Sony FX6 – Real-Time Tracking si Breathing Compensation dupa actualizarea de firmware

Sony a anunțat o nouă actualizare de firmware (Versiunea 2.00) pentru camera full-frame FX6 din gama Cinema Line, care oferă acum Real-time Tracking bazat pe inteligența artificială – o funcție mult așteptată de autofocalizare ce permite urmărirea de mare precizie subiecților.

camera video profesionala full frame Sony FX6
Sony FX6 Cinema Line

Funcția Real-time Tracking utilizează date de culoare, tipar (luminozitate), și distanță (adâncime) pentru a procesa informații spațiale în timp real, iar algoritmii de inteligență artificială detectează și mențin focalizarea ochiului și a feței subiectului pentru o acuratețe extrem de ridicată.

Pe baza feedback-ului clienților, Sony a încorporat noi tehnologii disponibile odată cu actualizarea de firmware, pentru a le permite utilizatorilor să livreze conținut creativ cu adevărat remarcabil.

ishoot.ro

Actualizarea de firmware include și funcția Focus Breathing Compensation , pentru a menține un unghi de vizualizare constant în cazul schimbării punctului de focalizare, precum și o nouă tehnologie – modul de control pentru efectul de bokeh – care utilizează filtrul variabil ND. Acest mod ajustează automat filtrul ND și amplificarea atunci când este operată diafragma (irisul), făcând mai ușoară reglarea intensității efectului bokeh, în timp ce suprimă modificările generate de expunere.

Sony FX6 camera video profesionala full frame cinema
Sony FX6

Camera Sony FX6 permite, de asemenea, ieșire RAW pe 16 biți către un recorder extern prin HDMI , oferind flexibilitate în procesul avansat de post-producție – o funcționalitate ideală pentru videografi. Ieșirea RAW prin HDMI elimină, de asemenea, nevoia de conversie de la SDI la HDMI, pentru realizarea de conținut folosind un sistem de înregistrare mai compact.

Citește și: Sony ZV-E10 camera mirrorless dedicata vloggerilor

Actualizarea aduce și îmbunătățiri în materie de utilizabilitate, inclusiv o nouă funcție de înregistrare în cache a imaginilor, prin care conținutul video este captat retroactiv pentru înregistrare continuă, fără a umple un card de memorie și fără a pierde niciun moment important. Această funcție este disponibilă și în timpul înregistrării în modul S&Q. Camera FX6 oferă și producție duală HDR și SDR pentru Live SR, precum și un sistem de măsurare a nivelului audio pe 4 canale.

Camera FX6 face parte din gama Sony Cinema Line, ce include o serie de produse care aduc experiența companiei în tehnologia imaginii unei game largi de videografi și creatori de conținut.

Camerele video profesionale Sony Cinema Line sunt disponibile la Photosetup sau F64

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Actualizarea de firmware va fi disponibilă pentru descărcare la finalul lunii ianuarie. Pentru mai multe detalii accesați https://www.sony.ro/electronics/support/interchangeable-lens-camcorders-ilme-series/ilme-fx6v/downloads

I Unghiul de vizualizare și calitatea imaginii se pot schimba ușor atunci când această funcție este activată – ON. Funcția Breathing Compensation nu poate fi utilizată atunci când Distortion Comp. este oprită – OFF, la înregistrarea în modul S&Q sau atunci când codecul Rec Format este RAW sau o face parte dintr-o selecție care include RAW. Pentru obiectivele compatibile, accesați https://www.sony.net/dics/breathing/ 
II Această funcție este disponibilă numai pentru obiectivele cu montură E care pot comunica cu această cameră, iar efectul maxim poate fi obținut prin operarea inelului de diafragmă. În funcție de viteza de operare, de obiectiv, setări de înregistrare și subiect, imaginea poate părea diferită, iar luminozitatea se poate modifica. Luminozitatea se poate schimba atunci când direcția de operare este inversată, precum atunci când deschideți irisul după ce a fost închis ori când îl închideți după deschidere. Efectuarea unui test al camerei înainte de înregistrare este recomandată.
III Este necesar un recorder extern compatibil. Din ianuarie 2022 pot fi utilizate ATOMOS NINJA V și NINJA V +.
IV Ieșirea RAW prin HDMI nu este disponibilă în modul S&Q. Ieșirea RAW nu este posibilă atât prin SDI, cât și prin HDMI simultan.
V De îndată ce începe înregistrarea și este salvată pe cardurile de memorie, prin menținerea unei memorii cache interne cu o durată specificată, la înregistrare.
VI Pe FX6 versiunea 2.0, nivelurile audio ale canalelor CH1/CH2/CH3/CH4 pot fi acum afișate împreună pe OSD (on-screen display).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.