Pareri despre Nexus 7

De câteva zile “butonez” la o tabletă pc Nexus 7 și am să vă spun și vouă câteva păreri despre acestă tabletă Google, fabricată pentru ei de către Asus.

tableta google nexus 7
nexus 7

Menționez că a fost prima interacțiune cu tehnologia touchscreen dar și cu sistemul de operare Android.

La cele doar 340 de grame și dimensiuni de 195,5 X 120 X 10,45 mm Nexus 7 se simte excelent în mână.Dimensiunile rezonabile fac din Nexus 7 o tabletă ultraportabilă după părerea mea.

tableta pc nexus 7
nexus 7

Forma tabletei o face ușor de ținut într-o mână și este foarte potrivită pentru citit și/sau scris emailuri, citit reviste sau cărți, vizionat filme sau clipuri de pe youtube. Materialele sunt de calitate și oferă o senzație plăcută. Spatele cauciucat este moale și confortabil, asigură o priză bună și este plăcut la atingere;tableta se încadrează foarte bine în mâna mea.

spatele tabletei nexus 7
spatele nexus 7

Nexus 7 are un ecran cu touch de 7 inch (17,78 cm) cum de altfel precizează și numele, iar acest ecran este superb, cu rezoluție foarte bună, culori vibrante și luminozitate bună (nu prea îmi place funcția auto-lighting, am preferat să las luminozitatea undeva la aprox. 80%).

husa nexus 7
nexus 7 in husa

Totul arată bine pe acest ecran de tip LCD LED IPS, rulând tehnologia Capacitive Multi-Touch, având rezoluția de 1280 x 800 și densitatea pixelilor de 216 ppi.Imaginile pe acest device mi se par spectaculoase.Ecranul redă HD atât filme cât și jocuri (nu-s fan deci n-am testat prea multe jocuri).

tableta nexus 7
nexus 7

Touchscreen-ul se comporta excelent în orice condiție, răspunde instant și corect la comenzi.Singurul lucru ce rămâne să-l probez este o folie de protecție, pentru că ecranul se umble de amprente destul de ușor, iar acum vara mâinile transpiră destul de ușor și nu prea aș vrea să stau tot timpul să curăț ecranul de murdărie.Plus că folia ar trebuie să ofere și o protecție suplimentară, chiar dacă ecranul este rezistent la zgârieturi (Corning Fit Glass).
O dată cu tableta am primit şi o husă (aceasta WGJT8KHM); este simplă dar eficientă şi oferă un plus de protecţie:

nexus 7 in husa
nexus 7 in husa

În primele zile de folosire ecranul se umplea foarte repede de amprente, dar am observat că acest fenomen s-a redus în intesitate după alte zile de utilizare.

amprente pe tableta
amprente
amprente pe tableta nexus 7
nexus 7 amprente
amprente nexus 7
amprente

Tableta este echipată cu o placă video integrată, NVIDIA GeForce 12-core, care ajută în redarea fluentă a clipurilor de pe Youtube sau orice tip de filme, fără întreruperi și cu o claritate a imaginii impecabilă.

Spațiul de stocare intern pe Google Nexus 7 este de 32 GB, cred eu că este mulțimitor și de ajuns pentru a se instala aplicațile necesare.Totuși am să încerc și un cablu OTG pentru a conecta un card reader și să descarc pozele de pe cardul de memorie de la aparatul foto.

Nexus 7 are sistemul Android 4.1 Jelly Bean și chiar dacă este prima dată când folosesc astfel de interfață, totuși pot spune că este bine organizată pentru ecranul de 7 inch.

Bateria ține lejer 12 ore la o folosire normală. Dar în funcție de cum este folosită și ce aplicații rulează în fundal autonomia scade spre 6-7 ore, dar mai jos nu cred. În stand-by poate să stea mult timp (am lăsat-o pornită câteva zile și bateria n-a scăzut semnificativ).
Tableta are conexiune 3G la care trebuie microsim, dar încă nu am testat-o, în schimb am tot folosit opţiunea Wireless (802.11 b/g/n), de care mă declar mulţumit.

Dacă doriţi să vedeţi şi alte poze cu tableta Nexus 7 daţi click aici sau aici.Pe măsură ce voi folosii această tabletă am să revin şi cu alte informaţii.

Printre puţinele minusurile ce le-am găsit eu acestei tablete ar fi:
– display-ul glossy, pentru ieşitul afară mergea un ecran mat (am inţeles că se poate rezolva cu o protecţie mată);
– cei pasionaţi de fotografie vor simţi lipsa camerei foto frontale (chiar dacă o să auziţi păreri negative despre fotografiatul cu o tabletă, totuşi ar fi fost utilă în anumite situaţii)

Nexus 7 poate fi achiziţionată de aici sau de aici (cod reducere: WGJT8KHM).

PS: o bună parte din acest text, aprox. 70%, a fost scris chiar pe tabletă, dar trebuie să recunosc că pentru mine a fost destul de complicat cu tastatura aceea on-screen sau cum s-o numi ea.Cred că pentru texte mai lungi este indicată o tastatură cu Bluetooth, ca de exemplu Acme BK01.

5 thoughts on “Pareri despre Nexus 7”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.