Sony Future Filmmaker Awards

Organizația Creo anunță lansarea premiilor Sony Future Filmmaker Awards, un nou și important program anual de premiere a scurtmetrajelor, ce oferă oportunități de dezvoltare a excelenței creative.

poza camera video filmare concurs Sony Future Filmmaker Awards
Sony Future Filmmaker Awards

Sponsorizată de Sony și cu înscriere gratuită, competiția își propune să le ofere vocilor originale din întreaga lume, cu o nouă perspectivă asupra tehnicilor de storytelling, o nouă platformă de exprimare.

30 de regizori selecționați pe lista scurtă vor zbura către Los Angeles pentru a asista la ceremonia de premiere care va avea loc în data de 22 februarie 2023 la Cary Grant Theatre din studioul emblematic Sony Pictures din Culver City, California. Câștigătorii celor șase categorii – inclusiv Mediu înconjurător și Future Format vor fi anunțați în cursul serii și vor fi răsplătiți cu premii în bani și cu o gamă largă de echipamente de imagistică digitală Sony.

Câștigătorii vor fi selectați de un juriu format din personalități ale industriei și prezidat de regizorul premiat pentru realizările lui în domeniul teatrului și filmului, Justin Chadwick.

poza baiat filmare camera video sony
creator de imagine

Ulterior, după ceremonia de premiere, toți cei 30, atât câștigătorii, dar și cei aflați pe listele scurte, vor participa timp de două zile la workshop-uri, proiecții și discuții de grup conduse de directori Sony Pictures și de experți de top din domeniile lor. În cele două zile ale programului va fi acoperită o gamă largă de subiecte, de la prezentarea unui proiect și teme juridice, până la lucrul cu agențiile de talente și utilizarea tehnologiilor de ultimă generație, inclusiv animație și CGI.

ishoot.ro

Această oportunitate valoroasă stimulează progresul realizatorilor de film în carieră, oferindu-le acces exclusiv și o perspectivă inegalabilă asupra funcționării industriei, din interior.

poza filmare camera video sony cameraman
Sony Future Filmmaker Awards

Justin Chadwick, regizor premiat pentru rezultatele sale în domeniul teatrului, televiziunii și filmului și președinte al juriului, a spus: „Ne aflăm într-un moment marcat de schimbare în industria cinematografică: studiourile sunt în căutare de noi voci originale, capabile să iasă din tipare și să găsească moduri inedite de a se adresa publicului. Prin competiția Sony Future Filmmaker, căutăm următoarea generație de povestitori a căror activitate îi poate stimula pe oameni să se implice, îi poate informa, distra și emoționa. Dacă ai ceva de spus și vrei să-ți fie auzită vocea, noi vrem să o ascultăm.”

poza filmare telefon mobl smartphone sony
smartphone video

Kenji Tanka, Vicepreședinte Senior, Sony Corporation, a transmis: „Scopul Sony este acela de a «umple lumea de emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei». Lucrând alături de colaboratorii noștri, Creo, pentru a lansa premiile Sony Future Filmmaker Awards, suntem cu adevărat încântați de ceea ce le oferă această nouă inițiativă realizatorilor de producții cinematografice, deoarece reamintește de angajamentul nostru față de creatorii de conținut și poveștile acestora. De la accesul la facilitățile noastre și la experți de top, până la cea mai avansată și inovatoare tehnologie, ne propunem să dărâmăm toate barierele din calea creativității și să le oferim creatorilor instrumentele și oportunitățile de care au nevoie pentru a le propulsa cariera la următorul nivel.”

Citește și: Sony FX6 camera video profesionala Cinema Line

Scott Gray, fondator și CEO al Creo, a declarat: „Suntem foarte încântați să lansăm Premiile Sony Future Filmmaker, cu scopul de a promova și celebra realizatorii de film din întreaga lume. Competiția este o oportunitate unică pentru realizatorii de film și un impuls excepțional pentru dezvoltarea lor profesională. Această nouă inițiativă se bazează în continuare pe istoricul puternic al Creo în crearea de programe pentru a sprijini și a promova carierele artiștilor, astfel că suntem recunoscători Sony pentru sponsorizare și lui Justin Chadwick pentru îndrumarea sa de expert în calitate de președinte al juriului.”

Premiile Sony Future Filmmaker Awards includ următoarele competiții și categorii:

➤ Filmmaker
Competiția Filmmaker atrage atenția asupra vocilor originale care aduc o perspectivă nouă asupra tehnicii de storytelling
Trei categorii: Ficțiune, Non-ficțiune și Mediu înconjurător.
Înregistrările trebuie să aibă o durată cuprinsă între 5 și 20 de minute și pot fi filmate cu orice dispozitiv.
Lista scurtă va fi de până la 15 regizori (maximum 5 pentru fiecare categorie).
Câștigătorii, dar și cei aflați pe lista scurtă, primesc o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere și la programul care cuprinde două zile de ateliere.
Cei trei câștigători ai categoriei primesc suplimentar un premiu de 5.000 de dolari și o camera Cinema Line FX9 (plus obiectiv).

f64.ro

➤ Student Filmmaker
Competiția Student Filmmaker recompensează talentele care în curând vor modela industria.
Două categorii: Ficțiune și Non-ficțiune.
Participanții trebuie să urmeze un curs de cinematografie la o instituție oficială care oferă o diplomă sau o acreditare recunoscută
Înregistrările trebuie să aibă o durată cuprinsă între 5 și 20 de minute și pot fi filmate cu orice dispozitiv.
Lista scurtă, de cel mult 10 persoane (maximum 5 pentru fiecare categorie) este selectată pentru a asigura reprezentarea pe diferite continente, precum și o gamă diversă de talente globale.
Atât câștigătorii, cât și cei aflați pe lista scurtă, primesc o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere și la programul care cuprinde două zile de ateliere.
Câștigătorii celor două categorii și instituțiile de care aparțin primesc în plus o gamă de echipamente de imagistică digitală Sony.

➤ Future Format

Sony Future Filmmaker Awards smartphone filmare telefon mobil
telefon mobil – video

Competiția Future Format îi provoacă pe realizatorii de filme să rezolve un nou brief tehnic în fiecare an.
Pentru 2023, materialele înscrise vor fi filmate exclusiv cu un smartphone.
Înregistrările trebuie să aibă o durată cuprinsă între 2 și 5 minute și pot fi filmate cu orice smartphone.
Lista scurtă este de până la cinci persoane
Câștigătorul și cei aflați pe lista scurtă primesc o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere și la programul care cuprinde două zile de ateliere.
Câștigătorul categoriei primește în plus 2500 de dolari și o gamă de echipamente de imagistică digitală Sony.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Termenul limită pentru toate înscrierile este 13 decembrie 2022, la ora 07:00 (CT) – 14:00 ora României. Programul de ateleiere de două zile va avea loc la studioul Sony Pictures din Culver City, California, pe 23 și 24 februarie 2023. Juriul pentru ediția inaugurală va fi anunțat în septembrie 2022.

Pentru mai multe informații și pentru înscrierile în competiție, accesați: www.sonyfuturefilmmakerawards.com

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.