10 idei pentru fotografiat acasa

Cum spuneam aici pasionații de fotografie au diverse motive să stea în casă, dar din fericire sunt numeroase idei pentru fotografiat acasa. Dacă ești interesat, îți prezint 10 idei pentru fotografiat acasă.

test Sigma 17-70 mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary fotografiat acasa
raport de marire – obiectiv Sigma Macro -fotografiat acasa

Pandemia COVID-19 este cel mai nou motiv care te obligă să stai în casă, dar condițiile meteo neprielnice, schimbări de ultim moment al proiectelor foto, sunt mult mai des întâlnite în activitatea foto. Din fericire sunt multe proiecte foto, chiar din domeniul DIY (do-it-yorself), care pot fi realizate în casă.

Uite o listă de idei și proiecte foto la care puteți lucra în timp ce stați acasă. Sunt destul de simple, pot fi modificate cu ușurință în funcție de ce echipament aveți sau ce rezultat vă doriți să obțineți.

10 idei pentru fotografiat acasa

1. Pauza de cafea sau ceai

poza cana fotografului idee cadou fotografiat acasa
Cana fotografului – fotografiat acasa

Cafeaua este licoarea esențială pentru mulți oameni, dar sunt și persoane care preferă ceaiul. Cafeaua / ceaiul în sine, cănile de cafea sau ceai sunt recuzite foarte bune pentru fotografie. Nu uita nici momentul preparării lor.
În plus nici nu trebuie ca tu să fi consumatorul acestor produse, este suficient ca altcineva din familie să savureze aceste licori. Ceea ce îți oferă o bună ocazie să exersezi și fotografia portret.

2. Fotografia culinară

Workshop food photography
Workshop: fotografia culinara

Cred că deja ați intuit această sugestie și probabil mulți dintre voi deja practicați acest stil de fotografie. Fotografia culinară sau food photography, cum este numită în alte țări, poate fi realizată cu mijloace simple, dar dacă doriți să treceți la un nivel superior verificați ofertele la blițuri Godox , trepiede

Pont: tutoriale gratuite în limba engleză despre food photography găsiți aici

3. Fotografierea picăturile de apă

Sony World Photography Awards
Dancing queen autor Tobias Brauning – fotografiat acasa

Fotografierea picăturilor de apă în cădere nu necesită o recuzită complicată pentru început. Ai nevoie de un recipient din care apa să poată picura încet într-un bol, pahar, un fundal neutru și o configurare a aparatului care permite să surprinzi picăturile de apă în aer.
Provocarea este ajustarea setărilor de expunere ale aparatului foto. Cei interesați de fotografiat acasa a picăturilor de apă în cădere să citească articolul Cum se fotografiaza picaturile

4. Picături de cerneală în apă

Dizolvarea picăturei de cerneală în apă este mai ușor de fotografiat decât fotografierea picăturilor de apă în cădere. Pentru început poți experimenta cu un pahar pe o suprafață reflectorizantă și un fundal alb. Util este un picurător pentru a adăuga cerneală în pahar și nu uita să experimentezi culorile și cantitatea.
Totuși dacă ai reușit să stăpânești cât de cât tehnica de fotografiere a picăturilor de apă, poți încerca o combinație a celor două idei.

Citește și: Test cu Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM Contemporary pentru Nikon

5. Fotografiază uleiul și apa

Creează artă abstractă fotografiînd uleiul și apa. Așază o lavetă colorată sau o coală de hârtie pe o masă. Pune câteva picături de ulei de gătit sau alt tip într-o sticlă de apă, apoi pune vasul deasupra hârtiei sau lavetei. Ideal este să adaugi o sursă de lumină – un bliț sau chiar o lampă incandescentă care poate fi înclinată – și surprinde interacțiunea acestor elemente.

ishoot.ro

Rezultatele pot fi uimitoare. În plus, ai ocazia să descoperi mai multe despre fotografia macro.

Pont: dacă nu ai obiectiv macro poți folosi un inel inversor sau o lentilă macro sau tuburi de extensie pentru macrofotografie

6. Fotografierea florilor cu roua dimineții, dar în casă

yellow flower rain drops photo
dupa ”ploaie” – fotografiat acasa flori

Dacă ai flori sau alte plante acasă, acestea sunt un bun subiect pentru exersarea tehnicilor de fotografie. Pentru efectul de rouă, ai nevoie de un pulverizator precum cele de spălat geamurile. De asemenea pot fi utile o lampă sau un bliț pentru lumină de contur, coli de hârtie colorate ca fundal, iar dacă dorești să realizezi un close-up poți folosii un inel inversor sau o lentilă macro
Pont: Trebuie să știi că diverse pulverizatoare pot creea diverse dimensiuni și forme de picături.

