BatchPhoto Enterprise review pentru programul de editare a sute de fotografii

BatchPhoto Enterprise este un program de editare a fotografiilor care ușurează conversia, adnotarea, prelucrarea, transformarea, aplicarea efectelor și redenumirea a sute de fotografii într-o singură operație.

BatchPhoto Enterprise  program editare fotografii test review lacul morarilor
BatchPhoto Enterprise – review – parcul Morarilor

Din mulțimea programelor de editare foto BatchPhoto este softul care încearcă să rezolve problema editării repetate pe o mulțime de fotografii și cred că merită prezentat. Vă invit să citiți mai departe.

poza lacul parcul morarilor test review BatchPhoto Enterprise
parcul si lacul Morarilro – test BatchPhoto Enterprise

Indiferent dacă aveți de adăugat un watermark sau redimensionarea fotografiei pentru a reduce dimensiunea fișierului sau doriți să modificați culorile, contrastul, luminozitatea, etc pentru a îmbunătăți aspectul pozei, dar trebuie ca aceste editări să fie aplicate la o mulțime de imagini, încercați softul BatchPhoto.

Programul de editare foto BatchPhoto poate fi încercat gratuit, dar la finalul procesării va aplica un watermark (un logo) vizibil. Sunt disponibile trei versiuni: Home, Pro și Enterprise, iar dacă doriți să aflați care sunt diferențele între cele trei versiuni vă recomand să vizitați site-ul oficial.

poza parcul morarilor test program editare foto BatchPhoto Enterprise
testare BatchPhoto Enterprise

Eu am avut ocazia să folosesc BatchPhoto Enterprise și m-am gândit să scriu acest scurt review despre acest software de editare a imaginilor care oferă opțiunea de a efectua editări repetitive pentru grupuri de fotografii simultan, permițând în același timp o mare varietate de editări.

BatchPhoto Enterprise caracteristici principale:

1. Adnotă și decorează: puteți adăuga pe imagine data calendaristică, watermark, comentariu, diverse rame
2. Transformare: vă permite să redimensionați fotografiile, rotiți automat, decupați automat (auto-crop), modificați DPI, înlocuiți culoarea, rotiți
3. Prelucrarea fotografiilor (Touch up): pune la dispoziția utilizatorului contrast automat, auto-gamma, sharpen, luminozitate, contrast, echilibru culori
4. Efecte: sepia, alb-negru, cărbune, vopsea pe bază de ulei, emboss, solarize
5. Funcționalitate: procesare setului de fotografii, urmărirea unui director (folder), conversie format imagine, suport pentru formatul RAW, redenumire fotografii, imagine în format PDF, suport EXIF și IPTC metadate, integrare meniu contextual, suport FTP și încărcare Facebook.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web a programului.

După descărcarea programului, instalarea a decurs fără probleme. BatchPhoto este disponibil pentru ultima versiune de Windows și Mac

poza captura ecran program prelucrare fotografii BatchPhoto Enterprise
instalare BatchPhoto Enterprise

La prima rulare, BatchPhoto vă va întreba ce versiune vreți să folosiți (eu am ales Enterprise) și apoi dacă doriți să cumpărați o licență sau dacă doriți să continuați cu versiunea de probă. Versiunea de probă (Trial) este complet funcțională doar că la finalul procesării fotografiilor este adăugat un watermark cu logo-ul BatchPhoto Bits & Coffee.

afis anunt BatchPhoto Enterprise program prelucrare fotografii
instalare versiune Enterprise – Batch Photo

Dacă veți cumpăra licența, veți primi pe email un cod, care trebuie introdus în câmpul dedicat.

Odată ce terminați cu configurarea, sunteți întâmpinați de primul ecran de ajutor (acel Wizard).

test review program prelucrare fotografii BatchPhoto Enterprise
Wizard – BatchPhoto Enterprise

Indiferent dacă aveți sau nu experiență în folosirea programelor pentru prelucrarea fotografiilor, BatchPhoto dispune de un sistem de Ajutor (Help) bine pus la punct, inclusiv scurte videoclipuri pe YouTube care vă ajută să înțelegi cum să folosiți anumite funcții.

De asemenea pe site-ul BatchPhoto găsiți o secțiune FAQ și un forum

Meniurile sunt în limbile de circulație internațională, dar dacă doriți puteți să ajutați echipa Bits & Coffee ( Help With Translation – support [@] batchphoto.com) cu traduceri în alte limbi, inclusiv română!

Utilizare și experiență BatchPhoto Enterprise

Prima fereastră “Adăugați fotografii” (Add Photos) este un loc în care puteți adăuga, elimina sau previzualiza imagini. Imaginile pot fi adăugate în trei moduri: individual, un dosar (folder) sau un folder și toate subfolderele acestuia.

test review soft editare foto BatchPhoto Enterprise
add photos – BatchPhoto Enterprise

Apoi treceți la pasul “Editați fotografiile” (Edit Photos). Această fereastră este locul în care puteți defini modificările pe care doriți să le faceți fotografiile. Aici puteți adăuga filtre grafice, watermark, rotiți fotografiile, modifica denumirea fișierelor, modifica dimensiunea lor și multe altele.

meniuri prografm editare foto BatchPhoto Enterprise
meniuri BatchPhoto Enterprise
test review BatchPhoto Enterprise  prelucrare fotografii
meniu – BatchPhoto Enterprise

