Sony Alpha 7C – noul mirrorless compact cu senzor full-frame

Sony a anunțat astăzi mai multe adiții la gama sa impresionantă de echipamente foto – noul body full-frame Alpha 7C (model ILCE-7C), obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 (model SEL2860) și blițul HVL-F28RM.

Sony Alpha 7C poza aparat foto mirroless argintiu
Sony Alpha 7C

Sony Alpha 7C este cel mai mic și mai ușor[ii] body full-frame din lume, oferind performanță fără compromisuri, funcții avansate de autofocalizare, capabilități video de înaltă rezoluție 4K[iii] și multe altele. Alături de cel mai mic și mai ușor[iv] obiectiv zoom standard din lume, FE 28-60mm F4-5.6, această combinație versatilă oferă o experiență inegalabilă, maximizând portabilitatea și versatilitatea fără a sacrifica puterea oferită de camerele full-frame. Blițul HVL-F28RM le permite utilizatorilor să-și extindă posibilitățile de exprimare fotografică, datorită structurii foarte compacte și funcției inteligente de control a intensității luminii, corelată cu recunoașterea facială[v] oferită de camera foto.

aparat foto mirrorless performant compact
Sony Alpha 7C

„Respectăm angajamentul Sony de a concepe cele mai bune echipamente posibile pentru nevoile clienților noștri”, a transmis Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Noul kit format din camera Alpha 7C și obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 oferă multe dintre cele mai avansate tehnologii ale noastre în materie de imagine, într-un design complet nou al celui mai mic și mai ușor sistem foto din lume format dintr-o cameră full-frame și un obiectiv. Acest kit deschide ușa unor noi posibilități pentru creatorii de conținut, punându-le în palmă puterea fără compromisuri a unui sistem full-frame.”

Noua cameră Sony Alpha 7C: Performanța full-frame fără compromisuri, într-un design compact

Noua cameră Sony Alpha 7C îmbină calitatea full-frame a imaginii marca Sony, capabilitățile avansate de autofocalizare și funcțiile versatile de înregistrare video, într-un design extrem de ușor și compact. Noua cameră are un senzor de imagine full-frame Exmor R™ CMOS cu iluminare din spate de 35mm de 24.2MP (efectivi, aprox.) și un procesor de imagine BIONZ X™, oferind sensibilitate ridicată, rezoluție incredibilă, un interval dinamic extins, de 15 trepte[vi] și procesare de mare viteză a datelor de imagine.

Sony A7C microfon selfie lcd mobil
Sony A7C – selfie

Cu dimensiuni de doar 124.0mm x 71.1mm x 59.7mm și o greutate de 508 grame (18oz)[vii], camera Alpha 7C este similară ca mărime și greutate cu modelele de cameră APS-C[viii], cântărind cu doar 1% mai mult decât Alpha 6600. Alpha 7C reușește să fie cel mai mic și mai ușor body compactii prin îmbunătățirea sistemului de stabilizare optică pe 5 axe încorporat în cameră, prin îmbunătățirea unităților de obturator, dar și prin utilizarea unei construcții de tip monococă, folosită de obicei pentru realizarea mașinilor și avioanelor. Chiar și în acest body compact, Alpha 7C oferă un efect de stabilizare de 5 trepte de expunere[ix], permițând obținerea imagini frumoase, fără să fie nevoie de un trepied. Mai mult, capacitatea mare a bateriei NP-FZ100 oferă suficient de multă putere pentru captarea unui număr de 740 de imagini[x], cele mai multe din industrie[xi],atunci când este utilizat ecranul LCD, sau 680 de imaginixi atunci când este utilizat vizorul electronic – ceea ce îl face perfect pentru sesiuni extinse de fotografiere.

Calitate spectaculoasă a imaginii full-frame

Noua cameră Sony Alpha 7C combină rezoluția ridicată cu un zgomot scăzut în imagine, pentru o calitate excelentă la orice nivel de sensibilitate, oferindu-le utilizatorilor o calitate uimitoare a imaginii pentru imortalizarea fotografiilor și clipurilor video în fiecare zi, precum și a celor care surprind natura, portrete, evenimente sportive fotografie de stradă și multe altele. Intervalul standard ISO este extins până la 51,200 și poate ajunge la ISO 50-204,800[xii] pentru imagini captate cu zgomot redus în condiții de iluminare scăzută. Alpha 7C suportă și procesarea pe 16 biți și o ieșire[xiii] RAW pe 14 biți, pentru gradații naturale.

