Train Delivery si WiFi gratuit !

În drum spre parcul Romniceanu m-am oprit câteva minute şi la Gara de Nord (din Bucureşti) unde are loc, până duminică, 30 iunie a.c., evenimentul de cultura urbană Train Delivery.

train delivery gara de nord
train delivery

Cu această ocazie am aflat că SNCFR asigură WiFi gratuit în Gara de Nord.

Când am ajuns eu acolo pregătirile erau în toi la peronul 14, cel mai larg din toată gara, ce va deveni o scenă de muzică, spectacol, arhitectură şi arte urbane.

peron 14 gara de nord
peron

La peron a fost adus un tren de la Remiza Specială Mogoşoaia, care este garat pentru a găzdui expoziţii foto, instalaţii şi performance în compartimente.

expo foto la train delivery
expo foto

Lui se adaugă graffiti pe vagoane, party pe peron, filme de călătorie, teatru feroviar şi muzica Gării de Nord prin oamenii care au cântat-o de-a lungul vremii (de la Corina Chiriac şi Gabriel Dorobanţu la Rîmaru şi Norzeatic). Muzeul Căilor Ferate, aflat în vecinătatea peronului 14, îşi va deschide porţile pentru Train Delivery între orele 10.00 şi 20.00. Sălile de aşteptare, Salonul Regal, panoul de informaţii vor fi şi ele parte activă a poveştii.

fotografa train delivery
foto

Din câte am aflat prin acest eveniment se doreşte îmbunătăţirea imaginii Gării de Nord.Să sperăm că nu doar imaginea să îmbunătăţeşte ci şi că numărul călătorilor cu bilet o să crească! Mi-aduc aminte că Germania era împânzită de o reţea feroviară bine pusă la punct, iar trenurile nu erau de loc goale Chiar şi trenul de mare viteză ICE, la care biletul era mai scump, avea mulţi călători.

Şi Andrei Bîrsan, de la orasul.ro, organizează sâmbătă, 29 iunie 2013, o excursie feroviară ce se va termina la Train Delivery.

Nu doar CFR-ul oferă wi-fi gratuit, în Gara de Nord am descoperit şi două automate de cafea de la Doncafe ce aveau wifi gratuit.
Unul era în apropierea caselor de bilete, vizavi de KFC, iar celălalt în capătul peroanelor, cam pe la mijloc.

wifi gratuit gara de nord
wifi gratuit

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.