TP-LINK Touch P5 si Archer MR200 lansate la MWC 2015

TP-LINK a lansat la MWC (Mobile World Congress) 2015 Touch P5, primul router cu tehnologie touch screen si Archer MR200, primul router cu suport 4G pentru acasa si birou.

Touch P5, primul router cu tehnologie touch screen
Touch P5 router cu tehnologie touch screen

Touch P5 este primul router echipat cu ecran tactil de 4,3 inci, care uşurează procesul de configurare şi folosirea dispozitivului. Archer MR200 este primul router din gama 4G LTE, proiectat să ofere soluţii de conectare multiple pentru exploatarea reţelelor wireless de acasă şi de la birou.

Touch P5

Touch P5 se poate lăuda pe lângă ecranul tactil şi cu o serie de specificaţii tehnice impresionante. Viteze de până la 1300 Mbps în bande de 5 Ghz, 600 Mbps în banda de 2,4 Ghz, porturi USB 2.0 şi 3.0, respectiv trei antene dual band pentru o acoperire extinsă.

Ecran tactil de mari dimensiuni

Ecranul tactil capacitativ de 4,3 inci reprezintă o inovaţie a felului în care utilizatorii interacţionează cu echipamentele de reţelistică, permiţând un control mai intuitiv al router-ului şi oferind informaţii în timp real despre starea reţelei. Inginerii TP-LINK au optat să folosească sticlă securizată pentru a asigura rezistenţa şi durabilitatea produsului. În premieră în categoria routerelor cu ecran tactil, ecranul TP-LINK Touch P5 se bazează pe un chipset STMicroelectronics, independent de procesorul principal. Rezultatul este o interfaţă care răspunde rapid la comenzi, fără să fie afectate vitezele de transfer sau restul funcţiilor.

Interfaţă prietenoasă

Una dintre caracteristicile unice ale Touch P5 este interfaţa uşor de folosit. Utilizatorii care sunt obişnuiţi cu interfeţele dispozitivelor mobile se vor familiariza instantaneu cu sistemul de control tactil bazat pe comenzi intuitive larg răspândite (de tipul „tap and slide”). Interfaţa a fost concepută ca să uşureze adaptarea utilizatorilor, oferind acces la funcţii precum configurarea reţelei wireless, configurarea serverelor de printare şi de partajare a fişierelor, setarea serverelor media sau WPS Matching.

Putere de invidiat

Noul router dual band Touch P5 oferă viteze de transfer combinate de până la 1900 Mbps, bazându-se pe avansatul procesor Broadcom de 1GHz. Raza de acoperire generoasă este asigurată de cele trei antene Dual band omnidirecţionale. Routerul este echipat de asemenea cu cele mai rapide porturi Gigabit WAN şi LAN.

Archer MR200

Router-ul dual band Archer MR200 oferă o acoperire wireless stabilă şi viteze de până la 300Mbps în banda de 2.4GHz şi de până la 433Mbps în banda de 5GHz. Noutatea adusă de acest produs constă în suportul pentru conexiunile 4G FDD şi TDD LTE, existând astfel posibilitatea partajării unei conexiuni Mobile Broadband WAN.

router tp-link Archer MR200.jpg
Archer MR200

Conexiune permanentă

Tehnologia 4G LTE este cunoscută în întreaga lume pentru flexibilitatea sa, prin intermediul popularelor dispozitive cunoscute sub denumirea de „hotspot” mobil, precum TP-LINK M7350. Routerul Archer MR200 exploatează la maximum posibilităţile oferite de 4G, asigurând o conexiune Mobile Broadband oricând şi oriunde. Combinarea suportului 4G cu cele 4 porturi LAN integrate şi cu port-ul WAN destinat conexiunilor de tip ADSL sau prin cablu, a rezultat într-un router care oferă pe lângă viteze crescute, stabilitate îmbunătăţită şi o flexibilitate caracterisitică reţelelor mobile.

Archer MR200 suportă atât tehnologia 4G LTE Mobile Broadband, cât şi tradiţionalele conexiuni de tip Broadband DSL/prin cablu, fapt ce permite conectarea la Internet şi în zonele cu acoperire 4G Mobile Broadband, dar fără legătură directă prin DSL sau cablu. Noul router dispune astfel de o conexiune de rezervă, asigurând conexiunea permanentă la Internet.

Descărcări mai rapide

Conexiunea prin 4G LTE, oferită de Archer MR200, suportă viteze de descărcare de până la 150Mbps (valoare influenţată de viteza reţelei 4G folosite). Avantajele acestei tehnologii devin evidente dacă comparăm viteza de până la 150 Mbps cu vitezele de 24Mbps şi 100Mbps, asigurate de banda standard ADSL, respectiv VDSL. Cu toate că viteza în sine depinde de anumiţi factori, cum ar fi mediul înconjurător, distanţa de la staţia de bază, numărul de utilizatori conectaţi concomitent, noul router permite desfăşurarea simultană a mai multor activităţi precum gamingul online, ascultarea de muzică sau streamingul video, fără să existe încetiniri sau blocaje.

Uşor de instalat

Punerea în funcţiune a noului Archer MR 200 presupune parcurgerea a trei paşi simpli: conectarea la priză, conectarea la Internet şi instalarea cardului SIM 4G.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.