Sony Computer Entertainment anunta la GDC 2014 “Project Morpheus” – un sistem de realitate virtuala pentru PlayStation4

Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) a prezentat azi “Project Morpheus” (Morpheus), un sistem de realitate virtuală (VR) pentru PlayStation4 (PS4).

Project Morpheus sony
Morpheus

Fiind o demonstraţie de evoluţie a gamingului, SCE va continua dezvoltarea Morpheus, explorând posibilităţile unei lansări comerciale în viitor.

Morpheus le permite dezvoltatorilor să creeze o nouă experienţă de imersiune în lumea de joc, făcându-i pe utilizatori să se simtă de parcă ar fi prezenţi în lumea virtuală. Această prezenţă este ca o fereastră spre o altă dimensiune, care intensifică emoţiile simţite în timpul jocului. Morpheus se compune dintr-un display montat pe cap, care funţionează în combinaţie cu PlayStation®Camera pentru a oferi o experienţă de realitate virtuală nemaintâlnită. Senzorii de inerţie încorporaţi în casca virtuală transmit cu acurateţe mişcările capului către camera PlayStation, astfel imaginea virtuală adaptându-se în timp real la activitatea jucătorului. Mai mult de atât, în jocurile care oferă suport pentru această tehnologie, utilizatorii pot folosi şi controller-ul de mişcare PlayStation®Move (PS Move), acesta putând să îndeplinească mai multe roluri. De exemplu, Morpheus va reproduce în spaţiul virtual mâinile utilizatorului şi sabia mânuită, creând astfel o experienţă foarte apropiată de realitate.

Morpheus adoptă şi revoluţionara tehnologie audio 3D dezvoltată de SCE. Astfel, pe lângă sunetele care vin din faţă, din spate sau din lateral, Morpheus recreează şi sunetele stereoscopice venite deasupra sau dedesubtul jucătorului. Astfel, utilizatorii vor auzi sunetul creat de un elicopter sau chiar paşii personajului jucat. Sunetele se schimbă în timp real în funcţie de orientarea capului, creându-se astfel un mediu acustic veridic în cadrul lumii virtuale ce poate fi explorat de jur împrejur.

Combinând funcţionalităţile camerei PlayStation, a controller-ului wireless pentru PS4 şi a controller-ului PS Move, Morpheus reprezintă o revoluţie în cadrul divertismentului digital disponibil pe PS4, care profită din plin de experienţa SCE în domeniul realităţii virtuale (inclusiv partea de display, audio, urmărirea mişcării, control, uşurinţa de folosire şi conţinutul de calitate).

În cadrul Game Developers Conference 2014 (GDC) desfăşurat la San Francisco între 19-21 martie, vizitatorii por vedea Morpheus la standul Sony Computer Entertainment America. Cei curioşi pot încerca demou-ri tehnologice exclusive precum EVE Valkyrie (CCP), un shooter multiplayer care se foloseşte de realitatea virtuală pentru a da jucătorilor senzaţia că se află în carlinga unei nave spaţiale din EVE Online, Thief (SQUARE ENIX Co., LTD.), care le permite jucătorilor să se pună în pielea legendarului hoţ Garett, “The Castle” (SCE) care prezintă diferite tipuri de interacţiune VR folosind controller-ul PS Move şi “The Deep” (SCE), în care jucătorii pot explora adâncurile oacenaului dintr-o cuşcă rezistentă la atacurile rechiniilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.