Autofocalizare avansată

Utilizând funcționalitățile concepute pe baza inteligenței artificiale, funcția Real-Time Tracking[xiv] încorporată pe Alpha 7C menține o autofocalizare automată precisă, atunci când butonul de declanșare este apăsat la jumătate. În plus, opțiunile „Tracking On + AF-On” pot fi acum setate pe o tastă personalizată și pot fi activate împreună, atunci când butonul AF-ON este apăsat. Mai mult, subiectul dorit poate fi specificat doar prin atingerea sa pe ecran, atunci când funcția „Touch Tracking” este activată din meniu, fiind disponibilă atât pentru imagini statice, cât și pentru clipuri video. Funcționalitățile de autofocalizare ale Alpha 7C includ și Real-Time Eye AF atât pentru oameni, cât și pentru animale[xv] , obținând astfel o focalizare [xvi] rapidă și precisă. Atunci când funcția Real-Time Tracking este utilizată în raport cu un subiect uman (cu opțiunea „Face/Eye Priority in AF” activată) ochii și fața subiectului sunt detectate și urmărite în timp real cu o precizie uimitoare.

poza aparat foto argintiu
Sony A7C

Modelul Alpha 7C oferă autofocalizare extinsă, rapidă și precisă, care se fixează instantaneu pe subiectul dorit fără a pierde claritatea, datorită unui sistem de autofocalizare cu 693 de puncte de detecție a fazei care acoperă aproximativ 93% din suprafața imaginii, cu 425 de puncte suplimentare de detecție a contrastului, pentru asigurarea unei focalizări precise, chiar și în mediile aglomerate.

ishoot.ro

Camera A7C permite fotografierea în rafală de până la 10 cadre pe secundă[xvii] cu AF/AE (autoexpunere) prin utilizarea unei noi unități de declanșare și a unui sistem de procesare a imaginii îmbunătățit. De asemenea, este posibilă și fotografierea în rafală la 8 cadre pe secundăxvii în modul live view, cu o întârziere minimă a imaginii pe vizor/ecran, pentru încadrări ușoare și stabile, chiar și atunci când subiectul se află în mișcare rapidă. Alpha 7C permite captarea în rafală[xviii], a aproximativ 223 de imagini în format JPEG (la setarea „Fine L”), 115 imagini comprimate în format RAW sau 45 de imagini în format RAW necomprimate și atinge o precizie AF extrem de mare și de fiabilă în condiții de iluminare de până la EV-4[xix]. Aceste funcționalități permit imortalizarea obiectelor care se mișcă rapid cu precizie absolută.

Capabilități video extinse

Citirea pixelilor de pe tot cadrul, fără pixel binning permite captarea unui volum de date mai mult decât dublu[xx] comparativ cu cel necesar pentru înregistrarea video 4K (QFHD: 3840 x 2160)iii, care, ulterior, este supraeșantionat pentru a produce clipuri video 4K cu detalii excepționale și profunzime impresionantă. În plus Alpha 7C suportă profilele HDR (HLG[xxi]) și S-Log/S-Gamut, filmare cu încetinitorul și acceleratorul ( Slow & Quick Motion), înregistrare video Full HD de înaltă viteză la 120 de cadre pe secundăiii, dar și alte funcționalități avansate, pentru clipuri video excepționale, de înaltă calitate.

De asemenea, Alpha 7C oferă funcția Real-time Eye AF (pentru oameni) pentru înregistrările video. Astfel, ochii sunt localizați și urmăriți automat, cu înaltă precizie și fiabilitate, iar videograful se poate concentra în special pe conținut, nu pe operațiunea de focalizare. Utilizatorii pot și să personalizeze viteza de tranziție AF prin intermediul a șapte setări distincte, funcția AF de modificare a sensibilității subiectului, datorită a cinci setări separate, după dorințele fiecăruia. Funcționalitatea Touch Tracking este și ea disponibilă pentru înregistrarea video.

Sony A7C lcd selfie mirrorless full frame
Sony Alpha 7C – lcd mobil

Modelul Sony Alpha 7C este dotat cu un ecran LCD rabatabil în lateral în unghiuri multiple, făcând mult mai ușoară realizarea de selfie-uri, imagini captate în spatele utilizatorului, cadre la nivelul solului sau orice fel de conținut este nevoie. Butonul MOVIE a fost amplasat în partea superioară a camerei, făcând și mai ușoară manevrarea sa atunci când se înregistrează în mod selfie. În plus, camera Alpha 7C captează și sunet de înaltă calitate, pentru a se potrivi imaginilor imortalizate și pentru a livra o calitate înaltă și un conținut video armonios. O interfață audio digitală a fost adăugată interfeței Multi Interface (MI) Shoe, permițând conectarea microfonului ECM-B1M Shotgun sau kitului XLR-K3M direct în mod digital la patina de accesorii MI Shoe, pentru înregistrări audio mai clare și fără zgomot.

