#PitestiFlowerFestival
poza simfonia lalelelor romania pitesti fotografii
#PitestiFlowerFestival
fotografie simfonia lalelelor pitesti poze flori
tipuri lalele
poza lalea rosie boboci verzi parcul lunca argesului pitesti
#BloomOfHope

În primăvara anului 1977 s-a realizat cea mai frumoasă cultură de lalele, narcise, zambile, crocus şi muscari, ceea ce i-a determinat pe conducătorii Administraţiei Publice Locale şi pe specialiştii peisagişti – floricultori să se preocupe în continuare de extinderea acestor flori în zonele verzi ale municipiului Piteşti.

Citește și: OnePlus 10 Pro 5G a fost lansat – camere foto imbunatatite cu tehnologie Hasselblad

Directorul Trustului Pomiculturii Mărăcineni-Piteşti, dr. ing. Ilarie Isac, proaspăt locuitor al Piteştiului, sosit în primăvara lui 1977 pentru a prelua funcţia amintită, a fost profund impresionat de explozia florală de lumină şi culoare din centrul oraşului, de ineditul ei şi s-a gândit că realizarea edililor de aici trebuie aflată de toată ţara.
Participând la consfătuire, s-a gândit la o posibilă expoziţie de flori căruia i-a dat un nume, „Simfonia lalelelor”.

poza aranjament floral 60 ani
60 ani
poza expozitie aranjamente florale pitesti
aranjamente
poza aranjare gradina exemplu idee fotografie Simfonia Lalelelor Pitesti
sugestie aranjare gradina

Pornind de la aceasta, ideea respectivă a fost împărtăşită şi preluată de grupul de tehnicieni şi ingineri ai spaţiilor verzi din Piteşti, Pacea Gheorghe, Popa Alexandru şi Pungogi Mircea care, ajutaţi şi sprijiniţi de organele administraţiei primăriei şi anume Valeriu Nicolescu, primar al municipiului Piteşti, Petre Popa, vicepreşedinte al municipiului, şi Nicolae Ernst, arhitecul-şef al oraşului, au pus bazele manifestării „Simfoniei lalelelor”.

poza ghiveci flori foto lalele
ghivece flori
poza flori ghivece expozitie pitesti fotografii
expozitie florala

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

foto video simfonia lalelelor pitesti arges romania
altfel de simfonie

Vizitatorii celei de a 45-a ediții s-au bucurat de plimbări printre aranjamentele interesante din parcul Lunca Argeșului, au făcut fotografii și au plecat acasă cu flori, fie în ghivece, fie cu tot felul de plante ornamentale care pot fi plantate în gradină.

poza fotografi expozitie flori Simfonia Lalelelor
fotografi

Citește și: Fotografierea florilor – 10 sfaturi pentru imagini mai bune

fotografie simfonia lalelelor parcul lunca argesului pitesti
15-17 aprilie 2022
tulips picture romania pitesti city
soiuri flori

Panourile decorate cu flori au fost atracţia evenimentului. Aici participanţii se fotografiau după câteva minute de așteptat la coadă. Prin parcul Lunca Argeșului mai erau și alte aranjamente florale.

poza arnajament floral fotografii panselute flori
floricele

În parc, în apropierea scenei unde au fost organizate spectacole, au fost amenajate și zone pentru picnic, foarte apreciate de cei care au vrut să se relaxeze.

poza concert simfonia lalelelor pitesti muzica
concert

Video Sinfonia Lalelelor 2022 Pitești:

Municipalitatea piteșteană a asigurat accesul facil în zona parcului pentru orice vizitator, prin cursele regulate oferite gratuit de către S.C. Publitrans 2000 S.A., în cele trei zile ale festivalului. Traseul acestora a fost programat din 30 în 30 de minute, între Teatrul ”Alexandru Davila” și Parcul ”Lunca Argeșului”.

poza autobuz trafic pitesti arges romania aglomeratie
autobuzul Simfonia Lalelelor Pitesti

Eu am ajuns la Simfonia Lalelelor cu Blablacar, deoarece la trenul de dimineață nu am mai găsit bilet, nici măcar fără loc! Probabil ar fi trebuit să ajung la Gara de Nord cu vreo 2 ore înainte să plece trenul, sau să cumpăr biletul în avans cu o zi sau două.

f64.ro

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.