Noul iPad Pro cu chip M2 capabil sa ruleze DaVinci Resolve si Photoshop

Noul iPad Pro de la Apple este dotat cu un procesor M2 cu 8 nuclee CPU și 10 nuclee GPU mult mai performante în comparație cu M1. Tableta este atât de puternică încât poate rula DaVinci Resolve, Photoshop sau alte aplicații de editare foto-video fără probleme.

poza tableta apple ipad pro m2
noul iPad Pro cu chip M2

iPad Pro tableta cu performante de laptop

Această nouă tabletă este mai puternică decât unele Macbook-uri din generație actuală ( M1 Air și M1 Pro de 13 inch ). Atât de puternic ar fi noul procesor, încât cei de la BlackMagic au pregătit o versiune mobilă de DaVinci Resolve.

tableta ipad pro editare video DaVinci Resolve
iPad Pro DaVinci Resolve

Versiunea DaVinci Resolve pentru iPad va aduce multe dintre cele mai utilizate funcții de la software-ul emblematic versiunea desktop, inclusiv suport pentru Cut și Colorate – care oferă acces la tehnologia imaginii DaVinci – instrumente de finisare a culorilor și cele mai recente fluxuri de lucru HDR.

vivacredit.ro

Blackmagic spune că se va conecta și la Blackmagic Cloud, care permite editorilor să colaboreze cu mai mulți utilizatori de la distanță.

tableta editare foto video
editare foto video tableta iPad

Compania spune că asta înseamnă că DaVinci Resolve pentru iPad este același instrument profesional ca și versiunea desktop și folosește aceeași bază de cod.

„Există unele adaptări ale interfeței de utilizare în funcție de dimensiunea ecranului, cum ar fi lipsa unei bare de meniu, totuși sunt furnizate paginile Colorate și Cut”, spune compania.

„Pagina de editare nu este inclusă, deoarece a fost concepută inițial pentru ecrane mari, cu tastatură și mouse. Acest lucru face foarte dificilă trecerea la iPad fără a-l schimba într-un mod care ar cauza probleme editorilor profesioniști care se bazează pe pagina de editare pentru munca lor. Ne așteptăm ca pagina de editare să rămână doar o pagină de desktop”, explică compania.

Blackmagic spune că DaVinci Resolve pentru iPad va putea să deschidă și să creeze aceleași fișiere pe care le poate face versiunea completă de desktop a software-ului și va putea funcționa cu fișiere H.264, H.265, Apple ProRes și Blackmagic RAW cu clipuri capabile să fie importate din stocarea internă iPad Pro și din biblioteca de fotografii sau unități iCloud și USB-C conectate extern.

DaVinci Resolve pentru iPad este programat să fie lansat în următoarele două luni. Aplicația va fi disponibilă pentru descărcare din Apple App Store atunci când devine disponibilă.

Noul iPad Pro vine cu până la 16 GB de memorie unificată pentru a facilita editările foto video. Adobe Photoshop ar trebui să ruleze fără probleme pe noul iPad Pro.

tableta pentru editare foto video grafica
iPad Pro M2 editare foto-video

Tableta va oferi conectivitate mai rapidă datorită suportului WiFi 6E și oferă o nouă experiență de „hover” pentru Apple Pencil.

Citește și: 10 Site-uri pentru editare audio online

Noul iPad Pro vine în versiuni de 11 inchi și 12,9 inchi. Ecranul modelului mai mare are 1.000 de nit de luminozitate pe toată suprafața, precum și un raport de contrast de 1.000.000:1.

tablete performanta ecran mare luminos
iPad Pro – ecran 11 inchi și 12,9 inchi

Preț iPad

Noul iPad Pro este disponibil în varianta argintiu și gri spațial cu 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB sau 2 TB de stocare.

Prețul iPad Pro de 11 inchi începe de la 799 de dolari și 999 de dolari pentru Wi-Fi și cellular. Modelele de 12,9 inchi încep de la 1.099 dolari pentru varianta WiFi și 1.299 de dolari pentru varianta cellular. Partea bună este că poți face comandă încă de acum, iar noul iPad Pro va fi disponibil în magazine începând cu data de 26 octombrie.

Tabletele iPad și iPad Pro sunt disponibile pentru achiziție la eMAG ( vezi oferta ) – PC Garage ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) – CEL.ro( vezi oferta ).

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

6 thoughts on “Noul iPad Pro cu chip M2 capabil sa ruleze DaVinci Resolve si Photoshop”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.