2 aplicatii gratuite pentru utilizatorii aparatelor foto Canon

Bine cunoscutul producător de aparate foto Canon, nu ignoră nici partea de aplicații dedicate, pentru ca tu să poți edita, trimite, accesa, păstra și printa fotografiile realizate cât mai ușor. În această postare mă opresc la 2 aplicații gratuite, anume Photo Companion și Irista.

aplicatii gratuite aparat foto canon
aplicatii gratuite – utilizatori aparate foto Canon

Photo Companion

Aplicația oferă o varietate de exerciții și sfaturi de unde poți alege, în funcție de abilitățile și interesele tale. Photo Companion te va ajuta să realizezi fotografii mai bune. În plus vine cu diverse provocări și inspirație personalizate special pentru modelul tău de aparat foto.

canon photo companion free app fotografie lectii
Canon Photo Companion

Aplicația oferă instrucțiuni, explicații și tips & tricks personalizate până și pentru cele mai noi modele de aparate foto Canon. Așasar, în cazul în care tocmai ce ți-ai achiziționat Canonul și nu știi de unde să începi, un prim pas ar fi să descarci aplicația Canon Photo Companion disponibilă pentru Android sau iOS, astfel cred că vei afla ce trebuie să faci mai departe.

canon companion aplicatie app gratuit invarae fotografie aparat foto
Companion – aplicatie gratuita invatare fotografie

Avantajul app-ului Canon Photo Companion este că îl poți avea la îndemână mai mereu. Sfaturile și lecțiile foto oferite pot fi accesate în timpul călătoriilor, când aștepți prin aeroporturi, gări, stații sau cât timp stai la coadă, etc. Toate materialele educaționale, inclusiv video, ocupă un spațiu de stocare mic.

Compatibilitatea aplicaţiei Photo Companion
Această aplicaţie dispune în acest moment de conţinut personalizat pentru aparatele foto Canon:
✔ EOS 1200D
✔ EOS 1300D
✔ EOS 100D
EOS 200D
✔ EOS 700D
✔ EOS 750D
✔ EOS 760D
✔ EOS 800D
✔ EOS 77D
✔ EOS 80D
EOS 5D Mark IV

ishoot.ro

EOS 6D Mark II
✔ EOS 7D Mark II
EOS M100
✔ EOS M10
EOS M3
✔ EOS M5
EOS M6

Dacă deţineţi un model mai vechi de aparat foto, acesta va fi asociat cu conţinutul potrivit pentru a vă putea bucura de aplicaţie.

Vă recomand să citiți: Canon PowerShot G7 X Mark II review

Aplicația Photo Companion este disponibilă în mai multe limbi, precum: arabă, cehă, daneză, olandeză, engleză, finlandeză, franceză, germană, maghiară, italiană, norvegiană, poloneză, portugheză, rusă, slovacă, spaniolă, suedeză şi turcă.

Irista

irista canon stocare imagini foto video gratuit cloud 15GB
Irista – stocare fotografii gratuit cloud

Serviciul Irista este ca un fel de Google Drive / Google Photos, dar este dedicat imaginilor realizate cu aparatele foto Canon. Poți salva, partaja și imprima colecția de fotografii și clipuri video într-un spațiu destul de generos de stocare în cloud, fără a influența calitatea imaginilor și clipurilor. Materialele nu vor fi compresate, calitatea rămânând cea direct din cameră. Cred că acesta este atuu-ul Irista față de Google Photos sau Google Drive.

canon irista free cloud photo storage 15GB
Irista – free cloud photo storage

Poți folosi aplicatia oriunde undei ai conexiune internet, fie că ești în vârf de munte, pe o plajă sau pe stradă într-un oraș, orice fotografiezi poate fi transferat instant către Irista.
Serviciul suportă și formatul RAW al camerei foto, conținutul putând fi transferat și de pe pc-uri/laptopuri, telefoane în plus vei avea posibilitatea să accesezi conținutul uploadat de pe desktop, laptop, telefon sau tabletă.

backup gratuit foto video cloud irista canon
Canon Irista – stocare imagini gratuit

Canon Irista îți oferă posibilitatea de a crea albume tematice, cum ar fi cele de sărbători, vacanțe, concerte și multe altele. Iar dacă dorești să găsești o fotografie poți folosi funcția de căutare. Poți căuta după modelul camerei, subiectul din imagine, stilul foto și altele.
Spațiul gratuit de stocare este de 15GB. Sigur, 15GB este acceptabil pentru fotografii, dar spațiul se poate umble destul de repede dacă ești fan videografie. Cei care au nevoie de mai mult spațiu de stocare (până la 10TB) trebuie să verifici aici ce presupune asta.

Bonus: dacă nu știați Canon are și un program gratuit de editare a fotografiilor realizate în format RAW/CR2/CR3 numit Digital Photo Professional (DPP), iar câteva lecții video găsiți pe acest site

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

În cazul în care nu aveți DPP, acum ajuns la versiunea 4.8.20, puteți să-l descărcați de pe această pagină , dar am impresia că trebuie să aveți aparatul foto Canon conectat la calculator/laptop sau măcăr seria camerei foto să fie la îndemână pentru a o folosii la instalarea programului.

Dacă ești posesor al unui aparat de fotografiat Canon, cred că merită să încerci cele 3 aplicații gratuite și dacă vrei poți să ne spui părerea ta printr-un comentariu aici pe blog.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

One thought on “2 aplicatii gratuite pentru utilizatorii aparatelor foto Canon”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.