Sony FE 12-24mm F2.8 GM noul obiectiv wide pentru mirrorless-urile full-frame

Sony anunță adăugarea unui nou model în gama obiectivelor full-frame și lansează noul obiectiv superangular cu zoom și deschidere mare a diafragmei FE 12-24mm F2.8 GM (model SEL1224GM). Acest Sony FE 12-24mm F2.8 GM este un obiectiv compact și versatil este ideal pentru a fotografia peisaje, cerul înstelat și opere arhitecturale, oferind în același timp mobilitate extinsă pentru fotografii activi de evenimente sportive care vor să folosească unghiuri ultra-wide.

Sony FE 12-24mm F2.8 GM poza obiectiv wide aparat foto mirrorless
Sony FE 12-24mm F2.8 GM (model SEL1224GM)

Ca parte a seriei de obiective de top Sony G Master, utilizatorii pot avea încredere totală că obiectivul va livra o calitate excepțională a imaginii până la un unghi de vizualizare superangular de 12mm, cu o deschidere constantă a diafragmei de F2.8, oferind, în același timp, și un efect bokeh frumos.

poza aparat foto mirrorless sony ilce-7m3 model obiectiv SEL1224GM
Sony SEL1224GM si Sony ILCE-7M3

Lansarea noului FE 12-24mm F2.8 GM înseamnă că seria de obiective G Master cu zoom de la Sony, cu deschidere a diafragmei de F2.8, se extinde acum de la 12mm până la 200mm[i], iar la 12mm aduce cel mai larg zoom din lume cu deschidere a diafragmei de F2.8[ii]. La această distanță focală este posibilă evidențierea distanței și crearea de perspective dinamice care depășeșc percepția ochiului uman, oferind noi oportunități pentru exprimare creativă.

„Suntem extrem de încântați de lansarea lui FE 12-24mm F2.8 GM deoarece credem că fotografii și videografii care folosesc sistemul Alpha de la Sony se vor îndrăgosti de acest obiectiv”, a declarat Yann Salmon-Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Este important pentru noi să continuăm să provocăm limitele industriei, iar prin extinderea gamei de obiective G Master cu o deschidere constantă a diafragmei de F2.8 până la 12mm cu un obiectiv de înaltă performanță care aduce tehnologie de top, suntem nerăbdători să vedem rezultatele noilor oportunități creative pe care le oferă.”

f64.ro

FE 12-24mm F2.8 GM beneficiază de o construcție bogată și inovatoare care livrează o calitate ridicată a imaginii dintr-un colț în altul al cadrului, la orice nivel de zoom. Acesta încorporează trei elemente foarte precise XA (lentile cu asfericitate extremă), inclusiv cel mai mare element XA realizat vreodată pentru un obiectiv α™(Alpha™). Aceste elemente XA, împreună cu adiția unui alt element asferic suprimă în mod eficient astigmatismul, coma care determină distorsiunea punctelor din afara axei și curbura câmpului de imagine, până în marginile cadrului.

poza realizata cu obiectivul wide Sony FE 12-24mm F2.8 GM
cu noul 12-24mm F2.8 GM

Mai mult, cele trei elemente din sticlă ED (dispersie foarte scăzută) plus alte două elemente din sticlă Super ED, reduc la minimum aberațiile cromatice și se combină pentru livrarea unei calități ridicate a imaginii dintr-un colț în altul al cadrului, în timp ce minimizează distorsiunea culorilor.

Citește și: Sony 100-400 F4.5-5.6 GM OSS review

Un mecanism de focalizare cu floating focus separă structura de focalizare a obiectivului în două grupuri controlabile independent. Astfel, acesta este extrem de eficient atât în ceea ce privește performanța de prim-plan, cât și pentru claritate maximă la orice distantă. De asemenea, obiectivul ajută la menținerea unei distanțe focale minime de 0,28 metri pe toata plaja focală, iar datorită faptului că este un obiectiv cu focalizare internă, lungimea rămâne constantă, iar centrul gravitațional variază foarte puțin, furnizând astfel un echilibru optim atunci când este ținut în mână.

poza skater tricks sport extrem baiat casca
actiune

Efectele bokeh ale seriei de obiective G Master de la Sony au fost atinse prin calibrarea foarte fină a caracteristicilor aberației sferice ale lentilei atât în timpul realizării design-ului, cât și pe durata procesului de producție. În același timp, suprafața de înaltă precizie a elementelor XA ale obiectivului suprimă efectele de tip onion-ring, iar în combinație cu mecanismul de deschidere circular cu 9 lame, oferă o calitate îmbunătățită a efectului de bokeh.

