Ziua nationala a Romaniei

1 decembrie 2008 cu Humvee pe sub Arc.
Humvee- 1 decembrie 2008

In ciuda frigului si a cetii dense, cateva sute de bucuresteni au asistat, luni, la parada militara de la Arcul de Triumf, pe sub care au defilat aproximativ 1600 de militari din cadrul MAp, 400 de lucratori MIRA si angajati ai SRI si SPP.
Ceata a facut imposibila ridicarea de la sol a elicopterelor si avioanelor de lupta, a caror reprezentatie era asteptata ca fiind sarea si piperul manifestatiei.
Cei mai fericiti au fost copii, care, ignorandu-i pe politicieni, s-au bucurat la vederea tehnicii de lupta si a militarilor.

Dispozitivul de defilare a fost constituit din blocuri de parada, organizate pe detasamente, cu trupe si tehnica, precum si drapelele de epoca si steagurile de identificare ale Statului Major General.
Militarii au prezentat: Humvee M 1113, sistemul antiaerian Ghepard, taburile Piranha IIIC si tancul TR 85 M1 – Bizonul.
sistemul antiaerian Ghepard

Tancul TR 85-Bizonul

Intampinarea presedintelui Romaniei – Traian Basescu:
Traian Basescu-1 decembrie 2008

Presedintele Romaniei depune coroane de flori:
Depunere coroane de flori

Defilarea trupelor si a tehnicii:
Defilare trupe SRI

Defilare tehnica

La eveniment au mai participat fostii sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu, reprezentantii Guvernului, în frunte cu premierul Tariceanu, Teodor Melescanu, Cristian David, Lazar Comanescu, Catalin Marian Predoiu. Din partea partidelor, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Mircea Geoana, Lucian Bolcas, Titus Corlatean, seful SRI, George Maior, si cel al SIE, Mihai Razvan Ungureanu, seful Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, procurorul general al României, Lauda Codruta Kovesi, primarul general Sorin Oprescu, reprezentantii corpului diplomatic din România, precum si membri ai cultelor religioase.

Mai multe fotografii la Galeria foto.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

2 thoughts on “Ziua nationala a Romaniei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.