7. Fotografia timelapse

poza captura ecran meniu time-lapse Canon G7 X Mark II
Canon G7 X Mark II – meniu time-lapse

Despre fotografia timelapse am tot scris aici pe blog. Acum vă (re)amintesc că videoclipurile timelapse pot fi exersate și ca fotografiatul în casă, nu trebuie să ieșiți pe afară.

Puteți plasa camera pentru a fotografia strada, setați intervalul de fotografiere la 2 sau 3 secunde, iar la sfârșitul intervalului trebuie doar să îmbinați fotografiile într-un videoclip. Ceva mai complicat este time-lapse cu apus sau răsărit.
Fotografia time-lapse poate fi folosită și la surprinderea înfloririi florilor de acasă sau testați-vă creativitatea prin surprinderea altor subiecte (de exemplu topirea unor cuburi de gheață, mișcarea stelelor etc)

Pentru fotografia timelapse este recomandat să aveți un trepied, iar dacă aparatul foto nu are funcția Intervalometru aveți nevoie de o telecomandă cu această funcție (de exemplu Hahnel Captur Timer Module – Modul Time-Lapse). Alte echipamente mai sofisticate pentru time-lapse găsiți și la Photosetup

Pont: fotografia timelapse poate fi realizată și cu telefonul mobil, trebuie să instalezi o aplicație dedicată (de exemplu Framelapse sau Hyperlapse Mobile), iar telefonul trebuie să stea nemișcat (verifică oferta la sistemele de prindere).

Citește și: 5 ghiduri video despre time lapse photography

8. Fotografierea fumului

Fotografierea fumului depinde, în mare măsură, de lumină. În funcție de cum poziționezi lumina, poți scoate mai mult sau mai puțin în evidență conturul fumului. Poți folosi o lampă de birou sau un un bliț extern pe care să îl declanșezi de la distanță.
De obicei lumina este amplasată în spatele fumului sau în lateral și nu uita de fundal, care trebuie să fie negru sau o altă nuanță închisă la culoare, astfel încât conturul dat de lumină pe fum să fie și mai pronunțat.

Mai ai nevoie de trepied, bețișoare mirositoare care îți dau „material” cât să ai ce fotografia aproape jumătate de oră.
După ce obții imaginile, poți să le modifici conform viziunii tale cu ajutorul unui program de editare foto (de exemplu Affinity Photo sau programul gratuit Gimp).

9. Fotografii de la A la Z

craft crap umor fotograf
craft – whattheduc.net

Ideea este să cauți un subiect care corespunde fiecărei litere a alfabetului. O parte din dezvoltarea abilităților de fotografiere este capacitatea de a găsi subiecte de fotografiat acolo unde ceilalți nu văd decât niște lucruri banale. Acest proiect foto poate fi realizat cu mijloace simple, care îți sunt deja la îndemână.
Probabil îți dai seama că la fotografii de la A la Z, literele mai dificile te vor provoca și mai mult.

10. Autoportret

Laurel Kate Sittig autoportret fotografiat acasa
sugetii selfie – Laurel Kate Sittig

La prima vedere a face un selfie pare o sarcină simplă. Dar când vine vorba de realizarea fotografiilor acasă, trebuie să depuneți eforturi pentru a obține o imagine profesională. Pentru a obține un rezultat mai bun, este posibil să aveți nevoie de echipament suplimentar. Ca de exemplu un trepied robust (vezi postarea Cum iti alegi trepiedul foto) poate un bliț, poate o telecomandă pentru aparatul foto
Pont: dacă ai animal de companie include-l în proiectele foto!

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Chiar dacă trebuie să stai acasă poți găsi o mulțime de provocări în locurile familiare, în lucrurile care te înconjoară. Ele te așteaptă doar să le descoperi într-o altă lumină, perspectivă.

Probabil ați auzit de efectul Placebo, dar există și efectul Nocebo! Vă îndemn să căutați singuri informații despre Nocebo, dar acum, pe scurt, vă recomand să încercați să reduceți sau evitați avalanşa de mesaje negative, in primul rând din presă.

Tu ce faci în casă zilele astea? #stamacasa #staiacasa

fotostefan

One thought on “10 idei pentru fotografiat acasa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.