Zbor Bucuresti Iasi: O calatorie deasupra Muntilor Carpati la bordul avionului ATR 72-600 al Tarom

Bun venit la bordul avionului ATR 72-600 al Tarom pentru o călătorie inedită de la București la Iași, trecând deasupra Munților Carpați. Acest zbor nu este doar o simplă călătorie de la un punct la altul, ci și o experiență unică, care îți oferă ocazia să vezi România dintr-o perspectivă nouă.

Zbor Bucuresti Iasi poze munctii carpati
Zbor Bucuresti Iasi

Să aflăm mai multe despre avionul care te va purta deasupra Carpaților.

Despre avionul ATR 72-600 al Tarom

Avionul ATR 72-600 al Tarom este o aeronavă cu elice de ultimă generație, concepută pentru a oferi călătorilor o experiență de zbor confortabilă și eficientă. Acest avion este capabil să aterizeze și să decoleze pe piste scurte, ceea ce îl face ideal pentru zborurile interne.
Spre deosebire de modelele cu motor jet avioanele ATR 72-600 de la Tarom zboară la o altitudine mult mai mică și au o viteză mai mică decât avioanele mai mari.

poze Zbor Bucuresti Iasi tarom avion atr 72
Zbor
poze vedere geam avion Zbor aeroport Bucuresti aeroport Iasi
vederi aeriene

ATR 72-600 este echipat cu cele mai moderne tehnologii de navigație și de siguranță. Interiorul avionului ATR 72-600 este destul de bine gândit și amenajat. Scaunele sunt suficient de confortabile și spațioase, dar mai ales oferă suficient loc pentru picioare.
În principiu fiecare loc are acces la o fereastră, astfel încât să poți admira peisajul pe tot parcursul zborului.

Traseul: București – Iași

Zborul de la București la Iași cu avionul ATR 72-600 al Tarom durează aproximativ o oră (cu tot cu rulare până la locul de decolare/aterizare, decolare și aterizare). În acest timp, vei străbate o distanță de aproximativ 350 de kilometri, trecând deasupra unor dintre cele mai frumoase peisaje din România.

Bucharest Henri Coanda OTP Iasi IAS flight
zbor peste muntii Carpati
poza muntii carpati zbor avion atr 72 tarom romania
zbor in decembrie

Zborul începe de la Aeroportul Henri Coandă din București (OTP), cel mai mare aeroport din România. După decolare, avionul se îndreaptă spre nord, traversând regiunea Muntenia. Pe parcursul acestui segment al călătoriei, dacă este senin, vei putea vedea o combinație de câmpii, dealuri și orașe.

fotografi munti nori zbor spre iasi avion tarom
zbor intern
poza muntii carpati zapada decembrie vedere aeriana
zapada

După ce trece de Muntenia, avionul intră în regiunea Carpaților Orientali. Aceasta este partea cea mai spectaculoasă a zborului, când avionul zboară deasupra vârfurilor muntoase, oferindu-ți o priveliște panoramică asupra acestui lanț muntos impresionant.

poza zapada fotografie aeriana
zbor de la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (OTP) – Iasi (IAS)
fotografie varf mute decembrie zapada
zbor intern – decembrie

fotografii calatorie avion atr 72-600 tarom bucuresti iasi

Frumusețea Carpaților este foarte greu de descris în cuvinte. Pe măsură ce avionul zboară deasupra acestor munți, vei putea vedea vârfurile înzăpezite, văile adânci și pădurile dese. Aceasta este o ocazie rară de a vedea Carpații în toată splendoarea lor, fără a fi nevoie să te încalți cu bocanci de drumeție.

Ce să te aștepți la zborul București-Iași

Zborul București-Iași cu avionul ATR 72-600 al Tarom este o experiență plăcută și relaxantă. Personalul de cabină este prietenos și profesional, asigurându-se că toți pasagerii se simt confortabil pe tot parcursul zborului.

La bordul avionului, am fost serviți doar cu un pahar de apă (plată sau minerală după preferințe), dar din aeroport putetți să vă cumpărați ce doriți.

Un alt aspect care face acest zbor special este faptul că avionul ATR 72-600 este un avion cu elice. Din câte am aflat eu, altitudinea la care zboară aceste avioane ATR este limitată undeva la 7.000 metri (spre deosebire de 11-12.000 metri la avioanele jet) iar viteză de croazieră este între 520 și 550 kilometri pe oră.

perfect-tour.ro

Zgomotul de la bordul avioanelor ATR este mai puternic decât la avioanele de tip jet, însă este de așteptat. De asemenea, să nu vă speriați de zgomotul când se urcă sau coboară trenul de aterizare, mai ales dacă stați undeva pe rândurile de la mijloc, este un sunet normal.

Zborul București-Iași cu avionul ATR 72-600 al Tarom este plin de momente memorabile. Unul dintre acestea este decolarea de la Aeroportul Henri Coandă, când Bucureștiul dispare treptat din vedere.

Repere ale călătoriei București-Iași

Un alt moment de neuitat este trecerea deasupra Carpaților. Priveliștea este cu adevărat impresionantă, cu vârfurile muntoase care se înalță peste nori și văile adânci care se întind la baza lor.

fotografie localitate cladiri vedere aeriana zbor bucuresti iasi
localitate
poza vale relief moldova iasi
relief

În cele din urmă, aterizarea la Iași este un alt moment deosebit. Acest oraș istoric este unul dintre cele mai frumoase din România, iar priveliștea deasupra lui este la fel de impresionantă ca restul zborului.

fotografie aeriana iasi vazut din avion tarom
Linga Iasi
poza aeroportul iasi lucrari
aeroportul Iasi

Video zbor de la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (OTP) – Iasi (IAS) cu avionul ATR 72-600 de la Tarom:

Sfaturi de călătorie pentru zborul București-Iași

Pentru a te asigura că zborul tău București-Iași cu Tarom este cât mai plăcut posibil, iată câteva sfaturi de călătorie:

➤Verifică cu atenție orarul zborului. Tarom oferă mai multe zboruri pe zi între București și Iași, deci ai de unde alege. Totuși, este important să te asiguri că ajungi la aeroport cu suficient timp înainte de ora de îmbarcare.

➤Nu uita să îți iei la tine documentele de călătorie. Vei avea nevoie de un act de identitate valabil pentru a te îmbarca pe zborul București-Iași cu Tarom. De asemenea, este recomandat să îți faci o copie a biletului de avion, în caz de pierdere sau furt.

➤Asigură-te că ai la tine tot ce ai nevoie pentru zbor. Acesta include haine confortabile, căști pentru a asculta muzică sau a urmări un film pe dispozitivul tău mobil și o carte sau o revistă pentru a-ți ocupa timpul.

Citește și: Recomandari alegere geanta sau rucsac foto pentru calatorii

La aeroportul Iași se desfășoară lucrări de modernizare și extindere. Conform autorităților locale, Aeroportul Internațional Iași va avea al doilea cel mai mare terminal din țară, după Aeroportul Internațional Henri Coandă.
De la aroportul Iași legătura cu orașul este asigurată de taxi, companiile de ridesharing și un autobuz, al cărui program poate fi verificat pe site-ul SCTPIasi.

Dacă planifici o călătorie de la București la Iași, alege zborul cu avionul ATR 72-600 al Tarom. Nu cred că vei regreta această alegere!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.