Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene – imagini foto-video

În fiecare an, la 20 iulie, este sărbătorită Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. În București la Monumentul Eroilor Aerului, din Piaţa Aviatorilor, s-a desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor aviatori. Urmată de evoluția a aproximativ 25 de aeronave militare.

ziua aviatiei romane bucuresti poze elicopter tricolor steag
Ziua Aviatiei – Bucuresti 201 iulie 2019

Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor a fost survolat de aproximativ 25 de aeronave militare de tip F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR, IAR-99 Şoim, IAR-99 Standard, C-27J Spartan şi IAR-330 Puma aparţinând Forţelor Aeriene Române, două aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene, şase elicoptere tip EC-135 şi Mi-17 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, trei elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informaţii şi patru aeronave tip Extra 300 aparţinând Aeroclubului României.

poze elicoptere militare roamnesti bucuresti
Ziua Aviatiei Romane 2019

Aeronavele Eurofighter Typhoon aparţin detaşamentul italian dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu şi care participă la executarea unor misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, alături de aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR şi militari ai Forţelor Aeriene Române.

fotografii avioane eurofighter typhoon Ziua Aviatiei bucuresti
Eurofighter Typhoon Fortele Aeriene Italiene – Ziua Aviatiei Romane, BUcuresit 2019

Video survolul aeronavelor militare (aprox. 6 minute):

Potrivit site-ului Forțelor Aeriene , aviația militară română a luat naștere în anul 1910, când primul avion militar, proiectat de Aurel Vlaicu și realizat de Arsenalul Armatei, zburând la 17 iunie 1910. Un an mai târziu, în 1911, au fost brevetați primii ofițeri ca piloți, iar în 1912, s-a creat prima școală de zbor, urmând ca prima lege de organizare a aeronauticii să apară în 1913.

poza f-16 roaf survol bucuresti romania
F-16 Fighting Falcon – ROAF

cel.ro

fotografii avioane militare Ziua Aviatiei Bucuresti 2019
20 iulie 2019 – survol avioane militare

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

imagini avioane survol bucuresti 20 iulie
Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor survolat de Ziua Aviatiei 20 iulie

Din 1964, Ziua Aviatiei Romane a fost mutat la data de 17 iunie, deoarece la aceasta data, Aurel Vlaicu s-a ridicat de la sol cu un avion proiectat si construit de el. A urmat perioada post-decembrista cand erau sarbatorite ambele zile, iar dupa 2004 s-a ales ca data oficiala 20 iulie.

Vă recomand să vedeți: Imagini foto-video de la Bucharest International Air Show BIAS 2018

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Pe 20 iulie este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor, ales inca de la 1913 ca patron spiritual. În aceeaşi lună, în urmă cu 109 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepţie proprie pe teritoriul ţării noastre.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.