Sony Alpha 7C butoane lcd aparat foto mirrorless full frame
Sony Alpha 7C

La fel ca alte accesorii pentru patina multifuncțională de accesorii MI Shoe, nu necesită cabluri sau baterii, oferind libertate neîngrădită pentru înregistrare video cu sistemul Alpha. O mufă pentru căști și o mufă jack pentru microfon sunt și ele încorporate, pentru a monitoriza cu exactitate sunetul înregistrat, iar metadatele corespunzătoare înregistrărilor video realizate pe verticală permit ca filmele să fie redate și editate în modul portret după transferul pe un smartphone.

Realizată pentru manevrare fiabilă

Camera Alpha 7C a fost realizată având în minte nevoile utilizatorilor. Ecranul LCD tactil este unul de tip 3.0 cu aproximativ 921.000 de puncte, oferind vizibilitate optimă chiar și în condiții de iluminare intensă, de exterior, și permițând operarea tactilă. Alpha 7C are și un un mod de vizualizare de înaltă calitate pentru detalii mai fine și mai naturale, pe lângă un vizor electronic Tru-Finder XGA OLED de 2,35 milioane de puncte (aprox.). Modelul oferă funcționalități care simplifică operarea camerei în timpul fotografierii dar și după, precum butoanele personalizabile Fn și multe altele. Alpha 7C este rezistentă și la praf și umiditate[xxii] pentru a îndeplini orice nevoi de fotografiere, chiar și în medii care ridică multiple provocări.

Pentru a simplifica fluxul de lucru, funcțiile compatibile Wi-Fi permit transferarea directă[xxiii] a imaginilor și înregistrărilor video pe un smartphone sau o tabletă, pentru distribuirea, vizualizarea sau salvarea lor simplă și rapidă. În plus față de suportul convențional pentru banda de 2,4GHz, compatibilitatea cu standardul 11ac permite transferul în banda de 5GHz (IEEE 802.11a/b/g/n/ac)[xxiv], în așa fel încât utilizatorii să poată selecta tipul de transfer cel mai stabil și de cea mai mare viteză, cu interferențe minime. Un conector USB Type-C® care suportă SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2) este și el încorporat, oferind astfel transferul rapid al imaginilor în timpul sesiunilor de fotografiere departe de PC și alimentarea cu energie de la baterii externe mobile.

Noul obiectiv FE 28-60mm F4-5.6: cel mai mic și mai ușoriv obiectiv zoom full-frame din lume, cu o înaltă calitate a imaginii

Noul obiectiv FE 28-60mm F4-5.6 aduce pe piață cea mai mică și mai ușoarăiv construcție a unui obiectiv cu zoom standard, oferind o performanță optică superioară care atinge calitatea full-frame de înaltă rezoluție în orice colț al imaginii. Sistemul optic alcătuit din 3 elemente asferice suprimă în mod eficient aberațiile din imagine la orice nivel de zoom și livrează o calitate ridicată a imaginii dintr-un colt în altul al cadrului. O distanță focală minimă de 30 de centimetri (superangular) până la 45 de centimetri (telefoto) oferă capabilități extinse de prim-plan, perfecte pentru utilizarea zilnică sau pentru vlogging, alături de un gimbal sau un grip.

La doar 167 grame și dimensiuni de 66,6 mm diametru și 45 milimetri lungime, alături de designul său mecanic și optic optim, obiectivul FE 28-60mm F4-5.6 are o structură retractabilă și aduce un design compact și ușor fără egal, permițându-le utilizatorilor să îl poarte cu ei oriunde. De la fotografierea zilnică, până la imortalizarea de peisaje, portrete sau cadre de călătorie, este obiectivul ideal pentru orice tip de fotografiere în mișcare, într-o varietate mare de medii. Utilizat în combinație cu Alpha 7C, acesta oferă performanță full-frame fără compromisuri și formează cel mai mic și cel mai ușor sistem foto din lume alcătuit dintr-o cameră full-frame și un obiectivi. Chiar și la această dimensiune compactă și la greutatea extrem de mică, obiectivul FE 28-60mm F4-5.6 este rezistent la praf și umezealăxxii și suportă o varietate mare de filtre de 40.5 milimetri.

