Calatoria cu trenul catre Aeroportul Otopeni poate fi platita contactless cu cardul in tren

Nu mai trebuie să stăm la coadă pentru a cumpăra bilete de tren pentru ruta Gara de Nord – Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni . Cei care merg cu trenul de la Gara de Nord la Otopeni sau retur vor putea plăti călătoria direct în tren.

poza tren cfr tren privat gara de nord bucuresti
Trenuri directe din Bucureşti Nord către Parc Mogoşoaia

Cele patru trenuri unde va fi disponibilă inițial această tehnologie au fost dotate cu câte două validatoare, unde orice persoană va putea să-și plătească biletul contactless, prin intermediul cardurilor VISA sau Mastercard, indiferent de banca emitentă a cardului respectiv, potrivit unui comunicat al companiei CFR Călători.

poza afis cfr calatori plata contactless card bancar gara de nord otopeni
Sursa foto: CFR Călători/facebook

Pasagerii pot achita la terminalele BCR contactless cu cardul, telefonul mobil sau ceasul inteligent. Tariful rămâne același. Nu există comisioane sau alte taxe bancare.

drmax.ro/

Pentru moment, dispozitivele emit doar două tipuri de bilete: bilet pentru adulți (plătit de călătorii care au vârsta peste 10 ani), ce costă 4 lei, și bilet pentru copii (cu vârsta între 5 și 10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani), ce costă 2 lei.

Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a achita o călătorie cu cardul

Pentru a plăti călătoria cu trenul cu ajutorul cardului, acest lucru necesită utilizarea unuia dintre cele două dispozitive amplasate în tren. Iată care sunt pașii care trebuie urmați pentru a vă asigura că vă plătiți călătoria:

◾Călătorii trebuie să apese tasta din stânga pentru activarea terminalului și apoi să apropie orice card bancar/ceas/telefon contactless pentru a face plata, urmând să primească biletul tipărit.
◾În cazul unui călător care dorește să achiziționeze mai multe bilete sau să aleagă un bilet de copil, atunci este apăsată tasta din dreapta și ulterior se confirmă prin apăsarea tastei din stânga, după care este apropiat cardul pentru plată.
◾Pentru fiecare plată dispozitivul eliberează un bilet, pe care sunt imprimate informațiile de călătorie.

Citește și: Samsung Galaxy Tab S7 – review tableta 11 inch cu stylus

Potrivit dezvoltatorilor, în următoarele săptămâni, tichetul va fi disponibil bilingv, atât în limba română cât și în engleză.
În final vă reamintesc că trenurile spre/dinspre Aeroportul Otopeni opresc și la stația parc Mogoșoia

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Calatoria cu trenul catre Aeroportul Otopeni poate fi platita contactless cu cardul in tren”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.