10 idei pentru fotografii de Paste acasa

Paștele este altă bună ocazie să vă exersați talentul de fotograf sau fotografă. Așadar vă prezint 10 idei pentru fotografii de Paște acasă.

oua incondeiate de paste fotografii de Paste acasa
fotografii de Paste acasa

Sărbătoare pascală oferă pasionaților de fotografie sau videografie o mulțime de lucruri care pot fi surprinse în imagini foto-video. De la decorarea ouălelor sau ouă cumpărate gata decorate, la texturi vii, am pregătit o listă cu idei de fotografii de Paște acasă, #staiacasa.

În principiu, Paștele este o sărbătoare celebrată în familie, dar anul acesta, din cauza pandemiei Coronavirus (Covid-19) cu atât mai mult este bine să #stamacasa, în caz că nu se găsește un tratament sau vaccin până la sărbatorile Pascale. Dar poate tocmai această pandemie este o bună ocazie să ne testăm talentul, priceperea, cunoștințele în realizare unor imagini foto sau video mai deosebite.

apel indemna stai in casa #staiacasa
Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay

Pentru proiectele foto-video de Paște puteți folosii aparatura din dotare sau dacă doriți să mai achiziționați câteceva vă prezint și câteva promoții la aparatură și accesorii foto video. Este posibil ca peste câteva zile să apară și alte reduceri de preț, așa că poate ar fi bine să urmăriți încă de acum magazinele care comercializează aparate foto, camere video și accesoriile aferente.

Iată cum puteți documenta sărbătoare Pascală, punând accent pe fotografii de calitate.

10 idei pentru fotografii de Paste acasa

1. Surprinde instantaneele
Încearcă să surprinzi și acele momente candide, dincolo de fotografiile standard cu toată familia la masa de Paște. Când se pictează ouăle de Paște, dar și alte activități conexe. Desigur nu uita de fotografiile de grup sau poate chiar niște selfiuri!

2. Atenție la expresii
O expresie poate face singură întreaga fotografie sau o poate desființa, dacă nu ați surprins ce trebuia. Un obiectiv zoom s-ar putea să-ți fie util, deoarece lasă subiectul să se simtă în largul lui. În plus, atunci când subiecții sunt în alertă, șansa de a obține imagini candide e mult mai mică.

Dacă doriți puteți verifica promoțiile la obiective de la F64 sau Photosetup

3. Atenție la fundal
Fundalurile simple sunt cele mai potrivite. O recomandare ar fi să utilizezi un obiectiv care îți permite să deschizi mult diafragmă (f/1.4 sau f/1.8 sau f/2.8), astfel încât orice elemente nedorite să apară blurate (neclare, acel efect bokeh). Totuși, în cazul în care nu deții astfel de echipamente, ai grijă să “cureți” cumva zona de lucru. Sfat valabil și când realizați ședința foto de familie.

ishoot.ro

Dacă doriți să experimentați cu fundaluri pliabile vă recomand să verificați promoția de la Photosetup.

Citește și: Sigma 70mm f2.8 Art Macro – obiectiv pentru DSLR-uri si montura Sony E

4. Caută modele repetitive
Sărbătoarea de Paște are propriile decorațiuni și accesorii, începând desigur cu ouăle de Paște și continuând cu cozonacii, iepurașii de ciocolată, fursecurile în formă de iepuraș, etc.

poza oua incondeiate vopsite fotografii de Paste acasa
fotografii de Paste acasa
oua vopsite fotografii de Paste acasa
oua de Paste

Repetiția formelor, culorilor, structurilor sunt un bun subiect de fotografiat.

5. Fotografiați detaliile
V-am prezentat câteva informații despre macro fotografie cu filtre close-up, acum cu ocazia Paștelui aveți ocazia să le puneți în practică.

fotografii de Paste acasa detalii ou incondeiate margele
fotografii de Paste acasa – detalii

Dar chiar dacă nu aveți filtre close-up, sau tuburi de extensie pentru macrofotografie sau obiective macro totuși încercați să fotografiați detaliile, precum ouălele sau alte decorațiuni de Paște și desigur nu uita de deliciile culinare pregătite cu această ocazie.

6. Fotografiază florile
Chiar dacă primăvara aceasta nu prea ne-am bucurat de apariția florilor în parcuri, totuși puteți fotografia aranjamente profesionale de flori, care pot fi cumpărate online, de exemplu de la floria.ro.

lalele rosii bucuresti centrul vechi istoric
lalele

7. Dacă vă înnoiți, păstrați și o amintire
Multe persoane au obiceiul să-și cumpere diverse produse cu ocazia Paștelui, să se înnoiească cum se mai spune. Profită de ocazie să păstrezi amintiri, surprinse în imagini foto sau video.

8. Documentează o vânătoare de ouă de Paște
Vânătoarea de ouă de Paște (egg hunt), o tadiție pentru copii din alte țări, a început să prindă și pe la noi. Dacă aveți copii și locuiți la curte, organizarea vânătorii de ouă este cumva mai ușor de realizat, dar faptul că locuiți într-un apartament la bloc nu ar trebui să vă oprească, din potrivă! S-ar putea să fie chiar mai amuzant așa!

9. Animale de companie
Dacă ai un animal de companie poți să-i cumperi urechile de iepuraș! Unele magazine online vând chiar pălării de iepuraș și diverse costume

poza caine husky urechi iepure
Photo by Jusdevoyage on Unsplash

Altă sugestie este să realizați props-uri cu mesaje personalizate, care pot așezate lângă animalul de companie. Puteți realiza aceste mesaje și digital, utilizând o foaie de hârtie goală în timpul fotografierii și scriind apoi mesajul în diversele programe de editare, unele sunt gratuite

poza caini costume paste urechi iepure
Imagine de Spiritze de la Pixabay

10. Încearcă un live streaming cu prietenii aflați în alt loc
De vreo două luni ni se tot recomandă să stăm în casă, să ieșim doar dacă este absolut nevoie și să pătrăm distanța față de ceilalți.

poza accesorii vlogging smartphone fotografie manfrotto fotografii de Paste acasa
Manfrotto accesorii vlogging smartphone

Dar telefoanele mobile și conexiunia la internet ne permit totuși să fim cumva alături de cei dragi sau de prietenii aflați în altă parte. Câteva informații despre live streaming v-am prezentat în articolul Accesorii pentru vlogging cu smartphone. Aplicatii pentru live streaming

Bonus: nu uitați că puteți printa fotografiile realizate cu ocazia sărbătorilor Pascale și să le organizați în albume foto sau fotocarte. Acest lucru îl poți face chiar tu acasă cu o imprimantă foto sau pentru servicii conexe apelații la o firmă specializată ca de exemplu Printing F64

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Probabil ați auzit de efectul Placebo, dar există și efectul Nocebo! Vă îndemn să căutați singuri informații despre Nocebo, dar acum, pe scurt, vă recomand să încercați să reduceți sau evitați avalanşa de mesaje negative, in primul rând din presă.

Cu speranța că sfaturile de mai sus ți-au fost utile, îți urez Sărbători Fericite !

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.