Expozitia foto “Nopti la cabaret” , autor Eugenia Arenas

Ambasada Mexicului in Romania si Instituto Cervantes au organizat vineri, 17 mai 2013, in Sala de Expozitii a Instituto Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38), expozitia de fotografie “Nopti la Cabaret” a artistei mexicane Eugenia Arenas.

Juan Carlos Vidal García institutul cervantes
Juan Carlos Vidal García (c)

Juan Carlos Vidal García, directorul Institutului Cervantes (centru)

Eugenia Arenas s-a nascut in Ciudad de México si a studiat fotografia in diferite scoli. Este foto-reporter la diverse ziare si fotograf de arta scenica si literatura la Centrul National al Artelor. In afara de munca sa documentara despre cabarete, realizeaza cicluri de fotografii cu poeti si scriitori.

cabaret mexican
nopti la cabaret

Ideea acestei expozitii a plecat de la un reportaj realizat in 2008, pentru a salva aceste localuri. Una dintre intentii a fost aceea de a lasa o marturie despre Mexicul de acum 70 de ani “…. in tara, sa mergi la cabaret insemna sa mergi se te distrezi si sa dansezi fara nicio prejudecata. Cand am intrat in cabaret, am intalnit femei minunate; sunt ca actritele care, atunci cand ajung la cabaret, se schimba, se fac frumoase si lasa problemele afara. Aceasta expozitie este un omagiu adus tuturor celor care muncesc noaptea… “

cabaret mexic
la cabaret

Selectia este alcatuita din 34 de imagini in alb si negru, realizate in format analog, cu o camera mecanica de 35 de milimetri, cu developare manuala. Fotografiile au fost facute fara blitz, doar cu lumina naturala, creand texturi inedite.

expozitie foto institutul cervantes bucuresti
expo foto

Expozitia “Nopti la Cabaret” a fost prezentata in Ciudad de México, apoi in Madrid, Los Ángeles, San Francisco si Sankt Petersburg, iar la Bucuresti va fi deschisa pina la 16 iulie 2013. Fie ca mergeti sau va intoarceti de la parcul Cismigiu eu cred ca merita sa va abateti si pina la Instituto Cervantes sa vedeti aceasta expozitie inedita, cu fetele din “cabaretele” mexicane (sala are si aer conditionat! 🙂 )

One thought on “Expozitia foto “Nopti la cabaret” , autor Eugenia Arenas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.