Nikon Z 9, Z 7II si Z 6II actualizare firmware

Nikon anunță noul firmware pentru aparatul foto mirrorless de top Z 9 și pentru aparatele foto mirrorless Z 7II și Z 6II. În plus, Nikon anunță astăzi dezvoltarea gripului de telecomanda MC-N10.

actualizare firmware aparat foto mirrorless nikon
Nikon Z 9, Z 7II, Z 6II – Actualizare firmware

Gripul MC-N10 este un accesoriu care permite controlul de la distanță al aparatelor foto mirrorless cu montură Z de la Nikon, prin intermediul unei conexiuni cu fir.

poza grip nikon MC-N10 accesoriu mirrorless
Nikon MC-N10

Acesta poate controla diverse funcții ale aparatelor foto mirrorless de la Nikon, crescând eficientă înregistrărilor video realizate cu o echipa mică și extinzând posibilitățile de înregistrare video. De asemenea, poate fi utilizat pentru fotografiere.

Pentru cei care înregistrează imagini video, Firmware-ul v.2.0 pentru Nikon Z 9 oferă upgrade-uri majore. Videografii vor putea să înregistreze imagini video RAW 8,3K/60p în aparatul foto, iar segmentele de film 4K/60p Ultra HD extrem de clare, supraesantionate din înregistrări de 8K pe 12 biți din aparatul foto vor fi posibile cu ProRes RAW HQ (până la 4K/60p ) sau cu noul format N-RAW de la Nikon (până la 8K/60p și 4K/120p).

f64.ro

Alte funcții noi, care răspund solicitărilor profesioniștilor care filmează cu Z 9, includ un monitor cu forme de undă, un indicator roșu de cadru înregistrare și un meniu i personalizat pentru afișarea convenabilă a setărilor video în timpul filmării. Firmware-ul 2.0 pentru Z 9 oferă, de asemenea, upgrade-uri cheie pentru pasionații de fotografii.
În urmă actualizării, setările AF pot fi personalizate utilizând până la 20 de modele de AF zona largă selectabile, iar pentru afișajul luminos (3000 niti) al vizorului electronic al aparatului foto poate fi activată o rată de reîmprospătare mai ridicată (până la 120 fps). Printre alte funcții noi se numără funcția de captura pre-declanșare a imaginilor și posibilitatea de a regăși pozițiile de focalizare prin utilizarea mai multor butoane ale aparatului foto.

Citește și: Test: 25 de fotografii, cate sunt prelucrate cu Photoshop?

Pentru aparatele foto Nikon Z 6II și Z 7II, Firmware-ul v.1.4 rafinează algoritmul de Zona AF automată, pentru obținerea unei focalizari îmbunătățite a subiectelor din prim-plan poziționate în centrul cadrului. În plus, suportul pentru focalizarea manuală liniară va permite videografilor să reproducă distanță de focalizare de la punctul A la punctul B cu o acuratețe extremă.

FIRMWARE V.2.0 PENTRU Z 9 – DISPONIBIL LA CENTRUL DE DESCĂRCARE NIKON PE 20.04.22

➤Înregistrări video 8,3K/60p în aparatul foto: înregistrați imagini video RAW 8,3K extrem de cursive în aparatul foto, la 60p. Filmați în N-RAW pentru a înregistra imagini video de ➤rezoluție ultra-înalta 8,3K (8256×4644) utilizând întreagă lățime a senzorului aparatului foto Z 9.
➤Imagini 4K UHD supraesantionate din 8K: înregistrați segmente de film 4K/60p Ultra HD extrem de clare, supraesantionate din 8K.1
➤RAW pe 12 biți în aparatul foto: cu ProRes RAW HQ (până la 4K/60p) sau cu noul format N-RAW de la Nikon (până la 8K/60p și 4K/120p).
➤Monitor cu forme de undă: identificați dintr-o privire expunerile dificile, indiferent dacă înregistrați în N-Log sau în RAW.
➤Meniu i personalizat: afișați simultan setările video principale pe monitor. Confirmați rezoluția și cadența de cadre prin intermediul ecranului superior al aparatului foto.
➤Cadru roșu înregistrare: un cadru roșu de înregistrare apare pe monitor când este apăsat butonul de înregistrare video.
➤Cadre statice 8K: extrageți cadre statice consecutive de înalta rezoluție din până la 10 secunde din segmentele de film 8K.
➤Până la 20 de modele selectabile pentru AF zona largă: rămâneți concentrat asupra acțiunii și evitați obstacolele fixe, cum ar fi plasele de tenis sau gardurile împletite.
➤EVF – rată de reîmprospătare de până la 120 fps: pentru afișajul luminos (3000 niti) al vizorului electronic al aparatului foto. Ideal când fotografiați subiecte care se mișcă rapid, cum ar fi mașinile de curse.
➤Regăsirea focalizării: asociați poziții de focalizare mai multor butoane ale aparatului foto – fiecare buton poate reactivă o poziție de focalizare separată sau aceeași poziție de focalizare.
➤Captura pre-declanșare a imaginilor: înregistrați imagini timp de până la o secundă înainte de a apasă complet butonul de declanșare. Setați o serie post-declanșare pentru a continuă înregistrarea timp de până la 4 secunde.

Firmware v.1.4 pentru Z 7II și Z 6II – disponibil la Centrul de descărcare Nikon (Z 7II / Z 6II) pe 20.04.22

poza nikon z 7 ii aparat foto mirrorless full frame
Nikon Z 7 II

➤Zona AF automată îmbunătățită: detectarea și focalizarea mai bună a subiectelor din prim-plan situate în centrul cadrului.
➤Suport pentru focalizare manuală liniară: videografii pot reproduce cu acuratețe distanță de focalizare de la punctul A la punctul B. Compatibilitate cu telecomanda Bluetooth ML-L7 de la Nikon: permite controlul funcțiilor cheie ale aparatului foto atunci când fotografiați de la distanță. Dispune de butoane separate pentru declanșare și pentru înregistrare video.

Camerele mirrorless Nikon sunt disponibile la F64 (vezi oferta) – la eMag (vezi oferta) și la Photosetup (vezi oferta).

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.