Ziua Europei sarbatorita in parcul Cismigiu. Urmeaza parcul Izvor

Ziua Europei va fi sărbătorită anul acesta în București, în două evenimente distincte. Primul a fost organizat în Parcul Cișmigiu, sâmbătă, 5 mai 2018. Cu această ocazie a fost celebrată și împlinirea a 11 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană.

poze ziua europei romania bucuresti parcul cismigiu
Ziua Europei – Piata Statelor Membre ale Uniunii Europene- Bucuresti – parcul Cismigiu

Mii de bucureșteni și turiști deopotrivă au participat gratuit la mai multe evenimente organizate de #ZiuaEuropei în București, cu ocazia împlinirii a 11 ani de intrarea României în Uniunea Europeană. Sâmbătă, 5 mai, în cadrul evenimentului „Piața Statelor Membre ale Uniunii Europene” din Cișmigiu au avut loc mai multe spectacole de muzică, dans specifice atât României, cât şi altor ţări membre UE.

Pe aleile ce conduc la foișorul din Parcul Cișmigiu, meșteri tradiționali români au adus la viață obiceuri, mai puțin cunoscute printre contemporanii secolului al XXI-lea, prin intermediul demostrațiilor de olărit, fierărit, linogravură, țesut la război orizontal și vertical, precum și ateliere pentru copii în care au putut confecționa cu mânuțele lor, coifuri, steaguri, moriști, brâuri tradiționale și flori.

poze parcul cismigiu Ziua Europei  bucuresti romania fotograf
activitati la Ziua Europei – parcul Cismigiu
poza aranjamente baloane Ziua Europei  parcul Cismigiu Bucuresti
baloane
poza italia uleiuri Ziua Europei  parcul Cismigiu Bucuresti
produse din Italia
poza tricou ie sicilia Ziua Europei  parcul Cismigiu Bucuresti
Sicilia
carte vizitati malta Ziua Europei  parcul Cismigiu Bucuresti
vizitati Malta

cel.ro

poza regina angliei mana Ziua Europei  parcul Cismigiu Bucuresti
Regina Angliei
poze fotografii olarit Ziua Europei  parcul Cismigiu Bucuresti
olarit
poza fetita fotograf fata razboi tesut vertical copii Ziua Europei  parcul Cismigiu Bucuresti
micul fotograf

criando.ro

poza fete dansatoare dans irlandez Ziua Europei  parcul Cismigiu Bucuresti
dansuri irlandeze
poza flori Ziua Europei  parcul Cismigiu Bucuresti
parcul Cismigiu – Ziua Europei

Aflat la a cincea ediție, evenimentul „Piața Statelor Membre ale Uniunii Europene” a fost organizat de Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, alături de Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Concert de Ziua Europei în Parcul Izvor

De asemenea, miercuri, 9 mai, începând cu ora 18.00, Primăria Capitalei organizează în Parcul Izvor concertul aniversar de Ziua Europei, ziuă cunoscută și ca Ziua Schuman https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Europei

În acest an, pe scena din Parcul Izvor vor concerta VUNK, The Motans, Antonia, Vanotek, Ioana Ignat, Mircea Eremia, Sore, Alina Eremia, Loulou & Balkanian Project, Mira, Ami, Ana Baniciu.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Evenimentul va avea loc până la ora 23. Pe parcursul celor cinci ore de concerte va fi amplasata o zonă în care oamenii își pot cumpăra diverse feluri de mâncare.

Accesul la eveniment este gratuit. Primăria Capitalei a declarat pentru Ziare.com că suma alocată din buget cu această ocazie a fost de 1.758.471 de lei (aproximativ 386.749 de euro)
#EuropeDay

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.