Festivalul filmului Latino-American

Deoarece trebuie sa ne relaxam din cind in cind , m-am gandit sa va anunt si de festivalul filmului latino-america, ce se va desfasura in perioada 20 – 27 mai 2013 la Studioul Horia Bernea.

festivalul filmelor latine
filme latine

Grupul Misiunilor Latinoamericane si Caraibiene in Romania (GRULAC) si Muzeul National al Taranului Roman au placerea sa informeze publicul ca in perioada 20 – 27 mai 2013 vor gazdui un FESTIVAL AL FILMULUI LATINO – AMERICAN la Studioul Horia Bernea, cu prezentarea a 15 filme de lungmetraj si documentare.

Aceasta mostra constituie un mesaj de apropiere de Romania, din partea regiunii atat de vaste si diverse a Americii Latine, un sub-continent cu peste 577 de milioane de locuitori. Filmele au fost premiate la diferite festivaluri internationale, cu tematici care merg de la realitatea istorica, muzicala si sociala, pana la fictiune in contextul cultural latino – american. Merita amintit faptul ca la putini ani de la inventarea celei de-a saptea arte, au aparut primii cineasti latino – americani care zugraveau, cu spontaneitate si prospetime, scene cotidiene, fapte istorice glorioase si aspecte din viata rurala, oameni si orase care, in unele cazuri, au ajuns sa faca parte din Patrimoniul Umanitatii.

Cineasti contemporani ca Glauber Rocha si Nelson Pereira dos Santos, Fernando Birri, Fernando Solanas, Tomas Gutierrez Alea si Santiago Alvarez, Raul Ruiz, Miguel Littin si Fernando Sarinana, reflecta in operele lor trairile actuale, ritmul, simtirea si dezvoltarea cotidiana a Americii Latine.

Proiectiile vor incepe, zilnic, de la ora 18 si de la ora 20, iar ciclul se va inaugura pe 20 mai cu Republica Cuba, tara care coordoneaza, in acest semestru, activitatile comune ale Ambasadelor GRULAC. Celelalte proiectii vor avea loc dupa cum urmeaza: Argentina (marti, 21 mai), Brazilia (miercuri, 22 mai), Chile (joi, 23 mai), Mexic (vineri, 24 mai), Peru (sambata, 25 mai), Uruguay (duminica, 26 mai) si Venezuela (luni, 27 mai).

Programul filmelor – Filmele vor fi proiectate de la ora 18.00 – Intrarea este libera.

20 mai 2013 – CUBA
CASA VIEJA (Casa veche)
ESENCIAS (Esente)

21 mai 2013 – ARGENTINA
EL HOMBRE DE AL LADO (Barbatul de langa)
DOS HERMANOS (Doi frati)

22 mai 2013 – BRAZILIA
A GRANDE FAMILIA (Marea familie)
REDENTOR (Salvatorul)

23 mai 2013 – CHILE
LA MUJER DE IVAN (Femeia lui Ivan)
DIOS ME LIBRE (Domnul sa ma elibereze)

24 mai 2013 – MEXIC
AMAR TE DUELE (Te doare sa iubesti)
HERENCIA VIVA (Mostenire vie)

25 mai 2013 – PERU
LA VISITA (Vizita)
PANTALEON Y LAS VISITADORAS (Pantaleon ºi vizitatoarele)

26 mai 2013 – URUGUAY
MAL DIA PARA PESCAR (Nu e o zi buna de mers la pescuit)
EL VIAJE HACIA EL MAR (Calatoria catre mare)

27 mai 2013 – VENEZUELA
TOCAR Y LUCHAR (Cantand si luptand)

Si nu uitati ca pe 21 mei incepe si festivalul filmului japonez !

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.