Obiectul FE 28-60mm F4-5.6 aduce autofocalizare rapidă și extrem de precisă, permițând funcțiile Real-time Tracking și Real-time Eye AF, prin utilizarea unui motor liniar. În plus, față de capabilitățile avansate de autofocalizare marca Sony, obiectivul FE 28-60mm F4-5.6 are un design intern al sistemului de focalizare care păstrează neschimbată lungimea obiectivului atunci când sunt realizate imagini cu focalizare în mișcare și cadre prim-plan, permițându-le utilizatorilor să capteze ușor o mare varietate de conținut, de la filmări obișnuite la vlogging confortabil.

Noul HVL-F28RM: Un bliț compact cu funcția de control a intensității luminii, ce conlucrează cu funcția de recunoaștere facială oferită de cameră(v )

Sony HVL-F28RM este un bliț compact creat pentru a se potrivi cu aparatele foto mirrorless Sony, pentru un sistem compact, ușor de administrat, ce oferă o performanță stabilă pe care doar un produs original Sony o poate oferi. În comparație cu HVL-F32M, HVL-F28RM este cu 12% mai mic și cu 7% mai ușor. Acest bliț compact și ușor de folosit are capabilitățile necesare pentru a satisface atât nevoile atât profesioniștilor, cât și pe cele ale creatorilor de conținut amatori-avansați.

Citește și: Test Sony A7 III – mirrorless full-frame

HVL-F28RM oferă o lumină consistentă GN28[xxv], cu o distribuție optimizată și o performanță continuă a blițului care nu va întrerupe fluxul de lucru al utilizatorului, precum și o comunicare stabilă wireless și control radio multi-flash. De asemenea, noul bliț include și noua tehnologie de control a blițului de la Sony, care funcționează împreună cu tehnologia avansată de detectare a fețeiv. Atunci când este utilizat cu o cameră compatibilă, echilibrul dintre lumina care cade pe fața subiectului și lumina ambientală este luat în considerare pentru a regla automat balansul de alb, astfel încât fața subiectului să aibă o culoare naturală, realistă. În plus, compensarea blițului, raportul de lumină și alți parametri detaliați ai blițului pot fi controlați direct prin intermediul unei camere compatibile[xxvi]. O tastă personalizată a camerei poate fi alocată pentru a afișa parametrii blițului, astfel încât să se poată face ajustări în timp ce utilizatorului se uită prin vizorul electronic și, în același timp, ține camera în mână. Parametrii sunt afișați în limba selectată din meniul camerei.

Citește și: Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS – review teleobiectiv potrivit pentru fotografie sportiva, natura

Noua interfață „Metal Shoe Foot with Rugged Side Frame”[xxvii] (Picior metalic pentru patină cu cadru lateral ranforsat), care găzduiește și contactele electrice ale unității, oferă o rezistență îmbunătățită la șocuri și impact din orice direcție. Interfața Multi Interface este fabricată din metal pentru o rezistență mai mare. HVL-F28RM are un design rezistent la praf și umiditatexxii. Când HVL-F28RM este montat pe Alpha 7C, Alpha 7S III, Alpha 7R IV și Alpha 9 II, rezistența la praf și umiditate este îmbunătățită, astfel încât acesta poate rezista chiar și condițiilor dificile de mediu.

HVL-F28RM oferă o metodă de utilizare simplă, intuitivă, cu comezi puține, inclusiv butoane +/- pentru setarea nivelului de luminozitate, buton de asociere, buton de testare și manetă de blocare. Blițul oferă suficient de multă lumină pentru scenarii în care utilizatorii doresc ca lumina să fie reflectată de mai multe ori. Unghiul blițului poate fi setat la 0, 20, 40, 60, 80, și 120 de grade pentru o poziționare mai ușoară. Noul bliț oferă și un declanșator radio wireless pentru o declanșare fiabilă atunci când este montat pe o cameră compatibilăxxvi dar și atunci când este asociat cu o altă cameră foto. Atunci când este folosit ca transmițător, HVL-F28RM poate controla până la 15 blițuri și/sau receptori în 5 grupuri[xxviii] la distanțe de până la 35 de metri[xxix] pentru un control extraordinar și versatil al sistemului de iluminare. HVL-F28RM este alimentat de două baterii alcaline AA (LR6) sau NiMH. Două baterii alcaline pot furniza energie pentru până la 110 blițuri continue (1/1 bliț manual cu baterii alcaline)xxix.

Preț și disponibilitate

Noua cameră compactă full-frame Alpha 7C va fi disponibilă din octombrie 2020 pentru un preț estimat de cca 10200 lei pentru body.
Pentru preț actualizat și promoții verificați la F64 sau la Photosetup sau la eMag

Obiectivul zoom Sony FE 28-60mm F4-5.6 va fi disponibil de la începutul lunii ianuarie 2021 pentru un preț estimat de 2400 lei.