peisaj obiectiv wide Sony FE 12-24mm F2.8 GM tarm
coasta

FE 12-24mm F2.8 GM beneficiază de patru motoare liniare XD (dinamică extremă) originale, puternice și rapide, care asigură faptul că obiectivul este compatibil atât cu performanța de viteză a camerelor actuale, cât și a celor viitoare. Cu câte două elemente pentru fiecare grup de de lentile de focalizare, autofocalizarea este rapidă și precisă, iar noii algoritmi de control maximizează răspunsul sistemului motoarelor liniare XD, cu o sincronizare perfectă între cele două grupuri. Un alt avantaj este acela că folosirea este foarte silențioasă cu o vibrație minimă.

Noua acoperire unică Sony Nano AR Coating II ce poate fi aplicată atât pe elementele mari ale lentilelor, cât și pe suprafețele elementelor foarte curbate, a fost folosită pentru prima dată pe FE 12-24mm F2.8 GM. Aceasta suprimă reflexiile interne, reduce la minimum efectele de flare și ghosting pentru o imagine mai clară și mai detaliată, și în ciuda unghiului mare de vizualizare, Nano AR Coating II menține claritate înaltă și contrast sporit pe întreaga suprafață a imaginii, chiar și în condiții problematice de luminozitate.

Producție cinematografică

Deschiderea constantă a diafragmei de F2.8 la toate distanțele focale asigură o expunere stabilă la transfocare. Acest lucru înseamnă și că viteza de declanșare și sensibilitatea ISO pot rămâne constante în timpul filmării clipurilor video.

peisaj barca stele obiectiv wide Sony FE 12-24mm F2.8 GM
scena de seara – Sony SEL1224GM

Oportunitățile creative de a înregistra filme la un unghi de vizualizare de 12mm cu o deschidere constantă a diafragmei de F2.8 în full-frame sunt nelimitate, totuși, atunci când obiectivul este folosit pe o camera APS-C sau cu un unghi de vizualizare Super 35, limita maximă a plajei de zoom devine echivalentul a 18mm, oferind o gamă foarte utilă de opțiuni de zoom pentru producție cinematografică.

Control profesional

Cântărind doar 847 de grame, obiectivul FE 12-24mm F2.8 GM oferă numeroase funcționalități pentru un control profesional asupra realizării imaginilor. Printre acestea se numără buton personalizabil focus hold (de menținere a focalizării), un switch pentru schimbarea modului de focalizare, un inel de zoom și un inel de focalizare, poziționate special pentru o utilizare ușoară în timpul fotografierii sau filmării. Linear Response MF (Răspunsul liniar la FM) asigură o focalizare manuală precisă și un răspuns instantaneu al inelului de focalizare chiar și la cele mai subtile ajustări manuale, astfel controlul devine precis și rapid.

Citește și: Test cu obiectivul Sony Sonnar T* FE 35mm F2.8 ZA

Obiectivul este rezistent[iii] la praf și umezeală, iar elementul frontal este acoperit cu fluorină care respinge apa, uleiul și alte substanțe dăunătoare, făcând obiectivul foarte rezistent la murdărie și amprente. Slotul de pe spate acceptă filtre ND, de corecție a culorii, dar și alte filtre pentru o capacitate expresivă extinsă. Modelul vine la pachet și cu un inel de tăiere a filtrelor.

Preț și disponibilitate

Obiectivul FE 12-24mm F2.8 GM va fi disponibil în România din August 2020, la un preț de aproximativ 16000 lei. Pentru preț actualizat sau promoții verificați aici sau aici

O varietate de povești, video-uri și conținut realizat cu cele mai noi camere de la Sony poate fi accesat aici https://www.sony.ro/alphauniverse. Hub-ul European de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și detaliază știri și competiții, oferind și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

Un video despre noul FE 12-24mm F2.8 GM poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=NXzAZjZzjoI&feature=youtu.be

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

[i] SEL1224GM, SEL1635GM, SEL2470GM, SEL70200GM

[ii] Comparativ cu alte obiective interschimbabile cu deschidere constantă a diafragmei de F2.8 pentru camere digitale de format full-frame 35mm. Potrivit studiului Sony din Iulie 2020.

[iii] Nu este garantată rezistența 100% la praf și umezeală

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.