3 trepiede pentru calatorie

Un trepied pentru călătorii poate fi de un real folos în anumite situații. Astfel vă prezint 3 trepiede pentru calatorie, două produse de Manfrotto și unul de Peak Design.

Olympus OM-D E-M5 Mark II ateneul roman trepiede pentru calatorie
trepiede pentru calatorie

Peak Design, o marcă ceva mai nouă pe piața de la noi, vine cu un design foarte interesant și cred că util în călătorii. Trepiedul de călătorie Peak Design este conceput din 366 de părți distincte, cred că este o adevarată performanță.

poza trepiedului pentru calatorie Peak Design rucsac foto
trepiedului pentru calatorie Peak Design

Cele 366 de piese ale trepiedului alcătuiesc 8 părți distincte care se asamblează într-un produs ce se poate ridica la 5 metri înălțime, dar se strânge până la 39,37 cm!

poza treipede pentru calatorie Peak Design
trepiedul pentru calatorie Peak Design
poza trepied compact usor calatorii peak design
Peak Design travel tripod

Designul compact al trepiedului pentru calatorie Peak Design, se datorează, în mare parte, renunțării la picioarele și a coloanei circulare. Ele au fost înlocuite cu forme ștanțate, care sunt mai compacte, ocupând mai puțin spațiu.

poza Peak Design Travel Tripod trepied de calatorii
Peak Design Travel Tripod
trepiede pentru calatorie coloana centrala inversata
coloana centrala inversata

Alte îmbunătățiri importante sunt capul de trepied și butucul – partea metalică ce leagă cele 3 picioare de coloana centrală.

trepiede pentru calatorie trei sugestii idei recomandari
Peak Design vs design traditional

Desigur că acest nou design are și un preț pe măsură, mai ales varianta realizată din carbon. Dar cei de la Peak Design afirmă că trepiedul lor este fabricat, asamblat și livrat cu zero emisii de carbon, iar garanția este pe viață.

Peak Design Travel Tripod – specificațiile principale:
•Sarcină maximă suportată: 9.07 kg
•Înălțime maximă: 152.4 cm
•Înălțime maximă fără coloana centrală: 130.18 cm
•Înălțime minimă: 14 cm
•Dimensiune pliat: 39.37 cm

Peak Design Travel Tripod din Aluminiu costa 1.499 lei iar varianta din Carbon 2.499 lei

Cele două trepiede pentru călătorii produse de cunoscuta firmă italiană Manfrotto, sunt în fapt trepiede video, dar chiar și acestea pot fi folosite în fotografie, nu doar la video.
Trepiedele pentru călătorii au avantajul că sunt ceva mai ușoare și au un design mai compact, iar pasionații de călătorii și fotografie își pot îmbunătăți rezultatele foto/video folosind un trepied pentru călătorie.

poza manfrotto befree husa transport trepiede pentru calatorie
husa – Manfrotto BeFree

De asemenea videografii de evenimente pot fi în situația de a se deplasa cu avionul la eveniment. Găsirea unui trepied video care să fie ușor de transportat în avion și corespunzător tehnic echipamentului digital folosit, uneori poate fi dificilă. De aceea, Manfrotto, în baza feedback-ul primit de la utilizatorii la nivel internațional, a creat două modele compacte, stabile și capabile să ofere mișcări fluide, de calitate la filmările cu un Mirrorless sau DSLR cu obiective care împreună cântăresc până la 4kg.

Dacă filmezi cu un aparat foto mirrorless sau DSLR ușor și cauți un trepied video compact destinat călătoriilor cu avionul, atunci Manfrotto 290LTA sau Befree Live (Twist/Lever) aluminiu sau Carbon s-ar putea să fie exact ce îți lipsește din trusa foto.

ishoot.ro

Ambele trepiede pentru calatorie folosesc capul fluid Befree Live cod MVH400AH, care poate fi cumpărat și separat pentru alte trepiede. Acest cap MVH400AH are frecții fluide ajustabile și permite mișcări line în timpul filmărilor.

Manfrotto 290LTA kit trepied video

poza Manfrotto 290LTA trepied video de calatorii
Manfrotto 290LTA

• Greutate susținută: 4 kg
• Greutate proprie: 1,8 kg
• Dimensiune strâns: 59.5 cm
• Înălțime maximă cu coloana ridicată: 146 cm
Husa nu este inclusă

La data publicării acestui articol trepiedul Manfrotto 290LTA costa 899 lei

Citește și: Monopied foto-video – avantaje, dezavantaje si utilizare

Manfrotto Befree Live Twist/Lever

poza Manfrotto Befree Live Twist Lever trepied video de calatorii
Manfrotto Befree Live Twist/Lever

Spre deosebire de modelul 290 LTA, Befree Live este mai ușor și mai compact, deoarece picioarele trepiedului se răsucesc de-a lungul coloanei centrale. În plus sistemul de strângere al segmentelor poate fi cu clapetă (Lever) sau cu sistemul Twist. De asemenea, Manfrotto Befree Live există în varianta aluminiu (1.258 lei) și în varianta din carbon (1.841 lei)

Trepiedele pentru călătorie Befree Live pot fi coborâte aproape de sol.

Befree Live – Varianta aluminiu:

• Greutate susținută: 4kg
• Greutate proprie: 1.64kg
• Dimensiune strâns: 40cm
• Înălțime maximă cu coloana ridicată: 150cm

Befree Live – Varianta carbon:

• Greutate susținută: 4kg
• Greutate proprie: 1.38kg
• Dimensiune strâns: 41cm
• Înălțime maximă cu coloana ridicată: 150cm
Husa de transport este inclusă.

Pentru preț actualizat sau promoții verificați și la F64

Nu în ultimul rând îți recomand să verifici promoțiile la trepiede foto-video de la Photosetup .

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Fie că ești un fotograf profesionist sau amator, includerea unui trepied de călătorie de încredere în trusa foto este o idee foarte bună, care își va dovedi utilitatea în unele situații.
Un trepied pentru călătorie nu este doar o necesitate pentru fotografii pe timp de noapte sau în alte situații cu lumină slabă, dar este, de asemenea, un instrument excelent pentru a realiza auto-portrete (Selfie, dacă preferați) dar și panorame.

fotostefan