BatchPhoto Enterprise oferă o mulțime de filtre grafice în fiecare categorie, care pot fi întâlnite la alte programe de editare foto, cum ar fi aplicarea ramelor, adăugarea unei semnături, schimbarea sau înlocuirea culorilor, contrast, luminozitate, crop, auto-rotire a imaginilor, etc. Ai aproape tot ce ai nevoie.

poza graffiti verde traieste-ti visul 2004
fara efecte
poza filtru emboss BatchPhoto Enterprise
Emboss – BatchPhoto Enterprise
poza efect filtru negative BatchPhoto Enterprise program prelucrare foto
negative – BatchPhoto Enterprise
poza efect oil paint BatchPhoto Enterprise  program editare foto
oil paint – BatchPhoto Enterprise
poza shape frame BatchPhoto Enterprise program prelucrare foto rama
shape frame – BatchPhoto Enterprise

În plus multe dintre opțiuni pot fi la rândul lor modificate, iar poziția filtrelor în listă poate fi reordonată. Funcția Resize afișază ca preview imaginea originală nu cea după crop.

crop BatchPhoto Enterprise program editare prelucrare fotografii poze
crop – BatchPhoto Enterprise
crop decupare poza program editare foto BatchPhoto Enterprise
crop – BatchPhoto Enterprise

Totuși după ce sunt adăugate filtrele, rezultatul pate fi văzut în fereastra de preview.

Iată câteva capturi de ecran ale opțiunilor disponibile.

optiuni editare foto BatchPhoto Enterprise program prelucrare fotografii
editare foto – BatchPhoto Enterprise
optiuni efecte speciale program prelucrare poze BatchPhoto Enterprise
efecte – BatchPhoto Enterprise
efect fotografie alb negru BatchPhoto Enterprise white black
efect poza alb-negru – BatchPhoto Enterprise

Vă recomand să citiți: 5 monitoare pentru editare foto-video. Recomandari alegere monitor profesional

test efect rama foto BatchPhoto Enterprise program editare foto
rama foto – BatchPhoto Enterprise
efect rama poza BatchPhoto Enterprise program prelucrare fotografii
rama
test program prelucrare poze BatchPhoto Enterprise efect rama foto
rama foto – test BatchPhoto Enterprise

După ce ați adăugat toate filtrele dorite treceți la fereastra Setup.

test review program prelucrare foto BatchPhoto Enterprise
pregatire prelucrare poze – BatchPhoto Enterprise

Aici puteți alege unde să salvați fotografiile (pe disc), să le covertiți în alte formate (TIFF, PNG, DNG, GIF, PDF , restul sunt enumerate aici) sau să trimiteți e-mailuri, să le încărcați pe FTP, să le încărcați pe Facebook pe Flickr (care a fost cumpărat de SmugMug).

Deși BatchPhoto Enterprise nu este un editor dedicat editării avansate a fișierelor RAW, totuși se descurcă onorabil cu prelucrarea lor și convertirea în alte formate (ca de exemplu JPEG, TIFF, GIF, PNG, DNG sau chiar PDF). Cine dorește să prelucreze fotografiile în format RAW într-un mod mai avansat probabil ar trebui să încerce programul oferit de producătorul camerei foto (de exemplu Canon oferă DPP – Digital Photo Professional) sau chiar Lightroom

Vă recomand să vedeți: Recomandari sisteme de backup pentru fotografiile digitale

După Setup urmează Process, acest fiind momentul când pozele sunt editate și salvate.

test review program prelucrare fotografii BatchPhoto Enterprise
prelucrare fotografii – BatchPhoto Enterprise

Un lucru care trebuie menționat aici este că BatchPhoto suportă procesarea multiplă utilizând mai multe nuclee ale procesorului. Aceasta înseamnă că BatchPhoto va utiliza toate nucleele disponibile la procesorul calculatorului dvs. și va procesa imaginile cât mai repede posibil.

Deci, aceștia sunt cei patru pași simpli, zic eu, pentru a folosi BatchPhoto pentru a aplica editări repetitive la toate fotografiile selectate.

În ansamblu BatchPhoto Enterprise este o aplicație care oferă numeroase funcții și filtre utile celor care doresc să prelucreze seturi de fotografii. Este plăcut să vezi că programul are un design simplu, prietenos și ușor de utilizat, fapt nu foarte des întâlnit la alte programe de editare foto.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

BatchPhoto Enterprise atuuri:
– ușor de utilizat
– mare varietate de opțiuni de editare și de reglare a filtrelor
– suport pentru multe formate de imagine, inclusiv RAW (detalii găsiți aici)
– funcționează fără probleme
– suportă procesor multi-core

BatchPhoto, varianta Enterprise, nu are puncte minus propriu-zis, ci doar niște observații personale, ca de exemplu ar fi util ca watermak-ul să poată fi salvat mai ușor, în primul ecran modalitățile de vizualizare a fotografiilor ar putea fii mai bune, iar datele Exif să poată fii editate.

Dacă lucrați în companii media, design de produse, design grafic sau aveți un blogg și de multe ori vă confruntați cu cerințele unor editări repetate pe o mulțime de imagini ar trebui să testați varianta gratuită disponibilă pentru download pe site-ul https://www.batchphoto.com/.
S-ar putea să vă placă acest program care ușurează activitatea produsă de o mulțime de editări repetitive, fiind ușor de utilizat, iar timpul de acomodare cu interfața este redus.

fotostefan

One thought on “BatchPhoto Enterprise review pentru programul de editare a sute de fotografii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.