Un kit format din camera compactă full-frame Alpha 7C și obiectivul zoom FE 28-60mm F4-5.6 va fi, de asemenea, disponibil de la finalul lunii octombrie pentru un preț estimat de 11600 lei.

Blițul Sony HVL-F28RM va fi disponibil începând din Noiembrie 2020 pentru un preț estimat de 1400 lei. Pentru preț actualizat și promoții verificați la F64 sau la Photosetup

Mai multe povești exclusive, clipuri video și alte tipuri de conținut interesant, toate realizate cu cele mai noi camere, dar și cu ajutorul altor produse Sony, pot fi descoperite la https://www.sony.ro/alphauniverse. Hubul European de fotografie al Sony este disponibil în 22 de limbi și include știri și detalii despre produse, informații despre competiții și lista actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară..

Un video cu Alpha 7C poate fi vizionat la: https://www.youtube.com/watch?v=V-lSoSGNwg4&feature=youtu.be

[i] În categoria camerelor foto full-frame cu obiective interschimbabile, în combinație cu un obiectiv zoom interschimbabil. Conform cercetărilor Sony din septembrie 2020,.

[ii] În categoria camerelor full-frame digitale cu obiective interschimbabile cu mecanism de stabilizare optică încorporat în cameră, conform cercetărilor Sony din Septembrie 2020.

[iii] Un card de memorie SDHC/SDXC de clasa 10 sau superioară este necesar pentru înregistrarea de filme în format XAVC S. Clasa de viteză UHS 3 sau superioară este necesară pentru înregistrarea la 100Mbps.

[iv] În categoria obiectivelor interschimbabile zoom pentru camerele digitale full-frame de 35mm, conform cercetărilor Sony din Septembrie 2020.

[v] Această funcție este compatibilă doar cu Alpha 7C, începând din septembrie 2020

[vi] La captarea de imagini statice. Condiții de test Sony.

[vii] Bateria și cardul de memorie sunt incluse

ro.kvantumsport.com/

[viii] Comparativ cu dimensiunea cameerei Alpha 6600, 120.0mm x 66.9mm x 59.0mm și o greutate 503g (incluzând bateria și cardul de memorie).

[ix] Pe baza standardului CIPA. Numai tangaj/ girație. Obiectivul Planar T* FE 50mm F1.4 ZA. Expunere lungă cu NR dezactivat

[x] Conform standardelor CIPA.

[xi] În categoria camerelor full-frame digitale cu obiective interschimbabile care au funcția de autofocalizare, începând din septembrie 2020, conform cercetărilor Sony.

[xii] Interval ISO extins până la 50 – 204,800 pentru imagini statice, 100 – 102,400 pentru filme.

[xiii] Limitată la 12 biți atunci când se fotografiază rafală de RAW compresat, în modul BULB, sau atunci când este activată funcția de expunere lungă cu reducerea zgomotului.

[xiv] „Tracking” în meniu

[xv] Pentru animale e disponibilă doar pentru imaginile statice

[xvi] Focalizarea precisă ar putea să nu fie atinsă pentru anumiți subiecți, în anumite situații.

[xvii] Până la 10 cadre pe secundă în mondul continuu „Hi+” și până la 8 cadre pe secundă în modul continuu „Hi”. Este necesar un card de memorie UHS-II SDXC compatibil. Condiții de testare Sony. Numărul maxim de cadre pe secundă variază în funcție de setările camerei.

[xviii] Modul continuu „Hi+”. Este necesar un card de memorie UHS-II SDXC compatibil. Condiții de test Sony.

[xix] Echivalent ISO 100, obiectiv F2.0.

[xx] Înregistrare 24p. Aprox. 1.6x la 30p.

[xxi] Imaginile HDR (HLG) por fi vizualizate prin conectarea camerei direct la un televizor Sony care suportă redare HDR (HLG).

[xxii]Nu este garantată rezistența 100% la praf și umiditate..

[xxiii] Smartphone-ul sau tableta trebuie să aibă instalată aplicația Imaging Edge Mobile. Este necesară versiunea 7.2 sau superioară.

[xxiv] Modelele vândute în anumite țări/regiuni suportă doar wireless LAN IEEE 802.11b/g/n (2.4 GHz). Comunicațiile în banda de 5GHz ar putea fi restricționate în unele țări sau regiuni.

[xxv] 50 mm, la ISO 100 în metri

[xxvi] Accesați pagina de asistență Sony pentru informații despre compatibilitate.

[xxvii] Cererea de înregistrare a proiectului se află în așteptare..

[xxviii] În modul de grup. 3 grupe (A-C) în TTL sau în mod manual.

[xxix] Teste Sony.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.